Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Neslaví svoje narozeniny

Jsou lidi, co v dospělým věku neslaví svoje narozeniny.

Nemám na mysli situaci, kdy to v práci odbudou jen malou oslavou, ale že neslaví vůbec. Ani v práci, s kamarády, s rodinou, sami.

Je tu někdo takový? Nebo znáte někoho ve svém okolí, kdo to tak má?

Předmět Autor Datum
Já je taky prakticky neslavím. nový
Wikan 04.02.2026 16:38
Wikan
Neslavím, nemám důvod. Že jsem o rok starší? To pro mě teda není důvod k oslavě. Že musím nějaké ob… nový
host 04.02.2026 16:57
host
Po te 40, vlastne uz od 35 to neresim, neslavim, az mozna na ty kulate. Mimo narozeniny velmi zridk… nový
HPET 04.02.2026 16:59
HPET
Ony by ty děcka na ty Vánoce možná i šly sáňkovat a stavět huhuláky, ale ono to na blátě je docela n… nový
Prasak 04.02.2026 18:47
Prasak
Když jsem byl menší, narozeniny jsem rozhodně slavil. Byl dortíček, nějaké zákusky a nealkoholické p… poslední
NočníSova 04.02.2026 22:04
NočníSova

Neslavím, nemám důvod. Že jsem o rok starší? To pro mě teda není důvod k oslavě.

Že musím nějaké občerstvení koupit kolegům do práce (oni taky dávají na svoje narozeniny) a zdvořile odpovídat na gratulace (SMS, WhatsApp, maily), to je pro mě nutné zlo. :-|

Po te 40, vlastne uz od 35 to neresim, neslavim, az mozna na ty kulate.

Mimo narozeniny velmi zridka slavime i silvestra. Jednou jsme hodili bobek i na vanoce, nebyli proste kacky. Krome toho "Vanoce" jsou uz jen komercni zalezitost jak z lidi dostat co nejvic penez, zacinam chapat ti lidi co skacou z prvniho mostu.
Popravde nejlepsi silvestry, narozenininy jsem si uzil v puberte, a vanoce jako dite.

Doby kdy se slo bavit o opravdovych vanocich, snich, rodina pohromade, opravdovy stromecek ktery vonel bytem, kapr v koupelne, promocene puncochace ze sankovani, vse bylo klidnejsi, pomalejsi, nikam se nespechalo, kdyz sel clovek ven videl deti jak si hraji a delaji snehulaka s kastrolem na hlave a hlavne nikdo netukal do mobilnich telefonu, nikde nebehali sileni turisti s nozmi v ruce, nebo naka lidska petarda Aladin.

(pak ale mame s pritelkyni vlastni byt, jine by to mohlo byt, kdyz nekdo bydli cely zivot u maminky a jeste si prinese nevestu, nasleduji vnoucata a tim pristavba, tam se slavi asi jinak v techto vice generacnich domacnosti)

Ony by ty děcka na ty Vánoce možná i šly sáňkovat a stavět huhuláky, ale ono to na blátě je docela nepříjemný.

K tomu nespěchání na Vánoce - dost to souvisí s přístupem zaměstnavatelů k Vánocům - mnoho velkých fabrik prostě jede nadoraz a ženou zaměstnance do posledního dne a mezi svátky taky, takže Vánoce se těm dělníkům smrsknou na ty pouhý 3 dny. Když jsme byly my děckama, tak to naši rodičové takto vypjatý neměli.

Když jsem byl menší, narozeniny jsem rozhodně slavil. Byl dortíček, nějaké zákusky a nealkoholické pití. Když jsem pak chodil do praktické školy jednoleté, slavili jsme narozeniny se spolužáky.

A teď, když mívám narozeniny, neslavím ani svátek. Všechno si to ale rozhodně vynahradím o Vánocích.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru