Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Veřejná sbírka: sanitky pro Ukrajinu

Sanitky pro Ukrajinu II

Vážení dárci, dobří lidé, již osm měsíců intenzivně jezdíme na Ukrajinu pomáhat ozbrojeným složkám i obyčejným
občanům zvládat válku a bránit se proti tyranii kterou tam tento rok Rusko rozpoutalo. Stejně jako na začátku, i nyní naše schopnost pomáhat stojí a padá se solidaritou a pomocí českého národa- tedy vás všech.

Jsme malá nezisková organizace či spíše parta nadšenců pomáhající Ukrajině bránit se ruské agresi již od roku 2014. Na Ukrajinu vozíme materiální i poradenskou a analytickou pomoc od samého začátku nyní probíhající války. V září 2022 jsme pro polní nemocnice u frontové linie na východě Ukrajiny zajistili a bezprostředně do zóny bojů osobně doručili tři sanitky, zdravotnické přístroje, nosítka a mnoho zdravotnického vybavení. Během zářijového výjezdu do Doněcké oblasti jsme mohli přímo na místě zjistit aktuální potřeby obránců Ukrajiny. Proto nyní spouštíme další sbírku a připravujeme tým na další větší akci. Aktuálně jsou pro pomoc zraněným vojákům i civilistům na Ukrajině vysoce potřebné a zároveň velmi nedostatkové sanitní vozy v terénní úpravě 4×4 s opravdu slušnou průchodností v těžkém terénu a kapacitou minimálně pro dva ležící zraněné či kombinaci ležícího a několika sedících.

My tady na debatách často nadáváme na situaci ve státě, na ekonomickou situaci, na politiky, na problémy obecně. A přitom se tu máme oproti lidem na Ukrajině naprosto komfortně. Máme teplo, jídlo, zdravotní péči, práci; nejsme v bezprostředním ohrožení života. A přitom pár stovek km od nás je v Evropě krutá válka.

Máme šanci udělat něco smysluplnýho, třeba prostřednictvím této sbírky. Jde o záchranu zdraví a životů hrdinů, kteří brání svůj domov.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat