Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rychlovky z pánvičky

Tak by to chtělo nějakou pěknou debatu o něčem zajímavým.
Máte nějaký oblíbený rychlý jídlo z pánvičky? Omelety, topinky, cokoliv co se dá uklohnit během krátké chvíle, když přijdete z práce.

Já si včera udělal tohle:
Sýrová omeleta zapečená do polotopinek
- na pánev tři vajca
- sůl, pepř, nastrouhaný sýr
- nechat osmahnout, až to začne tuhnout, tak do toho položit dva krajíce chleba
- až to půjde, tak otočit a trochu dosmažit, aby byl chleba trochu křupavej

A pak ještě jsem objevil plechovku od Bonduelle s názvem Bon menu Mexicana.
Na pánev/do rendlíku osmahnout cibulu, přidal jsem k tomu na kousky chorizo a kus sušenýho francouzskýho salámu, co jsem našel v ledničce a osmahnul, pak vyklopil tu plechovku fazolí a prohřál. Jedna z nejlepších fazolových konzerv, co jsem jedl, mají tu omáčku výbornou a s tím vypečeným chorizem to bylo naprosto famózní.

Mám ještě pár tipů, co se dá na pánvičce udělat dobrýho (ale obvykle nezdravýho), ale to napíšu až později, až přidáte svoje alchymistický výtvory.

Předmět Autor Datum
Tak něco podobnýho, ale je to fakt rychlovka jenom : - Plátek chleba vymáchat ve vajíčku. - Osmahno…
HPET 23.02.2022 22:18
HPET
Ja mám problém, že to obvykle zjem už v dosť jednoduchom stave - málokedy vydržím čakať. :-) Chlieb…
haseimpfeffer 23.02.2022 23:41
haseimpfeffer
Hovezi steak povazuji za rychlovku z panvicky. Kupuju ty vakuovane vetsinou z Lidu, kdyz jsi chci pr…
MaSo 24.02.2022 11:48
MaSo
Hovezi steak To si piš ! Přece si "MaSo" neda talíř s listem salátu ne ? :D Ale doporučil bych zku…
HPET 24.02.2022 11:52
HPET
Na girlovaci panvi delam zeleninu. :-) Na steaky se mi nejlepe osvedcila klasicka rovna panvicka...…
MaSo 24.02.2022 12:32
MaSo
Tak ještě něco přihodím, opět vaječnýho: Sýrová variace chleba ve vajíčku: - nastrouhat hromádku sý…
Prasak 24.02.2022 15:09
Prasak
Tip na zbytkový placky - než na pánvičku, tak jsem to dělal zapečený v sendvičovači. Aby se to nelep…
Prasak 23.07.2022 20:39
Prasak
Mírně netradiční způsob přípravy topinky. Krajíc chleba může být tvrdý, ale i měkký (čerstvý chléb)…
Pavel 24.02.2022 17:30
Pavel
No nevím, voda a horký olej, to musíš mít poprskanou celou kuchyň... ::) Existuje vynález zvaný top…
host 24.02.2022 18:33
host
Ono to vůbec neprská, voda je vsáknutá do chleba. Inu, topinkovač..., já dávám přednost (ne)tradičně…
Pavel 24.02.2022 19:01
Pavel
pokud chci topinky, tak vezmu máslo nebo sádlo (osobně radši trochu změklé máslo, líp se maže i chut…
ahoj1 24.02.2022 19:52
ahoj1
...topinkožroutovi. S tatarákem ]:)
L-Core 23.07.2022 22:41
L-Core
Já umím akorát uvařit kafe a čaj, ukrojit chleba, namazat máslem, hořčicí a ukrojit kus salámu :)
L-Core 23.07.2022 22:40
L-Core
Patříš mezi ty, co by spálili i vodu na čaj? :-)
Prasak 24.07.2022 08:16
Prasak
Topinky s česnekem posypané sýrem. Moja to nenávidí, protože jí smrdí česnek. Já to miluju, protože…
mif 24.07.2022 09:51
mif
Tomu říkám splynutí duší.:beer: poslední
čumil old 24.07.2022 19:27
čumil old

Tak něco podobnýho, ale je to fakt rychlovka jenom :

- Plátek chleba vymáchat ve vajíčku.
- Osmahnout první stranu.
- Po otočení na tu osmahnout položit ze 2-3 plátky sýru. (nejvíc používám čedar, eidam a "maroilles", ale ten v Cr asi bezne k dostaní není, strašně silně připomíná smrdí, takový místní tvarůžky ale bez toho by to nebylo vono že jo :)
- Vypnu sporák (elektrickej) a nechám dojet.
- Přiklopit pánvičku talířem at se sýr pořádně rozteče.
- Vytahnu rozkrojím na pul položím na ubrousek a žeru.

