Blatný: Není možné naložit vakcíny do auta a rozvážet je po městě
Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek apeloval na to, aby města nerozvážela vakcíny svépomocí, protože to podle něj může ohrozit distribuci. Reagoval tak na počínání Prahy, která kvůli chybějícímu distributorovi vzala situaci do svých rukou. ...
Zatracení papaláši, hnát je bičem!!!
Holt se "nevysoutěžilo", která firma dá nejvyšší všimné, aby získala ten výnosný kšeft.
Vzpomněl jsem si, jak sprejeři posprejovali Karlův most a zatímco papaláši řešili co s tím a kdo to má odstranit, jeden co s tím měl zkušenosti to odstranil sám a papaláši neměli o čem rokovat.
https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ocisteni-karlova-mostu-neodborne-tsk-praha-sprej-graffiti-pamatkari-20190729.html
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ministr-blatny-ke-zmenam-v-ockovani-40352255
Průšvih je, že nyní už jsme "západní civilizace". Před 30 lety by si zajel do mrazíren, nafasoval suchý led a rozvezl to Škodou 105 a bylo by to hotové. Nyní máš smlouvu s výrobcem a prodejcem o distribuci vakcíny (musí se na tom ještě přeci někdo nakapsovat) a pokud to nedodržíš tak buď penále, pokuta či zrušení smlouvy. Jen na dokreslení sanitka může přepravovat imobilního pacienta (vozíčkáře) ale jeho vozík ne jelikož nemá pro vozík zádržný systém. Pro selskej rozum nemá ta nová doba místo a pochopení.
Před třiceti lety bys to neřešil a přežil. Říkal bys tomu chřipka, vypotil a šel do práce. Co je na tom blbě? Co nechápu?
Dostal by si výzvu k očkování a musel se dostavit. Ještě si pamatuji jak jsem hledal očkovací centrum na TBC, které bylo úplně někde jinde než poliklinika či obvoďák. Nyní se budeš objednávat a dohadovat o termínu.
Prd. Tys měl tuberu? Jestli jo, zachrchlal sis aspoň pořádně?
Hm, ale nerady má pravdu. Dostal bys obsílku a naklusal. Jako všichni.
Tuberu jsme měli počátkem milenia ve vedlejší vesnici. Hospodský na ni zakokrhal. Kde k tomu přišel nevím.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jedinecna-vakcina-je-na-dohled-v-cesku-vsak-opet-muze-mit-problem-145462
Kde se dají koupit biče na papaláše?

Nebo ještě není "vysoutěžena" firma co je bude rozvážet?
Nerozumím tomu, proč by vysoutěžená firma, která rozváží AstraZeneca nemohla rozvážet i další vakcíny a s tím paralelně můlže běžet další výběrko na další firmu/firmy
Protože ta byrokracie už přerostla všechny meze (tu rozumnou už dávno). Není důležitá kvalita, cena, ale hlavně, aby to bylo papírově v pořádku. Kontroly zajímají pouze papíry a pokuty jsou za pochybení typu taky vám chybí podpis, jak to, že protokol je podepsaný o den později než to máte zadané v systému?
A nejhorsi je, ze jsou to kolikrat silene zlodejiny, ale papiry maji v poradku. Zazil jsem i situaci, kdy se neco nakoupilo z dotaci EU a prijeli kontrolori a kontrolovali, jestli to ma viditelne nalepky, ze to bylo nakoupeno za podpory z fondu EU. Nezajimalo je, jestli to co se nakoupilo, nebylo zbytecne, predrazene atp., zajimala je ta nalepka. Byrokracie v EU at uz celkove nebo v jednotlivych statech uz davno ztratila i posledni spetku rozumne meze.
Možná bychom měli na několik dní pozvat Kima se všemi pravomocemi, to by byl hukot
Nerad bych v tomhle počasí stál s mávátkem někde na náměstí a nadšeně ho vítal, abych pak nemusel do pracovního tábora.
Mávátko ani vlaječku si nekoupíš - papírnictví jsou zavřená. Pokud to bude trvat do počátku května tak nevím jak přežijeme slavné květnové události.
Mávátko se dá vyrobit, to jsme se učili ve škole. Kus klacku nebo větve a místo krepového papíru stačí nastříhat na proužky barevný leták z Kauflandu. A máš to zadarmo. A kytky se v květnu taky už narvou někde v parku.
Spíš mám ale obavy z Putina, jestli nám ten slíbený Sputnik V pošle letadlem nebo ho rovnou přivezou jeho tanky. A když se prokážou zvacím dopisem z Hradu, tak je i přes hranice okresů pustí.
Tanky by tady byly opravdu zapotřebí... Ale na Fejsbúku by je ubili kritikou internetoví hrdinové.
Nebudou se rozvážet autama, budou se shazovat z letadel.
To si pleteš, z letadel se rozhazuje covid, naposledy nad Brnem.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/firmy-zvazuje-pravni-kroky-kvuli-dezinformacim-o-jejim-letu-nad-brnem-40353129
Já jsem ten Volného příspěvek někde četl. On to samozřejmě napsal jinak, než se to následně prezentuje.
Přesný text už nevím, ale bylo to zhruba tak, že napsal s nadsázkou: "připouštím, že ta letadla by mohla shazovat ten covid". V poslední době je populární - kromě antiBabiše taky antiVolný. Méédia si zase našla oběť.
<br> Nějaká chyba v editoru!
K mlze: To byla nějaká divná mlha. Piloti neviděli dolů na zem, ale lidé ta letadla viděli zřejmě zřetelně několikrát obkroužit Brno.
Pokud o mlze píšeš pravdu tak to vypadá, že na letišti spali či tam nikdo nebyl. Čí je to letiště?
To kroužení můžeš sledovat na Flight radaru. Stačí si najít let a datum.
To letadlo tam ráno kroužilo, pak se vrátilo a přiletělo znovu večer.
Jinak to letiště je Brno Tuřany - normální brněnské letiště.
Ten výlev lze samozřejmě dohledat: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/volny-si-spojil-sireni-viru-a-krouzeni-letadla-nad-brnem-pristani-branila-mlha.a5823608/fotografie-77957
No ale v tom příspěvku nijak neobviňuje DHL.
Kvůli čemu se ta společnost s ním chce soudit (zvažuje právní kroky), je ve hvězdách.
PS: To, co jsem četl já, nebyl tenhle článek na eurozprávách.cz
Jo, jen tam píše o úmyslném rozšiřování Covidu a dal tam fotku jejich letadla.
To je jako když budu psát o nárůstu počtu znásilnění u vás v ulici a dám tam tvoji fotku.
Nešlo jen o fotku, šlo o letadlo DHL
Ech, ale já vím, že to bylo letadlo DHL. Ale souvislost s šířením Covidu tam prostě není.
Takže by ho obvinili za použití fotky letadla?
Asi. Nejspíš proto to "zvažují".
Tady jsem narazil na pěkný článek, určitě je to na žalobu!
PS: Vidím to jenom já, nebo se "citace" nějak divně zalamuje?
Pokud je příspěvek označen jako "Mimo téma", pak se nezalamuje nejen citace - už mnohokrát napsáno.
To označení najdu kde na stránce? Ještě tady to fungovalo.
Proč bych tam něco takového zaškrtával (jakože jsem to opravdu nezaškrtl)?
Anebo se to dědí - po tvé citaci?
Dědí. Začal s tím někde nahoře Karel04 a od té doby se to dědí - dokud to někdo z pisatelů nezruší.
Aha, toho jsem si nevšiml.
Ano, pokud reagujes na off topic, tak se to dedi
Oběť? Ten moudrý pán určitě nestojí za to, aby se kolem něj mediálně tvořilo anti-něco. Nestojí ani za plivnutí do xichtu.
Vidíš, že mééédiím za to stojí.
Narazil jsem na tenhle blog:
https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767043
Protože abych tam diskutoval, musím se tam zaregistrovat a uvést skoro i velikost svých trenýrek a PIN ke své platební kartě a za to mi tamti šmudlové nestojí, tak utrousim své aspoň tady:
Vláda se snaží aspoň nějak tu pandemii zastavit.
Ale dnes je to tak rok co z nás učinili nevolníky týpci co prostě MUSELI jet lyžovat do Alp i když už se vědělo, že tam ten koronavirus je (vím o případu, že týpek se vrátil z Alp, šel rovnou na poradu vedení a pár lidí tam nakazil).
A další co se prostě MUSELI scházet na mecheche a jezdit do exotiky kde vlády zakázaly zmínky, že s tím koronavirem mají taky problém.
A jako autor MUSELI lézt na demošky aby tam trousili svá moudra a podporovali šíření koronavirů.
Tohle autor vystihl přesně. Akorát zapomněl dodat, že zatímco zdravotníci makají jak barevní, aby pumpovali vodu co do lodi zatéká, ti "MY" do lodi vrtají další díry.
Gumoléčbu na vás, sebranko.
No, jenže každej tu míru nebezpečí vnímá prostě jinak. Když se podíváš do prvního vlákna o koroně v ČR, jsou tam tací, co psali že jde o vážnou situaci a naopak tací, co to neviděli nejen černě, ale ani tak, že by se to mělo brát moc vážně.
Lidi prostě mají různý názory a hodnotit zpětně situaci podle toho, co známe dnes dost dobře nejde.
Černě nebo bíle, to je fuk. Co to je za virus, když jsem ho za rok ještě nedostal?!
Myslim, ze existuje spousta viru nebo bakterii, ktere jsi nedostal za cely zivot - taky mas potrebu popirat jejich existenci nebo to, co zpusobuji?
Ostatní nejsou IN. A nic jsem nepopíral, nefabuluj.
S tým súhlasím, niektorí sa správali úplne nezodpovedne, v čase keď bolo fakt na mieste nevyliezať a čakať, kým sa bude o víruse vedieť viac. Takéto správanie že nič sa nedeje a o mesiac bude všetko ok lebo vírus zdochne ma fakt sralo. Ale rovnako vinní sú aj politici, ktorí nerobili absolútne nič, hoci v Číne už bola panika. Je trochu neskoro zavádzať lockdown a zatvárať hranice po vyskytnutí prvých prípadov.
Ale na druhú stranu, boli by sme v úplne rovnakej situácii aj keby sme sa na začiatku správali mimoriadne zodpovedne (a to Česi aj Slováci v porovnaní so západoeurópskymi degenerátmi sa zachovali vlastne ešte ukážkovo), tak či tak by sa to sem dostalo vzhľadom na našu geografickú polohu a hospodársku závislosť od okolitých krajín. Takže je zbytočné bedákať nad osudom, ktorý sme nemohli ovplyvniť. Za to, čo sa deje tu a teraz sú zodpovední len a len naše vlády. Pandémiu zneužili k šikane, nabalujú si pritom vačky a sú absolútne neschopní vymyslieť udržateľné riešenie (tým nie je lockdown, ani rúška).
Pokud někdo hledáte, komu poděkovat za to, že skoro nesmíme vystrčit nos z baráku, tak tenhle týpek se nabízí:
https://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=1123137
To je rok staré :)
Ale furt platné, bohužel.
Nebo myslíš, že týpek zmoudřel? Tedy pokud tam něco nechytil a nezaklepal bačkorama.
To je přece jasný troll, proč by měl kdokoli rozumný řešit, jestli zmoudřel?
Mi to připadá jako ironie nebo sarkasmus.
Obojí je možné.
Otázka je, nakolik je ta definice pravdivá.
Protože tohle by znamenalo, že autor sarkastického příspěvku bude označen za trola.
Já bych dal důraz na tuhle část:
Pokud má autor sarkastického komentáře jiný cíl, pak to nebude troll.
Ale definic lze jistě najít více, nemusí být vždy exaktně shodné - stejně tak, jako vnímání takového počínání ze strany čtenářů.
No, však to je přece ten správný přístup! To jenom ty si z toho děláš prdel.