Veřejná sbírka: sanitky pro Ukrajinu
Vážení dárci, dobří lidé, již osm měsíců intenzivně jezdíme na Ukrajinu pomáhat ozbrojeným složkám i obyčejným
občanům zvládat válku a bránit se proti tyranii kterou tam tento rok Rusko rozpoutalo. Stejně jako na začátku, i nyní naše schopnost pomáhat stojí a padá se solidaritou a pomocí českého národa- tedy vás všech.Jsme malá nezisková organizace či spíše parta nadšenců pomáhající Ukrajině bránit se ruské agresi již od roku 2014. Na Ukrajinu vozíme materiální i poradenskou a analytickou pomoc od samého začátku nyní probíhající války. V září 2022 jsme pro polní nemocnice u frontové linie na východě Ukrajiny zajistili a bezprostředně do zóny bojů osobně doručili tři sanitky, zdravotnické přístroje, nosítka a mnoho zdravotnického vybavení. Během zářijového výjezdu do Doněcké oblasti jsme mohli přímo na místě zjistit aktuální potřeby obránců Ukrajiny. Proto nyní spouštíme další sbírku a připravujeme tým na další větší akci. Aktuálně jsou pro pomoc zraněným vojákům i civilistům na Ukrajině vysoce potřebné a zároveň velmi nedostatkové sanitní vozy v terénní úpravě 4×4 s opravdu slušnou průchodností v těžkém terénu a kapacitou minimálně pro dva ležící zraněné či kombinaci ležícího a několika sedících.
My tady na debatách často nadáváme na situaci ve státě, na ekonomickou situaci, na politiky, na problémy obecně. A přitom se tu máme oproti lidem na Ukrajině naprosto komfortně. Máme teplo, jídlo, zdravotní péči, práci; nejsme v bezprostředním ohrožení života. A přitom pár stovek km od nás je v Evropě krutá válka.
Máme šanci udělat něco smysluplnýho, třeba prostřednictvím této sbírky. Jde o záchranu zdraví a životů hrdinů, kteří brání svůj domov.
WTF?
Teplo? Proto spí ta maminka kolegyně v kulichu, jak jsem popisoval jinde?
Jídlo? Ale hodně drahý, spousta lidí se uskromňuje i na jídle.
Na zdravotní péči se čeká někdy i několik měsíců, akorát Ukrajinky to mají na počkání.
Počet nezaměstnaných bude v souvislosti s krachy firem stoupat. Neboj, dočkáš se.
Sanitky na Ukrajinu proč nezaplatí ukrajinský oligarchové, kteří se tu prohánění v bavorácích s UA značkama? Opravdu se najdou čeští idioti, kteří na to divadlo ještě skočí?
A já žiju stále v domnění, že tyranii rozpoutala Ukrajina v roce 2014.
Z mého důchodu nedostanou ani hovno.
https://www.lidovky.cz/nazory/petracek-ukrajina-valka-invaze-rusko-usa-washington-prezident-volodymyr-zelenskyj-joe-biden-protirak.A221221_213935_ln_nazory_hma
Co by mu asi řekli ti mrtví? Hrdinovi.
https://www.youtube.com/watch?v=B3_UrCOJgqk
Kryl je asi nesmrtelný.
Sbírek probíhá víc, tady se řeší obrněný sanitky. A koukněte na výši jednoho příspěvku: https://twitter.com/DarPutinovi/status/1605813016775139328
Ještě jsou u nás lidi, co mají srdce a empatii.
Nějaká Rejlová prý není bohatá, ale ráda dala 1 000 000,- Kč.
Napadlo mě - co se za tím jménem asi skrývá za chuděru?
Po tom ti nic není.
Ale je. Ta Rejlová je nejspíše jenom nějaká skromná Ukrajinka...
A i kdyby byla, co máš za problém? Dala milion asi ze svého, její věc. Nebo závidíš, že ty ho nemáš, protože ty by sis ho určitě nechal?
Samozřejmě - závidí, je lakomej, ale ostatní chce kádrovat.
Ale - tvými slovy - po tom ti nic není.
Já se tě taky na nic neptal.
A lakomý taky nejsem. Jenom šetrný.
Šetřím ten milión, abych ho pak mohl poslat na Ukrajinu!
Lžeš a myslíš si, že to někoho zajímá. Vždyť si za ten svůj důchod kup co chceš, nikdo tě nenutí nikam peníze posílat - fakt to není povinné.
Jako bych se tě na něco ptal.
Originální příspěvek, jen jsem tu něco podobného už četl a snad dokonce i psal.
Já a problém? Ty asi slyšíš trávu růst.
No ale je to dojemné. Taky jsem dnes slyšel dojemnou řeč:
Stojí ženská tak přes padesát u dveří výtahu s berlí, kterou se podpírá. Za ní přijede mladá maminka s kočárkem. Štěkne po ní ta s tou berlí: "Jste Češka?" Ta s tím kočárkem vykulila oči a říká: "Ano, jsem." A ta druhá na ni: "Tak jo, tak pojďte, já jenom, kdybyste nebyla, tak byste si počkala až vyjedu nahoru a výtah znovu přijede, protože já si k sobě tamty cizí nepustím."
Myslim, že o které cizí se jednalo, je jasné. Lidem už z nich tečou nervy.
Další info o pomoci: Student z Olomouce zásobuje ukrajinské jednotky. Přímo na frontě
Davové šílenství, jinak se to nazvat nedá.
Já to cítím naopak. A chybí tam ještě USA.
Válka Evropy to nebude, každým dnem odhalují nové a nové kolaboranty, kteří kopou za Rusko. Naposledy už prý odhalili i bývalou kancléřku z Německa Merkelovou! Nic o tom nevim, ale mám pocit, že Evropa je samej kolaborant obou stran konfliktu Ruska i USA.