Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dezolati v obchodoch

Kedze junak tuto chcel velice debatovat len netrafil forum dovolim si to otvorit tu aj vzhladom na to, ze podobne akacie ocakavam aj v CR...alebo ak neprideu mam teoriu na zaver preco nie. Podme vsak nasmu myslitelovi, co uz netrafil na debaty odpovedat na jeho otazky a domnienky.

Kľudne môžeš v obchode aj fetovať, baliť si jointa atď... Hlavne len aby si mal nasadené rúško.

Na toto som povodne ani nechcel reagovat, ale dam to sem...ehm no skus ti ubalit v obchode jointa a fetovat a potom nam prid povedat, co sa stalo.

Väčšina ľudí má nasadené rúško s len prekrytými ústami. Aký to má efekt? Veď to je to isté, ako keby nemal žiadne rúško.

Ja takychto ludi stretavam len vynimocne, urcite to nie je vacsina. A nesuhlasim ani s tym, ze takto nasadene rusko "slovaka" (tm by Cocik) je zbytocne. Prekrytie ust je horsie ako prekrytie celych dychacich ciest, ale urcite lepsie ako neprekrytie vobec. Prskame totizto hlavne ustami, takze nase rusko/respirator chyta nase sliny v zarodku a nepusta ich von.

Takže v tomto videu DOSLOVA zatkla Slovenská polícia nevinných, normálnych ľudí, čo prišli nakupovať.

Toto je najvtipnejsi argument z celeho vylevu. Ti ludia neprisli nakupovat, prisli provokovat. Uz len scenar, ze vojdem s respiratorom do obchodu, nalozim si do kosika a ostentativne si ho dam dole pri pokladni, kde viem, ze pokladnicka mi ten tovar nezauctuje a ja zablokujem na par hodin pokladnu nesvedci o tom, ze som prisiel nakupovat.
Dalsim zaujimavym faktom je, ze takto "nakupovat" chodia v organizovanej skupine 15-20 ludi a vsetci "nakupuju" v rovnakom case a rovnakym sposobom. Vsetci si naraz pri pokladni zlozia ruska a cakaju co sa bude diat.
Nie nepodstatne je, ze rovnaki ludia radi nakupuju v roznych nakupnych centrach v roznych mestach...taka nakupna turistika. Asi sa mi oplati ist zo 70km vzdialenej Prievidze do Piestan kvoli zlave na salame, ze?

Takze na zaver pre nasho myslitela (btw cerstvo zalozeny ucet bez dalsich prispevkov, on uz sem nepride;o))...co tak zaca premyslat hlavou a nie ritou;o)?

Teoria na zaver...samozrejme dezolati blokujuci pokladne nie su ziadni zufali ludia, ktori si prisli nakupit a nemaju rusko/respirator...su to organizovane skupiny, ktorych nespaja len viera v spolocnu vec, ale velmi pravdepodobne aj peniaze. Nie je logicke, aby skupina dezolatov, ktori byvaju v Prievidzi, ci v Topolcanoch a Partizanskom cestovala do 1-2h vzdialenych Piestan, aby protestovali voci opatreniam. Nie je to ekonomicke, ak chceli protestovat mohli to robit v mieste bydliska.
Takze sa tu ponuka teoria o tom, ze su za tieto provokacie plateni. Kym? No nemusime chodit daleko, pretoze po zasahoch policajtov ista zelena politicka strana zosrganizovala okamzite protesty voci "policajnej brutalite" a sucasnej vlade. Tato strana ma kopec penazi, jej predseda, kedze ju to autokrat drzi vsetky u seba radi sa tak k najbohatsim Slovakom, takze financne na to ma.
Kedze v CR takato strana neposobi je celkom mozne, ze tam ziadne taketo blokady v obchodoch nikdy nebudu....proste ich nema kto organizovat a platit;o).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tomuto sa povie karma je zdarma. Antiruskar z Lidla ma Covid...je na kysliku. este pre pobavenie vyj…
fleg 18.11.2021 21:15
fleg
Víš jaký je rozdíl mezi kočkovidem a ostatními respiračními viry? Takový, že kočkovid se hlídá. That…
mif 19.11.2021 21:33
mif
Tak posté - nemocní s rýmou nezahltí nemocnice, nemocní s Covidem ano.
Zdenál 20.11.2021 14:28
Zdenál
Kdyz nabehnou nemocni s rymou na nemocnice, tak je zahlti nekolika nasobne nez s covidem. Je to jen…
RedMaX 20.11.2021 16:40
RedMaX
Nemocní s rýmou nepotřebují napojit na kyslík.
Prasak 20.11.2021 18:29
Prasak
Kyslíkový přístroj do každé rodiny. EU na ně mohla dávat dotace. A když ne oni, mohl Andrej odpustit…
RedMaX 20.11.2021 18:50
RedMaX
A jaký jsou ty řešení? Jo, dokud seš mladej a zdravej, tak ti je Covid u prdele. Vlastně jsou ti u p…
Prasak 20.11.2021 19:21
Prasak
Tak řešení jsem naznačil. Covid začal 18.3.2020, dnes máme 20.11.2021, podtrhuju to pro Zdenala. Ta…
RedMaX 20.11.2021 20:25
RedMaX
Opozice taky měla hubu plnou keců, jak to Babiš dělal špatně. Tak teď jsem zvědav, jak to budou děla…
Prasak 20.11.2021 20:46
Prasak
No taky si myslim, ze tyhleti nejsou moc schopni to vest lepe. Na druhou stranu nebudu preci hajit B…
RedMaX 20.11.2021 22:23
RedMaX
Ono je těžký chránit "ohrožený skupiny", když mají argumenty typu: - já to nechytím - já tomu nevěří…
Prasak 20.11.2021 22:33
Prasak
Spis bych hledal argumenty, proc se nechat ockovat. Nekde jsem tu pastoval skutecne nemoci, kde nam…
RedMaX 21.11.2021 00:13
RedMaX
ale mezi takove covid nepatri - umrtnost je nizka a ani to ockovani proti te nemoci nechrani. Je to…
Prasak 21.11.2021 00:30
Prasak
Souhlasím s tebou. Říká se tomu pangejtová politika ( od pangejtu k pangejtu). Logické myšlení u pol…
nerady 24.11.2021 18:52
nerady
Už ani nečtu zprávy. Jen projedu nadpisy a pokud je nějakej hororovej scénář, resp. vláda vydá nějak… poslední
Prasak 24.11.2021 19:10
Prasak

Tomuto sa povie karma je zdarma.
Antiruskar z Lidla ma Covid...je na kysliku.
este pre pobavenie vyjadrenie jedneho z dezolatov pred sudcom.

„Týmto vám oznamujem, že ja XXXXX (Matej T.) z rodu samson slavien som v zmysle Deklarácie ‚Deklaration as a living person from Cestui Que Vie trust‘ – ktorú som 4. júla 2021 predložil Medzinárodnému trestnému súdu v Haagu – živá ľudská bytosť, ktorá nepodlieha nielen slovenskému právnemu poriadku, ale ani medzinárodnému obchodnému a trestnému právu,“

Podla mna si nasral do gati a ide to uhrat na nepricetnost ak by ho chceli pripadne odsudit.
ALebo je fakt dement.
Btw jednemu zo zatknutych odnali legalne drzanu zbran....asi treba zacat chodit ozbrojeny tiez.

Kyslíkový přístroj do každé rodiny. EU na ně mohla dávat dotace. A když ne oni, mohl Andrej odpustit DPH na kyslíkové přístroje, rozhodně lepší než jiné dotace, které v průběhu své vlády udělal.

Jde mi hlavně o to, že celé to zahlcení nemocnic je jen povídačka, která má lidi donutit poslouchat. Řešení existují, stačí jim jít naproti a ne vymýšlet proč to nejde.

Tak řešení jsem naznačil. Covid začal 18.3.2020, dnes máme 20.11.2021, podtrhuju to pro Zdenala. Ta doba, kdy se mohly nakupovat další kyslíkové přístroje, jakým způsobem řešit dočasná lůžka v nemocnicích při sezonním výskytu koronaviru, je hrozně dlouhá. Jenže co řešila Andrejova vláda: výměny ministrů zdravotnictví, nošení roušek, zavádění pochybného očkování a v poslední době cenu energií. Všechno bez jakéhokoli konceptu. Babišovi šlo jen o to uspět ve volbách a když neuspěl v parlamentních, už plánuje prezidentské.

---

Mimochodem, v naší rozvětvené rodině se na opatření z vysoka sere a nikdo se nenakazil. Zdenal uvádí několik rodinných příslušníků, kteří měli těžký průběh a podle jeho komentářů tady tipuju, že opatření dodržovali všichni. Zjevně ty současná opatření jim nepomohly. No na mě ať se nezlobí, já je nevymýšlel. Navíc mohu zopakovat tu svou teorii, která se mi opět potvrzuje, že jsou lidé, kteří to chytnou už při vyslovení slova koronavir a že jsou lidé, kteří to chytit buď vůbec nemohou nebo jen při masivní expozici tomu viru.

Z toho jasně plyne, že opatření měla být cílená právě na ohrožené lidi a ti měli být chráněni, jak nejvíce by to bylo možné i s ohledem na jejich svobodnou vůli se pro ochranu rozhodnout dobrovolně. Když pominu, že cílené opatření by byly jistě levnější, tak by hlavně byly k něčemu a dnes nemuseli umírat další ohrožení lidé úplně zbytečně.

No taky si myslim, ze tyhleti nejsou moc schopni to vest lepe. Na druhou stranu nebudu preci hajit Babise kvuli tomu, ze i jeho politicti oponenti jsou dost mozna stejne neschopni. Nicmene presvedcit se o tom budeme moci nejspis uz brzo a porad mohou prekvapit. Faktem ale je, ze cilena ochrana ohrozenych, kteri by o ni meli zajem, mohla zachranit mnohem vic lidi nez plosne neucinne opatreni, ktere navic postihuje lidi, kteri koronavirem ohrozeni nejsou.

Ono je těžký chránit "ohrožený skupiny", když mají argumenty typu:
- já to nechytím
- já tomu nevěřím
- ve vakcíně jsou mikročipy
- se mi nikam nechce chodit se očkovat
- nejsem ovce
- dělá lidi impotentní
- můj doktor tomu nevěří
a podobný srance. Ještě jsem neslyšel opravdu pádný a nevyvratitelný agrument, proč se nenechat očkovat. Ale ostentatnivně to chodí v obchodech bez náhubku, aby ukázali světu (nebo spíš sami sobě?), jakcí jsou hrdinové a rebelové. Pro jistotu si dá do huby lízátko, aby mohl říct, že při konzumaci mít roušku nemůže, i takovýho jsem potkal. Taky mě náhubky serou a to hodně, ale nemám ušlápnutý ego, abych si ho léčil na lidech okolo.

Spis bych hledal argumenty, proc se nechat ockovat. Nekde jsem tu pastoval skutecne nemoci, kde nam (jako lidstvu) vytrhlo ockovani trn z paty, ale mezi takove covid nepatri - umrtnost je nizka a ani to ockovani proti te nemoci nechrani. Je to jen proti tezkemu prubehu nemoci a i to neplati ze sta procent. Takze k cemu je takove ockovani dobre vyjma falesneho pocitu bezpeci?
Ockovani proti covidu je presne typ ockovani, kde si to musi clovek zvazit sam. Jsem covidem ohrozeny, je u me pravdepodobny tezky prubeh nemoci nebo to resit nemusim? A podle odpovedi se necham nebo nenecham ockovat.
Co se tyka nahubku, tak uz se nosi nejakou dobu, u nas mozna ne uplne poctive, v jinych zemich jsou lide vic disciplinovanejsi. Jsou pritom na tom poctivi nosici rousek lepe? Nejsou. Pak je relevantni se ptat, jak moc je ochrana rouskou pred covidem ucinna? Pravdepodobne moc ne, kdyz se to zase v prubehu letosni sezony rozsiruje.

Ale ja proti rouskam velke vyhrady nemam, vadi mi ten nesmysl s respiratorem FFP2, ktery nic neresi a stejnou ochranu vykonna i levnejsi obycejna rouska. Kazdopadne okolo sebe vidim, ze je mezi lidma mene "nachlazeni", teda na bezne respiracni nemoci rousky funguji a behem "chripkove" sezony si myslim, ze ma smysl v MHD, obchodech a lekarskych zarizenich rousky nosit.

Zakladnim principem ochrany ohrozenych musi jednoznacne byt dobrovolnost. To je ted uz diky Babisovi ztracene a prirozene se cast ohrozenych nechat chranit nechce, kdyz si to Babis zacal vynucovat a narizovat. To je neco, na co cast lidi rozhodne neslysi a naopak je to utvrdi v tom, ze je za tim neco zleho, co jim uskodi. Zvratit se to uz v tuto chvili neda, proto to nadchazejici vlada bude mit tezke, ikdyby mela snahu situaci skutecne resit. Babis sice covid nevynalezl, z toho ho obvinovat nebudu, ale prokazal, ze krizi resit neumi a zavaril nam vic nez bylo mozne.

ale mezi takove covid nepatri - umrtnost je nizka a ani to ockovani proti te nemoci nechrani. Je to jen proti tezkemu prubehu nemoci a i to neplati ze sta procent. Takze k cemu je takove ockovani dobre vyjma falesneho pocitu bezpeci?

Ano, proti těžkýmu průběhu, takže vlastně chrání a tím zachraňuje životy. Nebo ta, byť nízká, úmrtnost je pro tebe společensky akceptovatelná? To je to, co nás dělá civilizovanými, záleží nám na životě každýho, nejsme jak Stalinovy figurky pod heslem "nas mnogo", kdy život jednotlivce neměl žádnou cenu.

Ale tu šaškárna, kdy z očkovaných děláme nesmrtelné jedince a z neočkovaných zabijáky, mi taky hlava nebere. Očkovaní nemusí mít v práci náhubek (byť jen na svým pracovišti), očkovaní můžou do hospody a k holiči. Přitom můžou virus bezpříznakově šířit dále, stejně jako neočkovaní. Ani PCR test už teď nemusí stačit a přitom co je větším důkazem bezinfekčnosti - test, nebo očkování? Další paradox - k holiči s platným testem nemůžeš, ale do práce a do školy ano.

Už mě to nebaví. Celej zasranej Covid, ke kterýmu se vyjadřuje kdejakej jouda od zubařa po matematika a každej má svou pravdu. Zasraní politici, kteří prostě neví, co dělat a tak se plácají od zdi ke zdi. K tomu banda dalších zasranců, co se na tom snaží přiživit a vytřískat z toho prachy - za testy, zdravotnickej materiál, cokoliv.

Souhlasím s tebou. Říká se tomu pangejtová politika ( od pangejtu k pangejtu). Logické myšlení u politiků neexistuje, jelikož většina je neschopných ve vleku všehoschopných pro svůj profit. Ten kdo je schopný se politice velkým obloukem vyhýbá a dělá své řemeslo. Jasným příkladem jak to funguje bylo před pár lety schvalování energetického zákona a plateb za zelenou energii, kdy se u nás v zákoně schválila výkupní cena 2x vyšší něž v sousedním Německu.

Už ani nečtu zprávy. Jen projedu nadpisy a pokud je nějakej hororovej scénář, resp. vláda vydá nějaký opatření, tak mi to řekne manželka. Začínám být vůči všemu apatický. V tomto počasí stejně jen chodím do práce, do obchodu, domů a tam kurýrujeme věčně nachlazený děcka (tady máte ty respirátory a distanční výuku!).
Ještě že máme doma počítače, internet a dost rumu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru