Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rychlovky z pánvičky

Tak by to chtělo nějakou pěknou debatu o něčem zajímavým.
Máte nějaký oblíbený rychlý jídlo z pánvičky? Omelety, topinky, cokoliv co se dá uklohnit během krátké chvíle, když přijdete z práce.

Já si včera udělal tohle:
Sýrová omeleta zapečená do polotopinek
- na pánev tři vajca
- sůl, pepř, nastrouhaný sýr
- nechat osmahnout, až to začne tuhnout, tak do toho položit dva krajíce chleba
- až to půjde, tak otočit a trochu dosmažit, aby byl chleba trochu křupavej

A pak ještě jsem objevil plechovku od Bonduelle s názvem Bon menu Mexicana.
Na pánev/do rendlíku osmahnout cibulu, přidal jsem k tomu na kousky chorizo a kus sušenýho francouzskýho salámu, co jsem našel v ledničce a osmahnul, pak vyklopil tu plechovku fazolí a prohřál. Jedna z nejlepších fazolových konzerv, co jsem jedl, mají tu omáčku výbornou a s tím vypečeným chorizem to bylo naprosto famózní.

Mám ještě pár tipů, co se dá na pánvičce udělat dobrýho (ale obvykle nezdravýho), ale to napíšu až později, až přidáte svoje alchymistický výtvory.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mírně netradiční způsob přípravy topinky. Krajíc chleba může být tvrdý, ale i měkký (čerstvý chléb)…
Pavel 24.02.2022 17:30
Pavel
No nevím, voda a horký olej, to musíš mít poprskanou celou kuchyň... ::) Existuje vynález zvaný top…
host 24.02.2022 18:33
host
...topinkožroutovi. S tatarákem ]:) nový
L-Core 23.07.2022 22:41
L-Core
Já umím akorát uvařit kafe a čaj, ukrojit chleba, namazat máslem, hořčicí a ukrojit kus salámu :) nový
L-Core 23.07.2022 22:40
L-Core
Patříš mezi ty, co by spálili i vodu na čaj? :-) nový
Prasak 24.07.2022 08:16
Prasak
Topinky s česnekem posypané sýrem. Moja to nenávidí, protože jí smrdí česnek. Já to miluju, protože… nový
mif 24.07.2022 09:51
mif
Tomu říkám splynutí duší.:beer: poslední
čumil old 24.07.2022 19:27
čumil old

Mírně netradiční způsob přípravy topinky.

Krajíc chleba může být tvrdý, ale i měkký (čerstvý chléb). Na pánvičce se rozehřeje olej (tradicionalista volí sádlo) na běžnou teplotu pro smažení topinek. Krajíc se před vložením do oleje (sádla) navlhčí vodou. Dělám to tak, že pod mírně tekoucí vodu dám dva prsty a těma potřu krajíc postupně po celé ploše z obou stran.

Topinka se dělá jen do změny barvy; je měkká a hlavně: nenasákne tolik tukem jako při tradiční přípravě. Mírně se osolí a potře česnekem; případně se přidá pomazánka.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru