Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Detektivka, ktoru neviem vyriesit

Uz som to tu chcel viackrat davat, ale vzdy ma nieco zadrzalo, dokonca som premyslal, ci je to eticke, ale rodina obvinenej neustale drzi ten pripad v pozornosti medii, takze ked mi ho stale predkladaju pred oci tak to skusim hodit sem.
Ide o pripad vrazdy mladeho cloveka, na ktory nie som schopny si spravit nazor aj ked som o tom uz cital pomerne dost.
Kto chce nech si da googlit napriklad pripad Judita, ja zhrniem v kocke.
V byte Juditinych rodicov nasli zachranari po privolani 112 Juditou dobodane telo jej spoluziaka Tomasa, ktor uz bol mrtvy. Prvotna informacia od Judity bola, ze na dvere im zazvonil chlap, ze ide odpocitat elektriku a ked otvoril Tomas tak ho cca 50 bodol a potom odisiel. Takto to prebehlo mediami prve dni a mne sa ta informacia od zaciatku nezdala.
Uz tu sa pristavim, pretoze toto je jedna z prvych veci co nesedi.
Elektrika sa uz desiatky rokov neodpocitava v bytoch, ale elektromery su na chodbickach, tie novsie maju dokonca wifi. Podla fotiek slo o relativne novu bytovku, takze elektromer urcite nebol v byte. Ale dajme tomu, ze dievca o tom nevedelo a tak mohlo na akuto informaciu skocit.
Druha vec, co nesedi je motiv...preco by neznamy chlap vrazdil mladeho chalana. Omyl? Tazko. Objednavka? Mozno, ale nesedi tu dalsia vec.
A tou je prevedenie vrazdy. Chalan mal 50 bodnych ran na tele, co urcite nie je praca profesionala, ale skor cloveka v amoku, takze objednavku by som vylucil. Ono je celkom tazke si predstavit kto si objedna vrazdu 16-17 rocneho chalana u nas.
Otazka je preco vrah ak by slo p profika nezavrazdil aj Juditu. Je to nelogicke, ze nechal zit svedka, ktory ho vie hociked identifikovat. Na profika dokonca nemozne.
Dalsou vecou je vypoved Judity, ktora ma velke medzery. Otvorit vraj siel Tomas, muz zacal bez slova bodat jeho. Judita mala zranenia na ruke od noza, ktore vraj vznikli pri pokuse branit kamarata. Napriek tomu, ze utocnik zranil aj ju, nemala ziadne bodnutie, len rezne rany na rukach.
V neprospech Judity hovori aj jej spravanie. Po cine volala mame a nie na 112, co by sa dalo pochopit ak by bola v soku. Co je vsak nepochopitelne je, ze v jej bielizniku sa nasli 2 umyte noze, ktore podla policie boli vrazedne (podla obhajoby nie) a Judita nevie hodnoverne vysvetlit ako sa tam dostali. Rozpravka o soku uz nie je velmi uveritelna.
Na kamerovych zaznamoch z okolia sa v danom case nepohyboval ziaden cudzi muz a nezachytila ho ani kamera priamo v dome, takze v konecnom dosledku odsudil okresny sud Judita za vrazdu. Pripad je teraz na kraji, kedze rodicia sa odvolali.

Zatial by to vyzeralo ako jasny pripad, ale teraz co hovori v prospech Judity.
Chyba motiv, preco by vrazdila svojho spoluziaka u rodicov v byte. Vrazda v afekte? Ale v afekte bodnete cloveka raz, mozno viackrat, ale 50x? Navyse podla znalcov velkou silou, kedze dlhy noz vchadzal do tela po skoro celej dlzke cepele. To chce silu a Judita podla fotiek ma snad 50-60kg aj s topankami (zalezi ako je vysoka). Mohlo taketo dievca bodat 50x s takou intenzitou? Velmi tazko uveritelne.
Obhajoba naopak tvrdi, ze znalecke posudky o nozoch nie su pravdive a nechala si vypracot kontraznalecke posudky, ktore tvrdia, ze min jeden z nozov nemohol byt vrazednym. Ale co robil potom v jej bielizniku? A umyty?
Co jej zranenia? Preco ich mala? Sposobil ich utocnik ako tvrdi ona, alebo vznikli ked sa jej noz pri bodani smykol parkrat a porezala aj samu seba?

Existuju teorie, ze mladi ludia (min 1 z nich) sli v drogach a pri dverach im zvonil fetak, co si prisiel pre davku, ci vybavovat si ucty. Toto by bolo uveritelne, sfetovany clovek, ci clovek s abstakom by bol schopny bodnut 50x po sebe, ale opat tu nesedi nieco...preco bodal Tomasa ak zvonil u Judity a tym pripadnym dealerom bola ona? Preco nebol na kamere z bytovky?
Existuje teorie je jej dusevnom zdravi, co by mnohe vysvetlovalo, ale nic taketo som v rozsudku nevidel, takze toto potvrdene nie je.

Fakt neviem ani po par mesiacoch co si mam o tom mysliet, dokazy hovoria skor v jej neprospech, len to prevedenie mi nesedi. Co ked sud posadil do basy nevinneho cloveka?
A ak je vinna, co ten motiv? Vrazda bez priciny?

Co vy na to detektivovia Orieskovia...btw bezal aj v CR kedysi vecernicek Dektektiv Oriesok? Spievala sa tam pesnicka...Dnes som rozriesil dalsiu zahadu, ustal som deti a tak idem rychlo rychlo spat.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=352855959539275&id=112680336890173 Na toto sa prosim po…
Karol B. 16.05.2021 16:02
Karol B.
Samozrejme vieme o tom, ze Juditina rodina sa vsemozne pokusa vytvorenim roznych stranok a prispieva…
fleg 16.05.2021 21:12
fleg
ale videl si to video a dokázal by si to vysvetliť, ako je to možné? Len logicky, žiadne dedukcie o…
Karol B. 16.05.2021 22:22
Karol B.
Sorry nemam FB, takze video si nepozriem. Defacto mi je jedno, co je na nom, pretoze tych nevysvetli…
fleg 16.05.2021 23:02
fleg
dnes je to presne dva roky, čo sa stala táto vražda, chcel som len nájsť nejaký článok a toto mi vyb… nový
Karol B. 16.05.2021 23:12
Karol B.
Clanok som rano cital a ak chces vediet moj pocit z neho tak Juditina rodina si zaplatila dalsi PR c… nový
fleg 17.05.2021 08:26
fleg
ak by bolo video z odkazu rozmazané, nájdeš ho na FB ,,freejudita ,, v ,,príspevky návštevníkov,, Ne…
Karol B. 16.05.2021 22:24
Karol B.
Pre aj proti hovori pomerne vela dokazov, nemozes vytiahnut jeden a drzat sa len jeho, pretoze potom… nový
fleg 16.05.2021 23:04
fleg
lenže to video dokazuje, že na mieste činu niekto účelovo manipuloval s dôkazmi a defacto ide o zači… nový
Karol B. 17.05.2021 01:23
Karol B.
To video nic nedokazuje, len podsuva dalsie otazky, ktorych je v pripade milion. Ja sam som tu napis… nový
fleg 17.05.2021 08:21
fleg
ešte ma napadla jedna teoretická verzie a dosť asi aj sci-fi, že motív ,,nezáujem stotožniť páchateľ… nový
Karol B. 18.05.2021 08:53
Karol B.
Zabudas stale na najvacsiu slabinu celjej jej vypovede...motiv pachatela. Zabit niekoho neznameho s… nový
fleg 18.05.2021 11:44
fleg
a čítal si fb komunikáciu Švábik s Juditou z 13. februára 2019, neviem či sem idú vkladať fotky, pos… nový
Karol B. 19.05.2021 15:15
Karol B.
Snazis sa fajne, ale uz sa moc profilujes...skus aspon navonok zachovat nestrannost. A my si budeme… nový
fleg 19.05.2021 17:39
fleg
Chápem, nechám vás pracovať pán detektív. Len by si ale mal vedieť, že hneď v úvode fabuluješ ohľado… nový
Karol B. 19.05.2021 20:49
Karol B.
Viem, co bolo tvojou ulohou, ale tu masivnu podporu asi neziskas;o). Na rozdiel od teba nie som pres… poslední
fleg 20.05.2021 06:20
fleg

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=352855959539275&id=112680336890173

Na toto sa prosim pozrite!! Je to veľmi zaujímavá stopa, ktorá nebola nikde zverejnená. Ak som si spojil výpoveď Judity, že nože položila na podlahu a v izbe podľa trasologie bola iba raz, nie je možné, aby nože (evidentne zaschnuté - žiadna krv sa neobtiskla do sivého ručníku- a to by predsa musela) dala do šuplíka ona. Otázka je, kto je tam dal. Ak ste videli fotografie z miesta činu, všimnite si nezabezpečené stopy (ktorá je aj vo videu vo fb odkazu), prečo takto objektívne odlišnú stopu OČTK nezabezpečila? Možno mali dôvod. Nechcem tu rozdúchavať emócie o vine a nevine, ale ak by sa toto potvrdilo, tak sa modlím za všetkých Slovákov, aby sa tiež nestali obeťou systému! Týmto som 100% presvedčený o jej nevine!
Zabezpečila to nejaká žena z Česka. Písal som jej, či to niekomu posielala. Takže podnet na prešetrenie zasielala na GP v Bratislave, krajské riaditeľstvo kriminálnej polície v Žiline, takmer všetky slovenské médiá a to všetko už pred niekoľkými týždňami a čítali ste o tom niečo? Nie !! podivné, že ?! Takáto senzácia a nikde ani riadok??

Samozrejme vieme o tom, ze Juditina rodina sa vsemozne pokusa vytvorenim roznych stranok a prispievanim do diskusii neustale tento pripad resuscitovat, ale nevysvetlila pri svojej obhajobe zatial motiv.
Ak by totizto doslo k tak zavaznym pochybeniam ako sa pokusaju navodit ja sa zamyslam ako mze zlyhat hned niekolko na seba nezavislych clankov.
Pretoze podla nich zlyhaka policia pri vysetrovani, zlyhal prokurator na sude, zlyhal prvostupnovy a aj druhostupnovy odvolaci sud.
Vsetci ognoruju ich dokazy a to je...pomerne tazo uveritelne.
Pytam sa na ich motiv, na motiv policajtov, prokuratora, sudcov na oboch sudoch...co ich vedie k tomu, ze chcu podla Juditinych rodicov evidentne poskodit samotnu Juditu.
Mohol zlyhat jeden clanok, policajti su vselijaki, mohol zlyhat prokurator, ale zlyhanie oboch sudov mi uz pride podozrive.
Aha a zabudol som...momentalne zlyhavaju aj media, kedze nepisu o novych zisteniach a senzaciach.
Tolko zlyhani...az sa tomu nechce verit...nemyslis?

Sorry nemam FB, takze video si nepozriem.
Defacto mi je jedno, co je na nom, pretoze tych nevysvetlitelnych veci je v pripade viac a uz sme to tu rozoberali.
Jedna z hlavnych otazok je motiv.
Tak ako sa pytam na motiv institucii, ktore vraj v jej pripade zlyhali sa mozeme pytat na motiv vraha a ten je nejasny v obidvoch scenaroch (ci je alebo nie je vinna).
A celkom by ma zaujimal aj tvoj motiv preco to tu vytahujes, kedze si evidentne na tomto fore 1x.
Zeby clen komanda pracujuceho na oslobodeni Judity, ktoreho sem nasmeroval Google;o)?

Clanok som rano cital a ak chces vediet moj pocit z neho tak Juditina rodina si zaplatila dalsi PR clanok. Nic nove nepriniesol len dalsie (ne)podstatne staznosti na postup vysetrovatelov.
Otazka je nakolko je to z ich strany kalkul, ze ideme z toho dostat dceru za kazdych okolnosti, pretoze ta masaz medii je evidentna a nakolko su naozaj presvedceni o nevine ich dcery. To by napriklad zaujimalo mna;o).

ak by bolo video z odkazu rozmazané, nájdeš ho na FB ,,freejudita ,, v ,,príspevky návštevníkov,,
Neprebera sa tam, či to urobila alebo nie, len že táto stopa korešponduje s Judity verziou výpovede, kde opisuje, že nože odložila na podlahu a potom z izby odišla a podľa trasologie bola v tejto izbe iba raz. Tak len som chcel poznať niečí názor, ako je toto možné, ak máme zostať spravodlivý a hovoriť objektívne iba o tejto skutocnosti

lenže to video dokazuje, že na mieste činu niekto účelovo manipuloval s dôkazmi a defacto ide o začiatok paralelných príbehov, ale kým to neuvidíš, tak to nepochopíš. Samozrejme potom nastanú ďalšie otázky, prečo

To video nic nedokazuje, len podsuva dalsie otazky, ktorych je v pripade milion.
Ja sam som tu napisal, ze toto nema zatial riesenie, pretoze logika policajnej verzie je dost slaba, ale este slabsia je logika pribehu podanom Juditou.
A kedze ide o opozitne pribehy tak jeden z nich je pravdivy, pretoze nieco medzi tym neexistuje.

ešte ma napadla jedna teoretická verzie a dosť asi aj sci-fi, že motív ,,nezáujem stotožniť páchateľa,, vyšetrujúceho policajta Hulmana bol ten, že osoba, teda páchateľ vraždy Tomáša, bol nezvestný podnikateľ Richard Stehlík. Hulman za jeho ,, vraždu ,, poslal do väzenia jeho obchodného partnera, telo sa doteraz nenašlo. Len ma to napadlo, bolo zvláštne, že nechceli poskytnúť záznamy z kamier z OC Dubeň v čase obeda, pretože v tej dobe sa podozrivá a neidentifikovaná osoba pohybovala u bytovky, kde bývala Judita a potom zrejme išiel smer k OC. Vek a opis by zodpovedal. Ale kto by sa dokázal ukrývať takmer 3 roky, než by spáchal vraždu a dokopy 5 rokov, no blbosť.
Prečo vlastne nebol zostavený identikit páchateľa Juditou, amnézia?

Zabudas stale na najvacsiu slabinu celjej jej vypovede...motiv pachatela.
Zabit niekoho neznameho s takou zurivostou je nerealne.
Mohol to spravit bud niekto kto motiv mal, alebo niekto kto ho nemal a nema to v hlave v poriadku, cim sa ponuka verzia narkomana.
Ale tam zase kriva a dost podstatne ta predstava ako narkoman zvoni na dvere, ide akoze odpocitat elektriku a ked zbada chalan chyti amok, babu necha zit len s povrchovymi zraneniami....tomu snad nemoze nikto pri zmysloch uverit.

a čítal si fb komunikáciu Švábik s Juditou z 13. februára 2019, neviem či sem idú vkladať fotky, poslal by som ich. Tam je zrejmé, že Juditu obťažoval nejaký týpek 40+, ona píše, že má nový mobil a že jej zas písal, pretože si ho zabudla zablokovať. A čo motív so sexuálnym podtextom, že pôvodne išiel za Juditou a keď videl, že tam má nejakého chalana, tak ho chytila zlosť a urobil to zo žiarlivosti. Takýto motív pre vraždu je preds v celosvetovom meradle bežný.
Nôž mohol mať ako donucovací prostriedok a pôvodne nešiel zabíjať.

Snazis sa fajne, ale uz sa moc profilujes...skus aspon navonok zachovat nestrannost. A my si budeme mysliet, ze si tu len nahodou a ze ta zaujima pravda.
Takze typek z FB dostal zalusk na mlade masko. Zistil si, kde byva, sledoval ju, vedel kedy je doma, podarilo sa mu dostat do vchodu a za bieleho dna si siel ukojit svoje sexualne chutky.
Zbadal chlapca, stratil erkeciu, a preto ho zo zurivosti 50x bodol. Juditu nezneuctil lebo uz nemal cim.

A čo motív so sexuálnym podtextom, že pôvodne išiel za Juditou a keď videl, že tam má nejakého chalana, tak ho chytila zlosť a urobil to zo žiarlivosti. Takýto motív pre vraždu je preds v celosvetovom meradle bežný.

Vies co?
Zostanme radsej pri tok odpoctarovi bez motivu...toto co si tu naznacil je siiiilno pritiahnute (nielen) za vlasy.

Chápem, nechám vás pracovať pán detektív. Len by si ale mal vedieť, že hneď v úvode fabuluješ ohľadom toho, kto otvoril dvere. Bola to Judita. A krv vo výťahu, keď už o nej píšeš, máš uviesť i ďalšie fakty, a to, že vo výťahu bola krv len Tomášova, celkom zvláštne ako by sa mohla do výťahu dostať, keď záchranári sa museli pohybovať po povrchoch, ktoré boli postriekané aj Juditinou krvou. Nedokážeš logicky vysvetliť, ako sa dostali noža do šuplíka, ani o tom diskutovať, keď je tu zvláštne, mnou na začiatku spomínaná krvný stopa na podlahe, ktorá úplnou náhodou nie je zaistená a zhoduje sa s krvný stopou na noži označenom ako dôkaz B2. Máš len svojou verziu a tej sa držíš. Píšeš, že si na to chceš urobiť názor, ale to by si mal pracovať s faktami. Takto to vyzerá, že si len ďalší pseudovyšetrovateľ s Dunning Kruger efektom. Keď podávaš informácie vytrhnuté z kontextu, nemôžu potom davat zmysel. Raz snáď vyjde pravda najavo. Majte sa tu fajne.

Viem, co bolo tvojou ulohou, ale tu masivnu podporu asi neziskas;o).
Na rozdiel od teba nie som presvedceny o vine, ci nevine niekoho. Moj nazor sa priklana na jednu stranu, ale nie velmi vyrazne.
Krv vo vytahu je velmi slaby dokaz. Nevieme o akom mnozstve sa bavime a dostat sa tam mohla kludne pachatelom alebo zachranarmi na obleceni. Dokonca je to aj pravdepobne, ze to tak bolo, pretoze ak ho ozivovali, alebo skusali s nim nieco robit urcite boli od krvi. Ale mohla sa tam dostat aj samotnym pachatelom samozrejme.
To, ze tam nebola jej nie je nic nevysvetlitelne, ju predsa neozivovali, len osetrili, jej krvi tam bolo menej a nemusel do naj zrovna "vstupit".
Ako sa dostali noze do suplika? Urcite je logickejsia uvaha, ze ich tam dala Judita (co aj priznava) ako to, ze ich tam niekto dodatocne podstrcil, ci ich tam dal nejaky neznamy pachatel.

Nemam ziadnu verziu, nadpis znie detektivka, ktoru neviem vyriesit a na tom sa nic nezmenilo ani po tvojom vstupe...skor naopak, pretoze mi pride ta snaha rodiny a ten ublizenecky stav (zli, policjati, zli prokurator, zli sudca, zly druhy sudca) uz prehnane.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...