Někdy jen na to přihodím chili-papričky (Kozí roh), tabasco, kyselou okurku, máznu hořčicou, cibulu na velmi jemné kolečka, záleží na chuti no, nebo co zbylo v lednicce :)
Kdyz dělám hodně pikantní verzi, tak nepohrdnu skleničkou vychlazeného piva at je to cim splachnout.

Ja mám problém, že to obvykle zjem už v dosť jednoduchom stave - málokedy vydržím čakať. :-)

Chlieb vo vajci je asi klasika, dám si ho kľudne len tak bez ničoho alebo s cibuľkou.

Omeleta detto klasika, moja obľúbená plnka do nej: cherry paradajky ochutiť bazalkou, krátko podusiť na panvici, soľ podľa chuti (ak sú veľmi kyslé paradajky, kto chce, si pridá štipku cukru).

Na girlovaci panvi delam zeleninu. :-) Na steaky se mi nejlepe osvedcila klasicka rovna panvicka...

Postup:
- steak vyndam z lednice a vybalim z baleni tak 30min pred pecenim, aby mel pokojovou teplotu
- steak osusim kuchynskou uterkou a pak potru z obou stran kapkou olivace
- rozhyciuju panev na sucho az se z ni kouri
- jebnu ho tam
- po minute az dvou (podle tloustky steaku) otocim (nepichat! pouzit klesticky nebo pinzentu)
- po dalsi minute az dvou opet otocim a vypnu sporak
- prihodim kosticky masla, vetvicku tymianu, rozmarynu a strouzek cesneku, priklopim poklickou a necham aspon pet minut odpocivat
- odkryju, preleju rozpustenym maslem z panve, sul (maldon), ceste mlety pepr
- food orgasmus

Tak ještě něco přihodím, opět vaječnýho:

Sýrová variace chleba ve vajíčku:
- nastrouhat hromádku sýra
- přidat dvě tři vejce
- sůl, česnek, bylinky
- napatlat na chleba, hodit na pánev, osmahnout
- napatlat druhou stranu chleba, otočit na pánvi, osmahnout
- vyndat, sežrat

Placky ze zbytků:
- chleba nakrájet na kostičky
- přidat co najdeme v lednici a ve špajzu - sýr, uzeniny, cibuli, papriku, cokoliv...
- přidat pár vajec, ale protože to hodně saje, tak i trochu mlíka, jinak to bude suchý
- zamíchat
- po trochách dát na pánvičku na placky, asi tak na palec tlustý
- osmahnout po obou stranách

A je to. K tomu třeba kečup, nebo co kdo chce.

Mírně netradiční způsob přípravy topinky.

Krajíc chleba může být tvrdý, ale i měkký (čerstvý chléb). Na pánvičce se rozehřeje olej (tradicionalista volí sádlo) na běžnou teplotu pro smažení topinek. Krajíc se před vložením do oleje (sádla) navlhčí vodou. Dělám to tak, že pod mírně tekoucí vodu dám dva prsty a těma potřu krajíc postupně po celé ploše z obou stran.

Topinka se dělá jen do změny barvy; je měkká a hlavně: nenasákne tolik tukem jako při tradiční přípravě. Mírně se osolí a potře česnekem; případně se přidá pomazánka.

pokud chci topinky, tak vezmu máslo nebo sádlo (osobně radši trochu změklé máslo, líp se maže i chutná) a velmi tence poloprůhledně leč souvisle pomáznu obě strany tenkého krajíce chleba (typ šumava, rozhodně ne toustový) a šoupnu to do toho topinkovače nebo toustovače nebo jak se to jmenuje (ta věc se svislýma kapsama) a za minutu to vymrští topinku naprosto nenacucanou, měkkou, ale přesto klasické chuti - k tataráku, čemukoli

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru