Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Putin

Este donedavna som tvrdil, ze jak dobre, ze Rusko vedie citatelny Putin, ktory je zarukou aspon akej-takej stability v samotnom Rusku.
Az som zhliadol dokument o Putinovi a videl ho v akcii. Zostal som zhrozeny. Dokument nie su nejake spravy z netu, ci z novin, videl som Putina na konferenciach, ako sa zhovara s redaktorom, ako vystupuje a bavi sa s ludmi a bolo to zleeee...velmi zle. Po vzhliadnuti dokumentu si dokonca myslim, ze Putin je schopny nariadit jadrovy utok, co som doteraz nepredpokladal.
Nebudem rozpisovat, ze Putin ovlada 90% medii, ze vedie stranu, ktorej nie je clenom (wtf?), ze si upravil ustavu a pod. Zaujala ma napriklad scenka z dokumentu. Putin je muz cinu a dozvedel sa, ze nejaka lokalna sukromna fabrika ide prepustat. Putin povedal, ze sa prepustat nebude a vystartoval zo svojou suitou do fabriky, kde prinutil sukromnych vlastnikov podpisat, ze ziadne prepustanie nebude lebo ON rozhodol, ze nie. Hm zaujimave, ze Putin rozhoduje o mojej firme a o tom, co spravim, ale to nie je to hrozne. Hrozne bolo ako sa choval na zasadnuti. Pravdepodobne posledny z odbojarov, ktory odmietal podpisat sedel za stolom spolu s asi 30 ludmi z vedenia. Putin chyti papier, prebehne ho ocami a vidi, ze tam nie je jeho podpis. Pyta sa ho, ci podpisal a preco nie a hned na to rozkazovacnym tonom nariaduje dotycnemu, aby to siel podpisat. Ten chlapik siel ako na popravu, mal som pocit, ze sa tam zruti. Putin mu hodil papier a pero s opovrzlivym gestom, chlap bol uplne mimo, podpisal a v tranze odchadzal s jeho perom tak ho zastavil nech mu ho este vrati. Proste dokonala potupa v priamo prenose a pred vsetkymi.
Podobnych scenok je tam viacej, zaujimave su tlacove konferencie a Putinove odpovede na otazky novinarov. Vsetko je v style neserte ma, MY sme Rusi, MY sme silni, NAS musite respektovat. Ziadne naucene odpovede, z Putina priam srsalo obrovske ego a pocit nadradenosti nad vsetkymi ostatnymi. Mal som z neho pocit, ze pohrda ludmi okolo neho.
Fu naozaj som mal pokazenu naladu, doteraz som zil v domneni, ze Putin je sice trosku anrcista, ale inak v pohode chlapik, co hra drsnaka na cely svet lebo je to jeho uloha, ale teraz...
Perlicka je, ze asi o tyzden na to bol podobny dokument o Obamovi, kde som mal pocit, ze je to clovek, co zije vedla v susedstve. Spravanie sa k ludom, odpovede na otazky, celkovy dojem, to vsetko bolo uplne obycajne a prijemne a pritom slo o prezidenta USA.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
K tématu: Doporučuji shlédnout dnes na CT24 porad Hyde park s profesorem Zubovem, myslím si, že ten…
Roker 25.10.2014 19:20
Roker
nadmíru objektivní Kdokoliv, kdo přijde kvůli svým názorům o práci už nebude nikdy zcela objektivn…
cejna 25.10.2014 19:32
cejna
:-D:-D:-D kdo přijde kvůli svým názorům o práci Dobře ty... Ze ti neni divné, ze v tom rusku, kte…
Roker 25.10.2014 19:54
Roker
Tak to vezmem od zadu: Ja si radeji pockam, jak a co bude mluvit. Už předem jsi tvrdil, že je nadm…
cejna 25.10.2014 20:30
cejna
Tak popořadě, já nikde nepsal, že už předem věřím tomu, co řekne, psal jsem že je podle mě jako osob…
Roker 26.10.2014 12:21
Roker
Ale nečekám, že bys to takto viděl... Nevidím, no. Jak to vidím jsem ti psal. Opakovat to mi přijde…
cejna 26.10.2014 12:54
cejna
Nevidím, no. Hodím oslí můstek k mé poslední větě předchozícho příspěvku... Ano, nevidíš. To je ale…
Roker 26.10.2014 13:20
Roker
tak prostě musí stačit k jeho neobjektivnosti to, že byl za své názory perzekuován... Promiň, laciné… poslední
cejna 26.10.2014 13:31
cejna

K tématu: Doporučuji shlédnout dnes na CT24 porad Hyde park s profesorem Zubovem, myslím si, že ten člověk je dostatečně delegován k hodnocení poměrů v dnešním Rusku a nadmíru objektivní k tomu, aby jeho názory mohli uznat i skarohlidi (nikoli fanatici, tam se jiste najde nějaký důvod, proč bude profesor Zubov "neverohodny"). Navic co jsem četl nějaké jeho pojednání, nikoli o politice, jsem přesvědčen ze je to i osobnost s dostatečným morálním kreditem.
Takže nechejme se překvapit, co uslyšíme... Pak snad bude (pro nektere) jasněji.

:-D:-D:-D

kdo přijde kvůli svým názorům o práci

Dobře ty... Ze ti neni divné, ze v tom rusku, ktere je podle tebe tak strasne demonizovano, v čele s putinem, ktery je podle tebe lepsi nez kterykoli nas porevoluční prezident (k predrevolucnim jsi se nevyjadril) o tu práci kvuli svym nazorum vubec prisel...
Boha to je "logika":
- Neco se ti nelibi? Tak fajn, zatocime s tebou pekne po bolsevicku...
- Jo tak ty kritizujes dal? Jsi neobjektivni, protoze jsme s tebou zatocili, tak tvoje kritika pozbývá věrohodnost

Cekal jsem tedy na obranu Matičky Rusy cokoli (ale hlavne tedy až po poradu, az vubec uvidime, co profesor rekne), ale zrovna od tebe takto ubohy "argument" rozhodne ne...

OK zkusím to stejne: Naopak, je daleko duveryhodnejsi, protoze po perzekuci na svou osobu zustal ve svych nazorech konzistentní a nenechal se koupit zpet! Je to tedy jasny dukaz, ze ma pravdu!
Ja si radeji pockam, jak a co bude mluvit.

Tak to vezmem od zadu:

Ja si radeji pockam, jak a co bude mluvit.

Už předem jsi tvrdil, že je nadmíru objektivní. Tak si to ujasni. Počkáš, nebo mu věříš už předem?

Cekal jsem tedy na obranu Matičky Rusy cokoli

Já ale nepatřím k žádnejm fanatickejm obdivovatelům a internetovejm ochráncům Matičky Rusi. A dokonce ani k nekritickejm obdivovatelům Putina. Pouze nemám problém přiznat, že Putin je pro Rusko potřebnej. A taky nemám problém schvalovat a obhajovat některé jeho kroky a činy. Stejně tak nemám problém jeho jiné skutky odsuzovat nebo s nimi nesouhlasit.

Ze ti neni divné, ze v tom rusku, ktere je podle tebe tak strasne demonizovano, v čele s putinem, ktery je podle tebe lepsi nez kterykoli nas porevoluční prezident (k predrevolucnim jsi se nevyjadril) o tu práci kvuli svym nazorum vubec prisel...
Boha to je "logika":
- Neco se ti nelibi? Tak fajn, zatocime s tebou pekne po bolsevicku...

Toto se ale děje i v západních demokraturách, včetně té naší. Dokonce znám i několik lidí, kteří přišli kvůli svým názorům o práci, osobně. Proto si dovoluji tvrdit, že ani oni nejsou zcela objektivní ve vztahu k systému. Neříkám, že jeho kritika pozbývá věrohodnost zcela. Ale určitě není zcela objektivní. Nemůže být.
Putin je pro Rusko bezesporu lepší prezident, než byli pro nás všichni naši prezidentí, počínaje TGM a Milošem konče, dohromady..

Tak popořadě, já nikde nepsal, že už předem věřím tomu, co řekne, psal jsem že je podle mě jako osobnost a člověk důvěryhodný a objektivní. To jsi mi nijak nevyvrátil. Jediný "argument", který máš, je, že přišel kvůli svým názorům o práci... Ano, ale jeho chování předtím a potom zůstalo konzistentní a to právě zdůvěryhodňuje profesora Zubova jako osobnost. On kritizoval, byl za to perzekuován a kritizuje dál, a? To ho jako dělá méně objektivním...? Právě naopak! Nedůvěryhodným by ho dělalo, kdyby držel hubu, dostalo by se mu nějakých perzekucí (z jakýchkoli důvodů) a až poté by začal kritizovat. Ale nečekám, že bys to takto viděl...

Já ale nepatřím k žádnejm fanatickejm obdivovatelům a internetovejm ochráncům Matičky Rusi

Ano, hrubku uznávám, jsem analfabet, někdy mi něco uteče... Dík
Nicméně souhlasím, nejsi obdivovatel matičky rusi, přiznejme si, jsi obdivovatelem a tam si dovolím tvrdit i fanatickým, jakéholi autokrativní moci, jelikož, jak jsi sám přiznal, by jsi ji uvítal i tady... Tvá slova "No, ona totalita není na škodu..." asi vypovídají dostatečně sama.

Stejně tak nemám problém jeho jiné skutky odsuzovat nebo s nimi nesouhlasit.

Nějak jsem si nikdy nevšiml :-) Možná maximálně, že byl v něčem "moc měkký", sorry, ale to jako kritiku,o které se tady bavíme, neberu...

Dokonce znám i několik lidí, kteří přišli kvůli svým názorům o práci, osobně.

Sorry, ale tvých kámošu znám pár a pokud je pravda to co si myslím, tak to nejsou "názory" ale trestný čin! Propagovat víš co, je prostě trestný čin ať se ti to líbí nebo ne.
Tak on i tykadlový řidič je vydáván za "disidenta" dnešního režimu. A když byl ve vazbě, za politického vězně. Jak laciné... :-D Chtít se dostat do krimu, dělat proto všechno (ničit cizí majetek, dostat za to trest, splnit ho jen z části, aby mi nenabíhaly penále, ale druhou část záměrně ignorovat,přičemž mi je jasné, že je to přímá cesta za mříže), dostat se tam a pak teatrálně vykřikovat, jaký jsem politický vězeň a perzekuovaná osoba může opravdu jenom debil... Takže pokud máš takovéto měřítka, tak ano, žijeme v totalitě, ve které přicházejí lidi o práci za "názory" a dostávají se do vězení za "vyjádření nesouhlasu". Co na tom, že "názor" je zdvižená pravice a "vyjádření nesouhlasu" je ničení cizího majetku a nesplnění trestu za to uděleného :-)

Putin je pro Rusko bezesporu lepší prezident, než byli pro nás všichni naši prezidentí, počínaje TGM a Milošem konče, dohromady..

K tomu se snad ani vyjadřovat nebudu, vyzdvihovat Putina nad TGM je už opravdu trochu síla, ty že nejsi fanatik...?

EDIT: Apropo že se nějak nikdo (zejména z "kovaných") nevyjadřuje ke slovům profesora Zubova... Že by šíp trefil do černého a není tak nějak nic, čím by bylo možné profesora zdiskreditovat? Kde jste, konspiráotři...?

Ale nečekám, že bys to takto viděl...

Nevidím, no. Jak to vidím jsem ti psal. Opakovat to mi přijde zbytečný.

jsi obdivovatelem a tam si dovolím tvrdit i fanatickým, jakéholi autokrativní moci,

To v podstatě ano, akorát bych asi vyšrtl to jakékoliv. To pravda není. Třeba absolutně odmítám vedení státu představitelem jakéhokoliv náboženství.

No, ona totalita není na škodu..." asi vypovídají dostatečně sama.

Ano vypovídají. Ale není totalita jako totalita. Tam je potřeba si to nějak definovat. O čemž jsme se bavili ve zlejch.
Ti lidé, o kterých jsem mluvil, nepřišli o práci kvůli nějaké zakázané propagaci. Jen a pouze na základě zveřejnění svých názorů, přičemž některý z nich (těch názorů) ani neporušovaly zákony této země. Asi chápeš, že konkrétně to tady nebudu zveřejňovat.

Nějak jsem si nikdy nevšiml

Protože tady na debatách debatujeme spíš o těch Putinovo krocích, proti kterým vesměs nic nemám.

vyzdvihovat Putina nad TGM je už opravdu trochu síla, ty že nejsi fanatik...?

Nejsem.

Nevidím, no.

Hodím oslí můstek k mé poslední větě předchozícho příspěvku... Ano, nevidíš. To je ale tak jediné, co k tomu můžeš říct. Není prostě čím profesora Zubova zdiskreditovat (zatím), tak prostě musí stačit k jeho neobjektivnosti to, že byl za své názory perzekuován... Promiň, laciné.

Třeba absolutně odmítám vedení státu představitelem jakéhokoliv náboženství.

S tím souhlasím, bohužel, když si to většina vybere, nenadělám s tím nic. Osobně jsem ale pro vládnutí rozumem, nikoli vírou. No a bohužel ani pro vládnutí pomocí ideí, dogmat, nějakého proudu, směru atd. Což je samozřejmě i dnes. Já bych byl ale pro minimalizaci těchto jevů, kdežto Ty pro jejich "správné" nasměrování a posílení. Připadá mi to stejné, za mě jedno jest, jestli nám vládne fanatik náboženský nebo ideový...

Ti lidé, o kterých jsem mluvil, nepřišli o práci kvůli nějaké zakázané propagaci. Jen a pouze na základě zveřejnění svých názorů, přičemž některý z nich (těch názorů) ani neporušovaly zákony této země. Asi chápeš, že konkrétně to tady nebudu zveřejňovat.

Samozřejmě chápu, že to tady nebudeš zveřejňovat, byla by to kravina. Nicméně vypovídající hodnota je nula... Je to asi to samé, jako bych já řekl, že neznám nikoho kdo o práci kvůli svým politickým (to slovo je sakra důležité, pokud budeš mít "názor" že máš malou výplatu a budeš si ji "kompenzovat" kradením firemního materiálu, tak není na místě se divit, že kvůli takovému "názoru" někdo přijde o práci. Neříkám, že je to tato varianta, ale abychom si uvedli na pravou míru za jaké názory) přišel. A takového nikoho fakt neznám. U nás ve firmě je komunista, muslim, dokonce jsem viděl i týpka s vytetovanou svastikou a jsou tam, záleží jak si vykonávají svou práci, ne čemu věří, nebo jaký politický názor mají. Netvrdím, že není nikde majitel firmy, který je ortodoxní v nějakém politickém názoru a že perzekuuje nějakého zaměstnance za opačný postoj. Dlužno je ale říct jednu kurevsky důležitou věc. U nás je takovéto jednání nezákonné!, narozdíl od ruska, kde je zákon Putin (a to mi snad nevyvrátíš, v podstatě ani nemůžeš, když už jsi přiznal, že je autoritářský vůdce... :-) ). Takže pokud se to tady děje, dělo, je možné se proti tomu bránit, narozdíl od země, o které se bavíme, kde je to tak nějak standardem... Takže tady to trochu pokulhává.

Protože tady na debatách debatujeme spíš o těch Putinovo krocích, proti kterým vesměs nic nemám.

No a pokud by tě to moc neobtěžovalo, můžeš mi tedy vyjmenovat, pro představu, nějaké putinovo kroky, které jsou ti proti srsti? Docela by mě to zajímalo...

Nejsem.

Tady se asi neshodnem a navíc je to věc, která je prostě relativní, takže zůstaneme každý u toho, čemu věříme a co si myslíme (o Tvém fanatismu). :-)

tak prostě musí stačit k jeho neobjektivnosti to, že byl za své názory perzekuován... Promiň, laciné

Tak ona i ta jeho současná kritika poměrů v rusku není zdaleka objektivní. Vesměs jsou to jeho subjektivní názory. Asi jako ty naše tady.

Nicméně vypovídající hodnota je nula... Je to asi to samé, jako bych já řekl, že neznám nikoho kdo o práci kvůli svým politickým (to slovo je sakra důležité,

Tak snad si trochu věříme. Klidně tě s tím seznámím trochu blíž při osobním setkání. Sem to fakt nebudu psát. Že jde o názory politický je důležitý, ale myslel jsem, že nám je to oboum jasný, že myslím politiku.
To, že je někdo komunista, nebo má vytetovanou svastiku, neznamená, že se někde politicky projevuje. Nicméně, i ta svastika na těle stačí k výpovědi z armády ČR. A znám vlastbě i takový případy. Ale o těch jsem před tím nepsal.

U nás je takovéto jednání nezákonné!, narozdíl od ruska, kde je zákon Putin (a to mi snad nevyvrátíš, v podstatě ani nemůžeš, když už jsi přiznal, že je autoritářský vůdce... :-) ). Takže pokud se to tady děje, dělo, je možné se proti tomu bránit,

asi tě to překvapí, ale bránit se proti tomu efektivně u nás není možný.

můžeš mi tedy vyjmenovat, pro představu, nějaké putinovo kroky, které jsou ti proti srsti?

Třeba účelová kriminalizace některých politických oponentů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru