
Máte někdo nějaké oblíbené recepty?
Ahoj,
nechci tu z toho dělat nějakou online kuchařku. Ale rád bych se vás zeptal zda máte někdo nějaké odzkoušené popřípadě i vlastní recepty (jakékoliv)? Mě osobně zajímají hlavně takové ty typicky hospodské delikatesy jako jsou nakládané sýry(hermelín, eidam prostě jakékoliv), utopenci atd. Dále pokud by měl někdo nějaké studené omáčky k masu (myslím nějaké co vydrží ve skleničce) tak bych se též nezlobil. A co by mě nejvíce potěšilo tak nějaké výborné recepty na cvrčky, červy apod.
Doufám že se to tu chytí a že budu mít já i jiní uživatelé nějakou inspiraci
Dělám pomalu pečený bůček - na úvod uvedu, že recept není vhodný pro dietáře a ty, kteří mají na vaření jen 30 minut. Ostatní čtou dále:
Suroviny:
bůček (množství akorát, aby se vešel do pekáče a pekáč do trouby) - můj měl dnes 1,25kg
sůl - lžička
sádlo nebo olej - tři lžíce stačí, dnes jsem použil olivový, někdy dávám sádlo
barevný pepř - lžička (celý, rozdrtit v hmoždíři)
cibule - asi půl kila, nicméně záleží opět na velikosti nádoby (cibule musí pokrýt dno)
voda - přiměřeně, dává se na dno pekáče
Postup:
kůži na bůčku nařežeme cca do hloubky půl centimetru:
a vrazíme ho na pánev, kde jej krátce ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo - mezitím si v misce smícháme rozdrcený pepř se solí a olejem:
maso vyndáme z pánve a do nařezané kůže směs vetřeme.
Takto připravené maso položíme do pekáče na cca dvoucentimetrové plátky cibule a mírně podlijeme vodou - maso se nesmí vody dotýkat!
Potom to celé vrazíme do trouby předehřáté na 90°C a pečeme alespoň 5 hodin.
Pokud máte rádi vypečenou kůrku, po 5 hodinách maso odkryjte a zvyšte teplotu na 110°C - takto dopečte dozlatova:
Bůček vypadá luxusně. Nemáš fotku v řezu?
Mám fotku na talíři - moc se nepovedla, proto jsem ji nevkládal.
Ba naopak, foto povedené i když trochu nevyvážené, asi dětská porce.
Ubral bych chlupaté knedlíky a ty nahradil plátky bůčku v poměru 1:1.
Ať nikdo netvrdí, že jakási sádra napuštěná "mlíkem" ze zkvašené soji (tofu) může konkurovat!
Kurt promine, leč to foto skutečně nestojí za příliš, zejména tomu dává na frak použití vestavěného blesku, který libovolnou fotku s jídlem zcela spolehlivě zabije.
Jistě promine, poněvadž o tom ví a vložil sem to foto na výslovnou žádost - ty předchozí jsou foceny s nasvícením z více zdrojů.
BTW: ten foťák (a580) se moc nepovedl.
Mám taky tu "úchylku", že většinou jídlo fotím, kdo chce vidět pár vyobrazení, může.
Ze ja jsem na to vubec klikala. V pulce jsem radsi skoncila, nebo bych se uslintala
Teda az na ta syreckova jidla, to nezeru 
Když jsem tě tady viděl, tak jsem čekal nějaký recept na králíka :)
Ech, skončil jsem u Španěláka - toho můžu kdykoliv a v jakémkoliv množství.
Já jídlo nefotím, já ho uvařím a s manželkou sním.
Ovšem tato galerie mě přiměla prohlédnout jídelák, co si dám dnes u Tricatella k obědu.
Tak jsem se tady mrknul, když o tom píšeš. Asi budu mít tohle:
Nic jinýho se nedalo vybrat.
Já si asi dám DRŮBEŽÍ KUNG PAO, RÝŽE. Praotec Číňan nechť v hrobě rotuje.
Dovolím si tvrdit že bůček s kostí je k pečení lepší.Kosti dodají chut masu a výpeku,tak jak se vývar dělá z kostí.
Já cibuli syrovou rozmixuju,smíchám s koření,pepř celý- čerstvě podrcený,dijonskou hořčici,kmín,trošku římského kmínu,mletou papriku,česnek.Syrový maso nařežu přes kůži,osolím a směs do masa ze všech stran vetřu.Nechám přes noc hajat v lednici a pak to podleju,přidám sádlo,zakreju druhým plechem a šup s tím do rozehřáté trouby péct.Prvně kůží dolů,po 2 hodinách obrátím,až je to měkkoučký ,sundám vrchní plech a otočím kuží hore a udělám kurčičku.
Nejraději to žeru na dřevěným prkýnku s křeníkem,plnotuč.hořčicí,syrovou cibulí,kyselím okurkem a kozíma rohama.Občas přikousnu čerstvý chléb a zároven ho používám na utření ruk.
To přece byl bůček s kostí.
Bůček bez kosti by mě ani nenapadlo koupit, natož péct. Po těch 5 hodinách pečení jdou kosti jednoduše vytáhnout rukou, netřeba náčiní.
Tož to jo ,není to poznat z těch fotek.
Vím, to je tou absencí fotky v řezu - napravím, až ho budu dělat příště.
Zkus tu "voňavku" zaměnit za drtek Rozmarýnu.
Moje oblíbené jídlo je kaviár, ale ještě jsem to nejedl.
Hned za kaviárem jsou bramborové placky dělané na plotně s povidlama.
Potom je to chleba s máslem a tvarůžkama, ale ty jsem po REVOLUCI nejedl, protože jsou zoufale drahé. Za totáče jsem se jich naťápal až se mně dělaly boule za ušima.