Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máte někdo nějaké oblíbené recepty?

Ahoj,
nechci tu z toho dělat nějakou online kuchařku. Ale rád bych se vás zeptal zda máte někdo nějaké odzkoušené popřípadě i vlastní recepty (jakékoliv)? Mě osobně zajímají hlavně takové ty typicky hospodské delikatesy jako jsou nakládané sýry(hermelín, eidam prostě jakékoliv), utopenci atd. Dále pokud by měl někdo nějaké studené omáčky k masu (myslím nějaké co vydrží ve skleničce) tak bych se též nezlobil. A co by mě nejvíce potěšilo tak nějaké výborné recepty na cvrčky, červy apod.

Doufám že se to tu chytí a že budu mít já i jiní uživatelé nějakou inspiraci ;-)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dělám pomalu pečený bůček - na úvod uvedu, že recept není vhodný pro dietáře a ty, kteří mají na vař…
Kurt 09.09.2013 20:07
Kurt
Bůček vypadá luxusně. Nemáš fotku v řezu?
Prasak 09.09.2013 21:01
Prasak
Mám fotku na talíři - moc se nepovedla, proto jsem ji nevkládal. [52-ppb-5-jpg]
Kurt 09.09.2013 21:28
Kurt
Co je to za chlupatý knedle? To vypadá jako nějaký bramborový noky, ale poněkud střapatý. Bramborový…
Prasak 09.09.2013 21:33
Prasak
:)) byly střapatý brambory (jak říkával Holzmann: "To je takovej druh!") nechtěl jsem tam cpát moc m… nový
Kurt 09.09.2013 21:39
Kurt
Chlupaté knedlíky - http://www.apetitonline.cz/recepty/2888-chlupate-knedliky.html nový
M-Pol 10.09.2013 06:13
M-Pol
Ba naopak, foto povedené i když trochu nevyvážené, asi dětská porce. Ubral bych chlupaté knedlíky a… nový
M-Pol 10.09.2013 05:59
M-Pol
Kurt promine, leč to foto skutečně nestojí za příliš, zejména tomu dává na frak použití vestavěného… nový
oldsoft 10.09.2013 12:44
oldsoft
Jistě promine, poněvadž o tom ví a vložil sem to foto na výslovnou žádost - ty předchozí jsou foceny… nový
Kurt 10.09.2013 12:49
Kurt
Mám taky tu "úchylku", že většinou jídlo fotím, kdo chce vidět pár vyobrazení, může. nový
oldsoft 10.09.2013 12:55
oldsoft
Ze ja jsem na to vubec klikala. V pulce jsem radsi skoncila, nebo bych se uslintala :-) Teda az na t… nový
merlouska 10.09.2013 13:45
merlouska
Když jsem tě tady viděl, tak jsem čekal nějaký recept na králíka :) nový
karel 10.09.2013 13:59
karel
Ech, skončil jsem u Španěláka - toho můžu kdykoliv a v jakémkoliv množství. nový
Kurt 10.09.2013 13:59
Kurt
Já jídlo nefotím, já ho uvařím a s manželkou sním. Ovšem tato galerie mě přiměla prohlédnout jídelák… nový
Moas 11.09.2013 08:37
Moas
Tak jsem se tady mrknul, když o tom píšeš. Asi budu mít tohle: Kuřecí prsa po provensálsku se sotýr… nový
Prasak 11.09.2013 10:07
Prasak
Já si asi dám DRŮBEŽÍ KUNG PAO, RÝŽE. Praotec Číňan nechť v hrobě rotuje. nový
Moas 11.09.2013 10:41
Moas
Mňam. Já takhle občas tvořím vepřové koleno na černém pivu (v pomalém hrnci, min. 4 hodiny na High s… nový
oldsoft 09.09.2013 23:40
oldsoft
Dovolím si tvrdit že bůček s kostí je k pečení lepší.Kosti dodají chut masu a výpeku,tak jak se výva… nový
tuta 10.09.2013 14:34
tuta
To přece byl bůček s kostí. ;-) Bůček bez kosti by mě ani nenapadlo koupit, natož péct. Po těch 5 ho… nový
Kurt 10.09.2013 14:44
Kurt
Tož to jo ,není to poznat z těch fotek. nový
tuta 10.09.2013 14:49
tuta
Vím, to je tou absencí fotky v řezu - napravím, až ho budu dělat příště. nový
Kurt 10.09.2013 14:50
Kurt
trošku římského kmínu Zkus tu "voňavku" zaměnit za drtek Rozmarýnu. nový
M-Pol 10.09.2013 14:52
M-Pol
V sobotu jsem byl na Foodparade u Trojského zámku, byl tam i stánek s hmyzem, nakonec jsem se neodvá… nový
oldsoft 09.09.2013 23:45
oldsoft
Ja byl letos na apetit festivalu v Plzni a musim rict ze hmyzi sekce vyrazne zklamala(vlastne celej… nový
bahno 10.09.2013 00:02
bahno
Moje oblíbené jídlo je kaviár, ale ještě jsem to nejedl. Hned za kaviárem jsou bramborové placky děl… poslední
Alfons 14.09.2013 17:23
Alfons

Dělám pomalu pečený bůček - na úvod uvedu, že recept není vhodný pro dietáře a ty, kteří mají na vaření jen 30 minut. Ostatní čtou dále:

Suroviny:
bůček (množství akorát, aby se vešel do pekáče a pekáč do trouby) - můj měl dnes 1,25kg
sůl - lžička
sádlo nebo olej - tři lžíce stačí, dnes jsem použil olivový, někdy dávám sádlo
barevný pepř - lžička (celý, rozdrtit v hmoždíři)
cibule - asi půl kila, nicméně záleží opět na velikosti nádoby (cibule musí pokrýt dno)
voda - přiměřeně, dává se na dno pekáče

Postup:

kůži na bůčku nařežeme cca do hloubky půl centimetru:

[48-ppb-1-jpg]

a vrazíme ho na pánev, kde jej krátce ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo - mezitím si v misce smícháme rozdrcený pepř se solí a olejem:

[49-ppb-2-jpg]

maso vyndáme z pánve a do nařezané kůže směs vetřeme.
Takto připravené maso položíme do pekáče na cca dvoucentimetrové plátky cibule a mírně podlijeme vodou - maso se nesmí vody dotýkat!

[50-ppb-3-jpg]

Potom to celé vrazíme do trouby předehřáté na 90°C a pečeme alespoň 5 hodin.
Pokud máte rádi vypečenou kůrku, po 5 hodinách maso odkryjte a zvyšte teplotu na 110°C - takto dopečte dozlatova:

[51-ppb-4-jpg]

Dovolím si tvrdit že bůček s kostí je k pečení lepší.Kosti dodají chut masu a výpeku,tak jak se vývar dělá z kostí.
Já cibuli syrovou rozmixuju,smíchám s koření,pepř celý- čerstvě podrcený,dijonskou hořčici,kmín,trošku římského kmínu,mletou papriku,česnek.Syrový maso nařežu přes kůži,osolím a směs do masa ze všech stran vetřu.Nechám přes noc hajat v lednici a pak to podleju,přidám sádlo,zakreju druhým plechem a šup s tím do rozehřáté trouby péct.Prvně kůží dolů,po 2 hodinách obrátím,až je to měkkoučký ,sundám vrchní plech a otočím kuží hore a udělám kurčičku.
Nejraději to žeru na dřevěným prkýnku s křeníkem,plnotuč.hořčicí,syrovou cibulí,kyselím okurkem a kozíma rohama.Občas přikousnu čerstvý chléb a zároven ho používám na utření ruk.

Ja byl letos na apetit festivalu v Plzni a musim rict ze hmyzi sekce vyrazne zklamala(vlastne celej festival nic moc). Mel jsem boruvkovej tvaroh s moucnakama a zoophobasema - oboji uprazeny uplne do mrtva. Chapu, ze tyhle recepty, kde chut hmyzu neni dominantni a nedejboze se hmyzaci nehejbou jsou pro zacatecniky zkousnutelnejsi, ale je to dost na ukor chutovejch kvalit. No, mala to nakonec dojela, rocni deti predsudkama netrpej, akorat byla spinava az za usima.

Moje oblíbené jídlo je kaviár, ale ještě jsem to nejedl.
Hned za kaviárem jsou bramborové placky dělané na plotně s povidlama.
Potom je to chleba s máslem a tvarůžkama, ale ty jsem po REVOLUCI nejedl, protože jsou zoufale drahé. Za totáče jsem se jich naťápal až se mně dělaly boule za ušima.:!:

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru