Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já se divím, že se někdo diví. Skepse je naší národní vlastností (vůbec se tomu nedivím) a větší ned…
nerady 08.02.2026 15:51
nerady
Ty banky by si svůj zdaněný zisk odvezly bez ohledu na to, jestli jsme nebo nejsme v EU.
L-Core 08.02.2026 18:16
L-Core
O tom jsem ale diskusi nevedl. Jen jsem vysvětloval proč je tu ze strany obyvatel skepse vůči EU nic…
nerady 08.02.2026 19:24
nerady
Pokud si někdo myslí, že výplata zdaněného zisku zahraničnímu majiteli souvisí z EU, to se to pak vy… nový
L-Core 04.03.2026 07:23
L-Core
Pořád se bavíš o zdaněném zisku, ale jde o to, že ty společnosti si peníze vyvedou, aniž by je zde z… nový
Jan Fiala 04.03.2026 09:32
Jan Fiala
To by mě zajímalo jak. Banka tu vykáže zisk 1.000.000.000. Jako první věc odvede daň z příjmů právni… nový
L-Core 04.03.2026 17:16
L-Core
Např. česká pobočka sídlí v budově patřící zahraniční matce a platí jí nájem. Ale to samozřejmě může… poslední
Wikan 04.03.2026 22:55
Wikan

Já se divím, že se někdo diví. Skepse je naší národní vlastností (vůbec se tomu nedivím) a větší nedůvěru má jen Řecko. Pokud si vezmu například, že banky od nás vyvezou ročně více jak 100 miliard čistého zisku tak se zase nedivím. Cokoliv udělají naši politici špatně svedou na EU, která také rozhoduje špatně. Pokud tedy porovnám to, že z EU k nám přišlo během členství 1,3 biliónu korun a roční "vývoz" čistého zisku zahraničních bank od vstupu do EU činí 100 miliard tak do EU jen odvádíme peníze. To zde nepíšu o vodovodech, kanalizacích, plynárnách a skládkových společnostech. Byly jsme dojná kráva Rakousko-Uherska, pak SSSR a nyní EU. Obyčejní lidé neměli rádi Rakousko, ani SSSR a ani EU, jelikož z toho nikdy nic dobrého neměli.

Pokud si někdo myslí, že výplata zdaněného zisku zahraničnímu majiteli souvisí z EU, to se to pak vyrábí výsledky statistických šetření! :-D Česká Veolia by poslala peníze francouzské matce bez ohledu na to, zda v EU jsme nebo ne. Protože je to její podnik, její majetek, koupila si ho - byť se nám (těm obyčejným dole) to, a ani akt tohoto prodeje, nemusí líbit. A kdyby Veolia patřila brazilskému, nigerijskému, čínskéhu či ruskému subjektu, šly by peníze po právu tam.

Třeba včera jsem si všiml v TV (někdy dopoledne) v tiskovce SPD v parlamentu vystoupení exděkana Ševčíka, jak hodnotí stav plnění státního rozpočtu. No, pochválili se! Stav za 1-2/2026 je (nechytejte mě za číslo, nehledal jsem to přesně) mínus 19mld, což je nejlepší výsledek snad někdy od roku 2018. To je pravda, suchý fakt. Ale Ševčík neopoměl dodat, že ten výsledek je "tak dobrý i navzdory rozpočtovému provizoriu", čímž jistě dokáže uchvátit tu ekonomicky nepřemýšlející část voličstva, kteří se tak mohou vzájemně ubezpečovat v tom, jak to ti současní perfektně vedou. Protože opak je pravdou, ten výsledek je lepší jen proto, že tu to rozpočtové provizorium máme (do schválení nového rozpočtu), že se měsíčně nemůže (=nesmí!) více utrácet než je 1/12 loňského rozpočtu.

To by mě zajímalo jak. Banka tu vykáže zisk 1.000.000.000. Jako první věc odvede daň z příjmů právnických osob ve výši 21% (bylo to 19%). Zbytek je zdaněný zisk, stejně jako u malých eseróček..

A NIJAK to nesouvisí s případnou úlohou EU. Když se ale méně ekonomicky zdatnému v řetězovém mailu řekne: "za to može ta únyja, že ti buržujové vyvádí peníze z Česka!", vliv na oblibu EU to pochopitelně mít bude.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru