Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nemocnice

Pěkný večer, nevím proč zakládám tohle téma, ale jsem ve špitále na ortopedii. Kde mi operovali srostlý nárt, prostě nešel ohnout do 90° tak jak to běžné, ještě musím říct že jsem vozíčkář a nohy necítím, což je moje největší výhoda, takže do nich mohu řezat a u toho se smát :-D (sry mam dost velký smysl pro černý humor). Je mi 23 a jsem na dětském odd. Důvod byl ten že doktor, který dělá tyto deformace je na ně specialista a tak mě chtěl mít na očích a i když jsem na pokoji se třemi puberťáky tak jsou docela v pohodě.

Ale k věci, jak prožíváte vy nemocnice? Jste v nich rády a nebo by jste hned odešli, přemýšlím nad tím že bych podepsal revers, už jen z toho důvodu že léky proti bolesti nepotřebuji a na převazy se dá jezdit ambulantně, navíc když to spočítám tak zítra to dělá 800 za ten jejich slavný poplatek za den.

A ještě jedna otázka měl už někdo z vás nebo vašich příbuzných dráty v noze a jak mu je vyndávaly? V celkové nebo částečné anestezii? V mém případě by stačila částečná. Navíc když se zeptám doktora tak mlčí, přitom ze začátku mi připadal milý.

Předmět Autor Datum
Já ležel jen dvakrát a to na vojně. Poprvé mně křuplo v nártu, když jsem si zvykal na kanady a podru…
Prasak 10.10.2013 22:24
Prasak
Ležel jsem jednou přes noc. Otřes mozku a vykloubené rameno. Vychrápal jsem se tam a druhý den na re…
mif 10.10.2013 22:29
mif
Hodně uvažuji o tom že ten papír podepíši, protože jak jsem psal v mém případě je blbost zde ležet
Gumboy19 10.10.2013 22:31
Gumboy19
V nemocnici jsem byl dvakrat, poprve ve 4 letech v Krci asi mesic, mel jsem neco s nohou, operaci do…
RedMaX 10.10.2013 23:11
RedMaX
Já byl před 7 lety taky ve špitále s ekzémem (atopickým). Měli tam různé masti s dehtem a bůhví s čí…
Niko Bellic 11.10.2013 00:39
Niko Bellic
Nechci být úplný humusák, ale k čemu je ti nárt, ohebný na 90°, když jsi vozíčkář? Pokud jsi na vozí…
IQ37 10.10.2013 23:48
IQ37
Na vozíku jsem 17 - 18 let, takže od mala a nohu tak potřebuji mít abych neztrácel botu, ono to vypa…
Gumboy19 11.10.2013 06:51
Gumboy19
No to je fakt špatné. Nenapsal jsi to, takže jsem se zeptal. :-) Vtip o přibité čapce na hlavu asi z…
IQ37 11.10.2013 13:09
IQ37
Ano znám :-)
Gumboy19 11.10.2013 20:32
Gumboy19
Ja byla v nemocnici 2x. Ten prvni pobyt (asi mesic) si nepamatuju, byly mi 2 roky a par mesicu, zane…
merlouska 11.10.2013 02:57
merlouska
Bohužel bych vás tady zatím všechny s přehledem trumfnul. Jestli dobře počítám, aktuálně je to 13 po…
Kurt 11.10.2013 08:25
Kurt
Tož to abys měl futrál furt u dveří, co kdyby náhodou...
Prasak 11.10.2013 20:58
Prasak
Já na jeho místě bych v něm už i spával. :-)
IQ37 12.10.2013 01:02
IQ37
Zatím tam mám kolo a běžecké boty. ;-)
Kurt 12.10.2013 05:53
Kurt
Dcera měla zlomenou pažní kost, dovnitř i ven (asi za půl roku) ji dávali drát v narkóze.
L-Core 11.10.2013 09:45
L-Core
V nemocnici jsem byl 3x a pokaždé s úrazem. Poprvé když mi bylo 13let mě na férovku vyzvala dodávka…
manas 11.10.2013 10:32
manas
Revers bych určitě nepodepsal,nevíš co se Ti může v budoucnu zkomplikovat a hodí to na Tvé triko,žes…
tuta 13.10.2013 00:22
tuta
Ja mel draty v noze - v pistale (kost holenni) - otevrena zlomenina tibie. Vydelali mne je po roce v… poslední
Radek 13.10.2013 06:00
Radek

Já ležel jen dvakrát a to na vojně. Poprvé mně křuplo v nártu, když jsem si zvykal na kanady a podruhé s chřipkou (spíš jen silnější nachlazení). Z obojího si pamatuju, že to byla příšerná nuda, takže tvé snaze odejít na reves se nedivím.

V nemocnici jsem byl dvakrat, poprve ve 4 letech v Krci asi mesic, mel jsem neco s nohou, operaci doktori zprasili, tak mam na noze bouli do dneska. Ne ze bych si neco pamatoval, ale rodice vypraveli, navic tam za komancu se mnou ani nesmeli bejt! Obcas me v te noze skrabe, ale kaslu na to, ceskemu doktorovi se radeji vyhnu.

Podruhy jsem se byl na 14 dni ulejvat do nemocnice na vojne ve Stresovicich, bylo to kvuli ekzemu. Lekar od pluku me tam poslal, ze mi nemuze psat trvale omluvenky od uklidovych praci, protoze me ten ekzem zpusobovaly saponaty a na vojne jsem nebyl schopen sehnat rukavice, to byl pro armadu neprekonatelnej problem. Bohuzel primar byl debil a jelikoz jsem ho sral tim, ze jsem mu nesalutoval, ale zdravil jsem ho "Dobry den", tak mi to stejne nenapsal, takze jsem tam byl zbytecne.

Já byl před 7 lety taky ve špitále s ekzémem (atopickým). Měli tam různé masti s dehtem a bůhví s čím ještě (smrděly jako asfalt, motorový olej apod) a musel jsem si tím mastit ruky a krk :-D. Strávil jsem tam 14 dní. Ale je fakt, že to pomohlo. Pořád to trochu mám, ale nedá se to srovnat. Předtím jsem si ještě poležel týden se zánětem dutin a pak jeden den při trhání mandlí. To jsou naštěstí všechny dosavadní zkušenosti se špitálem a "českého doktora" zatím hodnotím pozitivně.

Nechci být úplný humusák, ale k čemu je ti nárt, ohebný na 90°, když jsi vozíčkář?
Pokud jsi na vozíku jenom dočasně, tak to bych chápal, ale v opačném případě nechápu ten přínos takové operace. V nemocnici jsem byl vícekrát, ale s vážnějším případem dvakrát: operace nohou (nejsem na vozíku). O reverzu jsem samozřejmě uvažoval, ale zůstalo jen u teorie. Podle toho, jak jsem byl léčený, tak doktoři hospitalizaci nijak neprodlužovali.

Ja byla v nemocnici 2x. Ten prvni pobyt (asi mesic) si nepamatuju, byly mi 2 roky a par mesicu, zanet mozkovych blan. Ale doktori se dvakrat nepredvedli, sice mi tak nejak jakoze zachranili zivot, ale uniklo jim, ze mi prestaly fungovat usi :D
A podruhy to bylo ve 12, planovana operace, tentokrat pro zmenu za ucelem vylepseni usi (resp. ucha). 10 dni, celkem v klidu, byli tam hodni, jen to byla desna nuda. Ale tak knizky, navstevy mamy, no..

V nemocnici jsem byl 3x a pokaždé s úrazem. Poprvé když mi bylo 13let mě na férovku vyzvala dodávka když jsem jel na kole. Akorát jsem byl trošku sedřenej tak nevím proč mě v nemocnici drželi čtyři dni, ale až na první den to tam byla pohoda. První den samá vyšetření, nedostal jsem nažrat a v noci mě pořád setra chodila měřit tlak. Pak už jsem si tam žral jako pán, jídlo sice bylo nemastní a neslaní ale jinak dobrý. Na pokoji byli se mnou dva který měli dietu a vždy se na mě koukali jako nás pes když žeru. Takže mě chutnalo dvojnásob:-).
Po druhé o rok později to bylo o něco horší, něco s hlavou, zlomená klíční kost a pochroumaní žebra. První dva dni v nemocnici si moc nepamatuji, pak přišel týden nudy protože jsem nemohl s postele a když mě přeložili na poslední tři dni na normální pokoj tak už to byla zase pohoda. Psát nebudu co se mě stalo, protože stačilo málo abych vyhrál bych Darwinovu cenu a všechny ty žabaře co jí získali bych hravě strčil do kapsy.
Po třetí po bouračce před šesti lety, to mě akorát udělali pár vystření, přespal jsem tam a ráno mě vykopli

Revers bych určitě nepodepsal,nevíš co se Ti může v budoucnu zkomplikovat a hodí to na Tvé triko,žes odešel.
Ve špitále jsem byl 3x.Ve 13 se zápalem plic,v 22 s akutním selháním ledvin a letos na operaci páteře.´-2plotýnky vyhřezlý,dostal jsem 6 šroubů a 2 tyče.
Co se mnou leželi na pokoji dva borci,tak oba uspali před vytáhnutí drátu,či nevím přesně co všechno měli v sobě.Jeden měl zdrátovanej nárt a druhej nějak rameno-možná klíční kost.Celkovou akorát nechtějí dávat lidem,který neprojdou anest.vyšetřením.To bych se posral,kdyby mi opíchali určitou část těla a pak mě kuchali.

Ja mel draty v noze - v pistale (kost holenni) - otevrena zlomenina tibie. Vydelali mne je po roce v celkove narkoze. Kdyz mne je davali, tak jsem tam po operaci byl 8 dni a trpel. Musel jsem, protoze ti rozrezou i to, co mas zdravy. Jakmile to slo, ihned jsem sel domu.
Hral jsem s tim fotbal, coz by se podle nich moc nemelo. Zminuju to proto, ze pri vydelavani sroubu a dalsiho zeleza to delalo problemy, protoze jsem jim ty zeleza ohnul a presunuly se v kosti skoro o 2cm jinam.
Pri vydelani sroubu a te tyce, co byla v pistale, se ma byt v nemocnici cca 4-5dnu. Ja si vyhadal prichod v den operace a den po ni jsem odpajdal na revers domu.

Vydelavalo se to v celkove narkoze. U me to jinak neslo. Je to dost velky zasah do tela a rezani kosti zaziva asi neni to, co bych si chtel pamatovat.
U me to bylo rezani do kosti v kolene, kotniku a pistale + asi 5 sroubu skrz kost + tyc od kolene ke kotniku, vedena vnitrkem kosti. Byl tam se mnou kluk, co mel zlomeny kotnik, ty zeleza mel zvenku a tomu to pak sundavali v castecne narkoze.
Na nutnost narkozy ti doporucuju se zeptat jinyho doktora. Chodi jich urcite na vizity i kontroly dost. Nebo si za nejakym zajdi/zajed, pokud to jde.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru