Jsem asi jediný, co to nejí vubec. Nesnáším "fastfoody" ani nevím jak se to píše....
Fast food je druh "restaurace" a nikoliv jídla.
Já vím, však kde se prodávají tyhle jídla (pica hambáč a spol). Většinou fast foody ne?
Na hamburger chodím do stejné restaurace, jako na svíčnovou, martinskou husu či nadívanou kachnu. Nějaký měkáč se s tím srovnávat nedá.
Na pizzu chodím do pizzérie, kde si lidi můžou u hezky prostřeného stolu přijemně popovídat nad sklenkou dobrého vína, než kuchař objednané připraví.
Na druhou stranu stejně jako jsem kdysi na krystalce s vlastnoručně vinutou anténou, co se ladila posouváním feritu a uzeměná byla na ústřední topení poslouchal opery a bylo jim skoro i rozumnět, tak dnes v některých fastfoodech nabízejí cosi, co se na značně nadnesených a retušovaných reklamních fotkách skoro i podobá dobrému jídlu.
Pizza je v současné době stejný fastfood jako asijské jídlo do krabiček, sushi nebo václavská klobása, případně párky u stánku, což ovšem nebrání si dát asijské jídlo nebo sushi v restauraci. Dokonce i ta klobása nebo párky můžou být na snídani v hotelové restauraci.
Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoodu, a na talíři v restauraci působí přímo až nepatřičně a popírá veškerý smysl a účel daného jídla. Párkrát jsem to takhle zkusil, a dokonce mi ani moc nechutnalo a nepošmákl jsem si tak, jak třeba u Burger Kingu na dobrém menu.
Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoodu
To se docela pletes, to co koupis v mekaci a podobnych kramech ma s kvalitnim hamburgerem pramalo spolecneho, hlavne co se masa tyce. Ty mlete krysi ocasy co ti daji do stare hnusne housky u stanku vazne neni nejlepsi hamburger.
Má však pravdu v tom, že maso v housce je právě vhodný na to, aby se to dalo sníst někde venku, za chůze. Pokud je to tak velký, že je na to třeba příbor, tak to popírá původní účel toho jídla. Asi jako párek v rohlíku - v hospodě bagetu s půlmetrem kabanosu taky nedělají jako luxusní jídlo, což se s hamburgerem občas děje.
Mno, na odlehčení: já s mojú si děláme "olgoj chorchoj ve vlastní šťávě" /tak jsme to nazvali/. Slovenský točený, na čtvrtiny podélně nařezaný. Mírně opranžit na oleji /řízlý na kožku, posypaný kořením/. Francouzská bageta /takový ten větší rohlík/, napůl - nedořezaná, jemně potřít zevniř jakýmkoliv "patlacím" sýrem. Do toho onen bazmek, šup s tím do mikrovlnky na deset sekund. Pak dovnitř majdu jakou kdo chce (manželka upřednostňuje kečup, já tatarku), zeleninu (ledový salát, zelí, etc.). Žrádlo bohů.
Jsem asi jediný, co to nejí vubec.
Nesnáším "fastfoody" ani nevím jak se to píše....
Fast food je druh "restaurace" a nikoliv jídla.
Já vím, však kde se prodávají tyhle jídla (pica hambáč a spol). Většinou fast foody ne?
Na hamburger chodím do stejné restaurace, jako na svíčnovou, martinskou husu či nadívanou kachnu. Nějaký měkáč se s tím srovnávat nedá.
Na pizzu chodím do pizzérie, kde si lidi můžou u hezky prostřeného stolu přijemně popovídat nad sklenkou dobrého vína, než kuchař objednané připraví.
Na druhou stranu stejně jako jsem kdysi na krystalce s vlastnoručně vinutou anténou, co se ladila posouváním feritu a uzeměná byla na ústřední topení poslouchal opery a bylo jim skoro i rozumnět, tak dnes v některých fastfoodech nabízejí cosi, co se na značně nadnesených a retušovaných reklamních fotkách skoro i podobá dobrému jídlu.
Pizza je v současné době stejný fastfood jako asijské jídlo do krabiček, sushi nebo václavská klobása, případně párky u stánku, což ovšem nebrání si dát asijské jídlo nebo sushi v restauraci. Dokonce i ta klobása nebo párky můžou být na snídani v hotelové restauraci.
Co ovšem nechápu, je hamburger v restauraci, jelikož tohle je vysloveně jídlo do stánku nebo fastfoodu, a na talíři v restauraci působí přímo až nepatřičně a popírá veškerý smysl a účel daného jídla. Párkrát jsem to takhle zkusil, a dokonce mi ani moc nechutnalo a nepošmákl jsem si tak, jak třeba u Burger Kingu na dobrém menu.
To se docela pletes, to co koupis v mekaci a podobnych kramech ma s kvalitnim hamburgerem pramalo spolecneho, hlavne co se masa tyce. Ty mlete krysi ocasy co ti daji do stare hnusne housky u stanku vazne neni nejlepsi hamburger.
Má však pravdu v tom, že maso v housce je právě vhodný na to, aby se to dalo sníst někde venku, za chůze. Pokud je to tak velký, že je na to třeba příbor, tak to popírá původní účel toho jídla. Asi jako párek v rohlíku - v hospodě bagetu s půlmetrem kabanosu taky nedělají jako luxusní jídlo, což se s hamburgerem občas děje.
Mno, na odlehčení: já s mojú si děláme "olgoj chorchoj ve vlastní šťávě" /tak jsme to nazvali/. Slovenský točený, na čtvrtiny podélně nařezaný. Mírně opranžit na oleji /řízlý na kožku, posypaný kořením/. Francouzská bageta /takový ten větší rohlík/, napůl - nedořezaná, jemně potřít zevniř jakýmkoliv "patlacím" sýrem. Do toho onen bazmek, šup s tím do mikrovlnky na deset sekund. Pak dovnitř majdu jakou kdo chce (manželka upřednostňuje kečup, já tatarku), zeleninu (ledový salát, zelí, etc.). Žrádlo bohů.