Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skoro mi to přijde jako nekonečná hra s názvem Koho naser*me tentokrát? Jdeme do stávky, vzkazují V…
Pavel 08.02.2022 18:12
Pavel
Tady ten kašpárek to samé https://www.novinky.cz/domaci/clanek/premier-fiala-predstavi-vlastni-cau-…
Jan Fiala 08.02.2022 20:03
Jan Fiala
Je to idiot, ale pravda je ta, ze jedine co se da udelat s energiema, je stavet jaderne elektrarny a…
RedMaX 08.02.2022 22:10
RedMaX
Za pár let při eko přístupu Bruselu nebudeme řešit zda se elektřina zlevní ale v kterých časech ti p…
nerady 08.02.2022 23:36
nerady
Atomky su v pohode, uz ich EU klasifikovala ako zelenu energiu :) nový
Michal2 09.02.2022 11:05
Michal2
Zajímavý rozhovor: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-trpi-postkomunistickym-syndromem/r~21f5584… nový
L-Core 09.02.2022 10:05
L-Core
Připadalo mi to trochu tendenční - připomnělo mi to článek, že Zemana volí nevzdělaní lidé. Když se… nový
Jan Fiala 09.02.2022 11:17
Jan Fiala
Trochu asi jo. V tom, že si vybírá témata, kde to souzní s jejím viděním problematiky. Pokud má něja… nový
L-Core 09.02.2022 11:34
L-Core
Jasně, a to je obecný problém masmédií v dnešní době včetně státních, které by měly být neutrální be… nový
Jan Fiala 09.02.2022 11:43
Jan Fiala
Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičn… poslední
RedMaX 10.02.2022 00:16
RedMaX
Policie vyšetřuje nakládání s penězi u Chytré karantény Nejvyšší kontrolní úřad [NKÚ] podal trestní… nový
Pavel 09.02.2022 21:20
Pavel
Počítačové aplikace jsou největší tunel na státní peníze. Dám malý příklad. Bezpečnostní zabezpečení… nový
nerady 09.02.2022 21:37
nerady
To nepoznas firmy, ktore ja volam copy&paste. Typicke su GDPR firmy, tvaria sa ako specialne vypraco… nový
fleg 09.02.2022 22:03
fleg
O advokátech si tu můžeme povídat do nekonečna. Nejkrásnějším příkladem bylo zastupování Pražského d… nový
nerady 09.02.2022 22:16
nerady

Skoro mi to přijde jako nekonečná hra s názvem Koho naser*me tentokrát?

Jdeme do stávky, vzkazují Válkovi odbory. Ministr část škrtů potvrdil

Z avizovaných úspor 80 miliard by podle jejích informací mělo skoro 15 miliard zaplatit zdravotnictví. Jak zároveň Seznam Zprávy upozornily, škrty čekají i hygienické stanice.

Podle informací odborů vláda plánuje uspořit v hygienické službě v letošním roce 95 milionů korun. Zrušit by se mělo 134 míst, přitom o tento počet se v době pandemie počty míst na stanicích zvyšovaly.

Kvůli vládním škrtům a návrhům na úspory ve zdravotnictví se odbory rozhodly s úterní půlnocí vstoupit do stávkové pohotovosti.

„Připomínáme, že v současné době je zdravotnictví ve velmi složité situaci, proto bychom považovali změnu plateb státu a její snížení v průběhu roku za nezodpovědný hazard,“ vzkazují odboráři v otevřeném dopisu premiérovi.

Tady ten kašpárek to samé

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/premier-fiala-predstavi-vlastni-cau-lidi-40386528

Misto aby neco s energiemi udělali podle vzoru okolnich státu, tak prohlásí že plošná opatření delat nebude, protože by pomohli i těm, kteří to nepotřebují. V překladu, pokud vyděláváš, tak drž hubu a plať daně, na přídavky nemáš nárok. Z tvých daní pomůžeme těm, kteří nic státu neprinesou.

Je to idiot, ale pravda je ta, ze jedine co se da udelat s energiema, je stavet jaderne elektrarny a to (rozsireni Temelina a Dukovan) potrva, zvlast kdyz se vylucuje spoluprace s Rusakama, kteri maji znacne zkusenosti.

Jinak jasne, jakekoli prispevky na energie jsou nesmysl, nikomu a ani socialne slabym, pustena televize neni pravo.

Za pár let při eko přístupu Bruselu nebudeme řešit zda se elektřina zlevní ale v kterých časech ti půjde. Osobně bych cenu elektřiny neřešil ale zda jí bude dostatek při navrhovaných restrikcích (uhelné elektrárny, jaderné elektrárny atd.).

Trochu asi jo. V tom, že si vybírá témata, kde to souzní s jejím viděním problematiky. Pokud má nějaká čísla, snad si je nevymyslela.
A taky předpokládám, že nějaký vědec z Chcíplého psa je schopen si obstarat jiná čísla z jiné oblasti, které podpoří jeho pohled.

Když tu dá Red info, že zaočkovaný kolega dostal infarkt, když tu fleg napíše, že v jejich nemocnici zemřel na covid neočkovaný sportovec - obojí může být pravda. Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičnímu. V tom jsme i tady trochu tendenční.

---
edit: překlepy

Ale ani jeden tu nebude vkládat odkazy, které jeho přesvědčení neodpovídají, které nahrávají opozičnímu.

No nemas pravdu. Ja jsem tu myslim a urcite to pujde dohledat, vkladal i to, co treba neodpovidalo memu presvedceni, ale proste mi to prislo zajimave.

Policie vyšetřuje nakládání s penězi u Chytré karantény

Nejvyšší kontrolní úřad [NKÚ] podal trestní oznámení kvůli hospodaření s penězi na informační podporu protiepidemických opatření. A trestní oznámení podal již během své kontroly. Informaci přinesly Hospodářské noviny [HN].

Podezření směřují na náklady na Chytrou karanténu. Kontroloři NKÚ již loni prověřovali vynakládání peněz v Ústavu zdravotnických informací a statistiky [ÚZIS] a v Národní agentuře pro komunikační a informační technologie [NAKIT].

Počítačové aplikace jsou největší tunel na státní peníze. Dám malý příklad. Bezpečnostní zabezpečení základní školy. Vyhotovím jednu aplikaci a pak jen s malou změnou prodávám dalším a dalším školám tak jako bych to pro ně tvořil týdny. Nemohu zapomenout když někdy okolo roku 2000 byl přijat zákon, že všechny hřbitovy musí mít zpracovánu dokumentaci o hloubce spodní vody a jak je vhodná zemina k ukládání nebožtíků. Jelikož tuto tématiku znám vyrazil jsem ke geologům, že to k našemu hřbitovu potřebujeme. Ti mi začali počítat kolik budou stát vrty, měření spodní vody atd. Poslal jsem je do háje a řekl jim, že vím o třech vrtech v těsném okolí hřbitova a že jeden byl dokonce vystrojený na měření spodní vody. Řekl jsem jim ať si stáhnou výsledky z geofondu a dají mi potřebnou dokumentaci a že jim za to dám max. 3.000,-Kč a šlo to také.

To nepoznas firmy, ktore ja volam copy&paste.
Typicke su GDPR firmy, tvaria sa ako specialne vypracovavaju pre teba agendu za stovky eur a pritom su to len zkopirovane papiere, kde menia mena klientov.
Kedysi som sa takto hadal s advokatmi, ze preco zalozenie sro stoji napriklad 200 eur a vacsina z nich mi do oci mrzko klamala, ze to preto, ze kazda Spolocenska zmluva kazdej spolocnosti je specialna.
Hovno, 99% spolocnosti ma standardnu zmluvu a advokati tam menia len mena spolocnikov a nazov sro.
A zoberu za to 200 eur.
Navyse viem, ze to pre nich robia biedne plateni koncipienti, kedze zopar advokatov mam ako zakaznikov.

O advokátech si tu můžeme povídat do nekonečna. Nejkrásnějším příkladem bylo zastupování Pražského dopravního podniku jednou advokátní firmou ohledně černých pasažérů. Mimo to, že měla smlouvu s PDP na několik miliónů ročně tak ještě na každém černém pasažéru vymáhala peníze za podání žaloby ve výši několika tisíc korun. Čtyři referentky v šabloně jen měnily jméno, čas a místo odchytu černého pasažéra. Jo jo tak se dělaj prachy.

Zpět do debat Nahoru