Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dezolati v obchodoch

Spis bych hledal argumenty, proc se nechat ockovat. Nekde jsem tu pastoval skutecne nemoci, kde nam (jako lidstvu) vytrhlo ockovani trn z paty, ale mezi takove covid nepatri - umrtnost je nizka a ani to ockovani proti te nemoci nechrani. Je to jen proti tezkemu prubehu nemoci a i to neplati ze sta procent. Takze k cemu je takove ockovani dobre vyjma falesneho pocitu bezpeci?
Ockovani proti covidu je presne typ ockovani, kde si to musi clovek zvazit sam. Jsem covidem ohrozeny, je u me pravdepodobny tezky prubeh nemoci nebo to resit nemusim? A podle odpovedi se necham nebo nenecham ockovat.
Co se tyka nahubku, tak uz se nosi nejakou dobu, u nas mozna ne uplne poctive, v jinych zemich jsou lide vic disciplinovanejsi. Jsou pritom na tom poctivi nosici rousek lepe? Nejsou. Pak je relevantni se ptat, jak moc je ochrana rouskou pred covidem ucinna? Pravdepodobne moc ne, kdyz se to zase v prubehu letosni sezony rozsiruje.

Ale ja proti rouskam velke vyhrady nemam, vadi mi ten nesmysl s respiratorem FFP2, ktery nic neresi a stejnou ochranu vykonna i levnejsi obycejna rouska. Kazdopadne okolo sebe vidim, ze je mezi lidma mene "nachlazeni", teda na bezne respiracni nemoci rousky funguji a behem "chripkove" sezony si myslim, ze ma smysl v MHD, obchodech a lekarskych zarizenich rousky nosit.

Zakladnim principem ochrany ohrozenych musi jednoznacne byt dobrovolnost. To je ted uz diky Babisovi ztracene a prirozene se cast ohrozenych nechat chranit nechce, kdyz si to Babis zacal vynucovat a narizovat. To je neco, na co cast lidi rozhodne neslysi a naopak je to utvrdi v tom, ze je za tim neco zleho, co jim uskodi. Zvratit se to uz v tuto chvili neda, proto to nadchazejici vlada bude mit tezke, ikdyby mela snahu situaci skutecne resit. Babis sice covid nevynalezl, z toho ho obvinovat nebudu, ale prokazal, ze krizi resit neumi a zavaril nam vic nez bylo mozne.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat