Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Neslaví svoje narozeniny

Jsou lidi, co v dospělým věku neslaví svoje narozeniny.

Nemám na mysli situaci, kdy to v práci odbudou jen malou oslavou, ale že neslaví vůbec. Ani v práci, s kamarády, s rodinou, sami.

Je tu někdo takový? Nebo znáte někoho ve svém okolí, kdo to tak má?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po te 40, vlastne uz od 35 to neresim, neslavim, az mozna na ty kulate. Mimo narozeniny velmi zridk…
HPET 04.02.2026 16:59
HPET
Ony by ty děcka na ty Vánoce možná i šly sáňkovat a stavět huhuláky, ale ono to na blátě je docela n… nový
Prasak 04.02.2026 18:47
Prasak
Když jsem byl menší, narozeniny jsem rozhodně slavil. Byl dortíček, nějaké zákusky a nealkoholické p… poslední
NočníSova 04.02.2026 22:04
NočníSova

Po te 40, vlastne uz od 35 to neresim, neslavim, az mozna na ty kulate.

Mimo narozeniny velmi zridka slavime i silvestra. Jednou jsme hodili bobek i na vanoce, nebyli proste kacky. Krome toho "Vanoce" jsou uz jen komercni zalezitost jak z lidi dostat co nejvic penez, zacinam chapat ti lidi co skacou z prvniho mostu.
Popravde nejlepsi silvestry, narozenininy jsem si uzil v puberte, a vanoce jako dite.

Doby kdy se slo bavit o opravdovych vanocich, snich, rodina pohromade, opravdovy stromecek ktery vonel bytem, kapr v koupelne, promocene puncochace ze sankovani, vse bylo klidnejsi, pomalejsi, nikam se nespechalo, kdyz sel clovek ven videl deti jak si hraji a delaji snehulaka s kastrolem na hlave a hlavne nikdo netukal do mobilnich telefonu, nikde nebehali sileni turisti s nozmi v ruce, nebo naka lidska petarda Aladin.

(pak ale mame s pritelkyni vlastni byt, jine by to mohlo byt, kdyz nekdo bydli cely zivot u maminky a jeste si prinese nevestu, nasleduji vnoucata a tim pristavba, tam se slavi asi jinak v techto vice generacnich domacnosti)

Ony by ty děcka na ty Vánoce možná i šly sáňkovat a stavět huhuláky, ale ono to na blátě je docela nepříjemný.

K tomu nespěchání na Vánoce - dost to souvisí s přístupem zaměstnavatelů k Vánocům - mnoho velkých fabrik prostě jede nadoraz a ženou zaměstnance do posledního dne a mezi svátky taky, takže Vánoce se těm dělníkům smrsknou na ty pouhý 3 dny. Když jsme byly my děckama, tak to naši rodičové takto vypjatý neměli.

Když jsem byl menší, narozeniny jsem rozhodně slavil. Byl dortíček, nějaké zákusky a nealkoholické pití. Když jsem pak chodil do praktické školy jednoleté, slavili jsme narozeniny se spolužáky.

A teď, když mívám narozeniny, neslavím ani svátek. Všechno si to ale rozhodně vynahradím o Vánocích.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru