Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Se členstvím v EU je spokoleno 42% Čechů

Takze ty tvrdis, ze FR matka "vyviezla" zisk s vodarni tak, ze si vyplatili dividendy, pripadne ako tvrdi JaFi, ze fiktivnymi nakladmi zvysovala prijem matky, aby sa zisk mohol vyplacat v domovskej krajine matky.
A nevadi ti, ze dan z prijmu pravnickych osob je v CR 19% a vo FR 25%? Je ekonomicky nezmysel cokolvek takto "vyvazat", pretoze prides o dalsich 6% na daniach.
Jedine, kde to ma zmysel ak matka sedi v danovom raji, ale ukaz mi banku, ci vacsiu firmu, ktora ma dcery v CR, ktore sidlia v danovych rajoch?

Navyse splietas ekonomicke blbosti....napr.

Dividendy obcí se vždy investují zpětně a Francouzi si zisk odvezou.

Presne naopak...dividendy sa vyplacaju akcionarom a prave nerozdeleny zisk sa moze spatne reinvestovat do firmy. Dividendy, ked z firmy odidu uz sa tam nevracaju, To by museli akcionari navysovat zakladne imanie napriklad.

Těch 100 miliard, které jdou "matkám" si také nevysvětlil, jen jsi napadl autora článku

100 mld sa vyplatilo akcionarom, nie matkam. Naopak ak chces peniaze dat mimo republiku matke spravis nejake fiktivne sluzby, ked si matka fakturuje dcere, dcera zaplati = ma mensi zisk a matka ma vyssi zisk. Ale ako som poukazal vyssie toto nema ekonomicku logiku, pretoze firemne dane vo FR, ci v DE (tam je to dokonca az 30%) su vyssie ako v CR....alebo chces snad tvrdit, ze akcionari si takto odleju prachy z CR, aby zaplatili z nich dalsie % na daniach v domovskej krajine matky? Oni tak maju radi stat, ze ho takto podporuju?

Původně jsem se vyjadřoval k otázce proč Češi nemají důvěru v EU a to jsi nevyvrátil. Pokud použiju stejnou rétoriku jako ty, tak dle tebe jsou všechna rozhodnutí EU v pořádku a politici z Čech se na EU nevymlouvají. Ty jsi mě napadl, že tomu já nerozumím, ale základní věci proč Češi nemají v lásce EU jsi i když máš vysokou ekonomickou školu nevysvětlil. Dej sem tedy vysvětlení například proč Češi v EU nemají důvěru a Portugalci ano, ať vím, že tě něco v té škole naučili.

Patrim medzi kritkov EU a ich rozhodnuti, ale zaroven tvrdim, ze nic lepsie ako EU na vyber nemame. Solo stat neprezije, vlastna mena je len politicke pozerstvo pre ekonomickych analfabetov vzhladom na previaznaost menovych kosov lokalnych mien = je uplne jedno, ci mas vlastnu menu, pretoze jej kurz je naviazany na euro. Preco v CR nedoveruju EU je len politicky marketing, rovnako ako udrzanie si vlastnej meny, takze odpoved na otazku preco v CR ludia neveria EU je politika, lebo populizmus

Ja dodam, ze na EU je co kritizovat, podme do toho, ale co najviac objektivne a hlavne nepopulisticky. Ten clanok bol cisto populisticky, na tom trvam.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat