Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skoro mi to přijde jako nekonečná hra s názvem Koho naser*me tentokrát? Jdeme do stávky, vzkazují V…
Pavel 08.02.2022 18:12
Pavel
Odkaz jsem nečetl, situaci moc nesleduju, nemám čas a ani chuť. Ale - má-li se ušetřit 80 mld, lze t…
L-Core 08.02.2022 19:42
L-Core
Dane z prijmu by se mely zvednout jen ockovanym! Proste zvednout dane lidem, kteri cerpali nadstanda…
RedMaX 08.02.2022 22:07
RedMaX
Tohle snad nestojí ani za reakci… nový
L-Core 08.02.2022 22:11
L-Core
Podobne jako ten tvuj nesmysl se zvysovanim dani. Nikdy se jeste nestalo, ze by zvyseni dani pomohlo… nový
RedMaX 08.02.2022 22:25
RedMaX
Tedy nevím, jak by návrat superhrubé mzdy umožnil lidem se daním více vyhýbat. Její zrušení stát sto… nový
L-Core 09.02.2022 09:10
L-Core
Tady ten kašpárek to samé https://www.novinky.cz/domaci/clanek/premier-fiala-predstavi-vlastni-cau-…
Jan Fiala 08.02.2022 20:03
Jan Fiala
Je to idiot, ale pravda je ta, ze jedine co se da udelat s energiema, je stavet jaderne elektrarny a…
RedMaX 08.02.2022 22:10
RedMaX
Za pár let při eko přístupu Bruselu nebudeme řešit zda se elektřina zlevní ale v kterých časech ti p… nový
nerady 08.02.2022 23:36
nerady
Atomky su v pohode, uz ich EU klasifikovala ako zelenu energiu :) nový
Michal2 09.02.2022 11:05
Michal2
Zajímavý rozhovor: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-trpi-postkomunistickym-syndromem/r~21f5584… nový
L-Core 09.02.2022 10:05
L-Core
Připadalo mi to trochu tendenční - připomnělo mi to článek, že Zemana volí nevzdělaní lidé. Když se… nový
Jan Fiala 09.02.2022 11:17
Jan Fiala
Trochu asi jo. V tom, že si vybírá témata, kde to souzní s jejím viděním problematiky. Pokud má něja… nový
L-Core 09.02.2022 11:34
L-Core
Jasně, a to je obecný problém masmédií v dnešní době včetně státních, které by měly být neutrální be… nový
Jan Fiala 09.02.2022 11:43
Jan Fiala
Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičn… poslední
RedMaX 10.02.2022 00:16
RedMaX
Policie vyšetřuje nakládání s penězi u Chytré karantény Nejvyšší kontrolní úřad [NKÚ] podal trestní… nový
Pavel 09.02.2022 21:20
Pavel
Počítačové aplikace jsou největší tunel na státní peníze. Dám malý příklad. Bezpečnostní zabezpečení… nový
nerady 09.02.2022 21:37
nerady
To nepoznas firmy, ktore ja volam copy&paste. Typicke su GDPR firmy, tvaria sa ako specialne vypraco… nový
fleg 09.02.2022 22:03
fleg
O advokátech si tu můžeme povídat do nekonečna. Nejkrásnějším příkladem bylo zastupování Pražského d… nový
nerady 09.02.2022 22:16
nerady

Skoro mi to přijde jako nekonečná hra s názvem Koho naser*me tentokrát?

Jdeme do stávky, vzkazují Válkovi odbory. Ministr část škrtů potvrdil

Z avizovaných úspor 80 miliard by podle jejích informací mělo skoro 15 miliard zaplatit zdravotnictví. Jak zároveň Seznam Zprávy upozornily, škrty čekají i hygienické stanice.

Podle informací odborů vláda plánuje uspořit v hygienické službě v letošním roce 95 milionů korun. Zrušit by se mělo 134 míst, přitom o tento počet se v době pandemie počty míst na stanicích zvyšovaly.

Kvůli vládním škrtům a návrhům na úspory ve zdravotnictví se odbory rozhodly s úterní půlnocí vstoupit do stávkové pohotovosti.

„Připomínáme, že v současné době je zdravotnictví ve velmi složité situaci, proto bychom považovali změnu plateb státu a její snížení v průběhu roku za nezodpovědný hazard,“ vzkazují odboráři v otevřeném dopisu premiérovi.

Odkaz jsem nečetl, situaci moc nesleduju, nemám čas a ani chuť. Ale - má-li se ušetřit 80 mld, lze to nějak udělat,aby se nikdo nenas*al? Jo, šetřit se nemusí, podle "po nás potopa", ať se s tím vypořádají další. Jen se obávám, aby pak nakonec někdy neplatilo: kdo uteče, vyhraje.

Své (nepochybně neprůchozí, politicky naivní) představy o úsporách raději uvádět nebudu, proč někomu zvyšovat tlak, že :) Jako naprostý základ, vrátil bych zpět zdanění superhrubé mzdy... nebo zvýšil sazbu daně z příjmu.

Podobne jako ten tvuj nesmysl se zvysovanim dani. Nikdy se jeste nestalo, ze by zvyseni dani pomohlo. Vzdycky je to tak, ze zvyseni dani akorat lidi nasere a ty budou jeste vic vymyslet, jak se jim vyhnout.

Pokud zvysovat nejake dane, tak jedine dane ze spotreby a i u tech bych byl hodne opatrny.

Prestat dotovat duchodcum dopravu - ano, prestat financne podporovat ruzne nesmyslne projekty - ano, omezit dotace - ano, vyhazet nadbytecne zamestnance hygieny - ano, zvysovat dane - NE!

Tedy nevím, jak by návrat superhrubé mzdy umožnil lidem se daním více vyhýbat. Její zrušení stát stojí 100 mld ročně, zrušení toho zrušení by je jen vrátilo zpět. Vím, nedojde k tomu, alespoň ne v tomto volebním období.
Také díky rozdávání peněz tu máme inflaci, jaká je (kromě vnějších vlivů, jako jsou ceny energií). Když mají lidé zbytečně moc peněz, prodejci je mohou snadněji natahovat na cenách.

Že se dá - a mělo by se - šetřit na různých projektech/dotacích, je (určitě z vnějšího pohledu) jednoznačné. Ti "postižení" to mohou vidět jinak.
I na pozadí tvé odpovědi se ukazuje bližší košile jak kabát :-)

Rozkliknout jen na vlastní nebezpečí!

Nejvíce bych se nachechtal, kdyby očkovaní měli nějakou slevu na dani. Vláda a parlament, kteří podle konspirativců chtějí pomocí covidu omezit svobodu lidem, jistě nebudou poslušné zaočkované trestat vyšší daní ]:)

Tady ten kašpárek to samé

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/premier-fiala-predstavi-vlastni-cau-lidi-40386528

Misto aby neco s energiemi udělali podle vzoru okolnich státu, tak prohlásí že plošná opatření delat nebude, protože by pomohli i těm, kteří to nepotřebují. V překladu, pokud vyděláváš, tak drž hubu a plať daně, na přídavky nemáš nárok. Z tvých daní pomůžeme těm, kteří nic státu neprinesou.

Je to idiot, ale pravda je ta, ze jedine co se da udelat s energiema, je stavet jaderne elektrarny a to (rozsireni Temelina a Dukovan) potrva, zvlast kdyz se vylucuje spoluprace s Rusakama, kteri maji znacne zkusenosti.

Jinak jasne, jakekoli prispevky na energie jsou nesmysl, nikomu a ani socialne slabym, pustena televize neni pravo.

Za pár let při eko přístupu Bruselu nebudeme řešit zda se elektřina zlevní ale v kterých časech ti půjde. Osobně bych cenu elektřiny neřešil ale zda jí bude dostatek při navrhovaných restrikcích (uhelné elektrárny, jaderné elektrárny atd.).

Trochu asi jo. V tom, že si vybírá témata, kde to souzní s jejím viděním problematiky. Pokud má nějaká čísla, snad si je nevymyslela.
A taky předpokládám, že nějaký vědec z Chcíplého psa je schopen si obstarat jiná čísla z jiné oblasti, které podpoří jeho pohled.

Když tu dá Red info, že zaočkovaný kolega dostal infarkt, když tu fleg napíše, že v jejich nemocnici zemřel na covid neočkovaný sportovec - obojí může být pravda. Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičnímu. V tom jsme i tady trochu tendenční.

---
edit: překlepy

Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičnímu.

No nemas pravdu. Ja jsem tu myslim a urcite to pujde dohledat, vkladal i to, co treba neodpovidalo memu presvedceni, ale proste mi to prislo zajimave.

Policie vyšetřuje nakládání s penězi u Chytré karantény

Nejvyšší kontrolní úřad [NKÚ] podal trestní oznámení kvůli hospodaření s penězi na informační podporu protiepidemických opatření. A trestní oznámení podal již během své kontroly. Informaci přinesly Hospodářské noviny [HN].

Podezření směřují na náklady na Chytrou karanténu. Kontroloři NKÚ již loni prověřovali vynakládání peněz v Ústavu zdravotnických informací a statistiky [ÚZIS] a v Národní agentuře pro komunikační a informační technologie [NAKIT].

Počítačové aplikace jsou největší tunel na státní peníze. Dám malý příklad. Bezpečnostní zabezpečení základní školy. Vyhotovím jednu aplikaci a pak jen s malou změnou prodávám dalším a dalším školám tak jako bych to pro ně tvořil týdny. Nemohu zapomenout když někdy okolo roku 2000 byl přijat zákon, že všechny hřbitovy musí mít zpracovánu dokumentaci o hloubce spodní vody a jak je vhodná zemina k ukládání nebožtíků. Jelikož tuto tématiku znám vyrazil jsem ke geologům, že to k našemu hřbitovu potřebujeme. Ti mi začali počítat kolik budou stát vrty, měření spodní vody atd. Poslal jsem je do háje a řekl jim, že vím o třech vrtech v těsném okolí hřbitova a že jeden byl dokonce vystrojený na měření spodní vody. Řekl jsem jim ať si stáhnou výsledky z geofondu a dají mi potřebnou dokumentaci a že jim za to dám max. 3.000,-Kč a šlo to také.

To nepoznas firmy, ktore ja volam copy&paste.
Typicke su GDPR firmy, tvaria sa ako specialne vypracovavaju pre teba agendu za stovky eur a pritom su to len zkopirovane papiere, kde menia mena klientov.
Kedysi som sa takto hadal s advokatmi, ze preco zalozenie sro stoji napriklad 200 eur a vacsina z nich mi do oci mrzko klamala, ze to preto, ze kazda Spolocenska zmluva kazdej spolocnosti je specialna.
Hovno, 99% spolocnosti ma standardnu zmluvu a advokati tam menia len mena spolocnikov a nazov sro.
A zoberu za to 200 eur.
Navyse viem, ze to pre nich robia biedne plateni koncipienti, kedze zopar advokatov mam ako zakaznikov.

O advokátech si tu můžeme povídat do nekonečna. Nejkrásnějším příkladem bylo zastupování Pražského dopravního podniku jednou advokátní firmou ohledně černých pasažérů. Mimo to, že měla smlouvu s PDP na několik miliónů ročně tak ještě na každém černém pasažéru vymáhala peníze za podání žaloby ve výši několika tisíc korun. Čtyři referentky v šabloně jen měnily jméno, čas a místo odchytu černého pasažéra. Jo jo tak se dělaj prachy.

Zpět do debat Nahoru