Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím, mě ten "blog" jednoznačně přesvědčil o tom, že dotyčný pisatel má apriori "odpor" a spíše utv…
touchwood 29.08.2014 16:13
touchwood
Mám dojem, že těm studentkám bylo zakázáno takhle docházet na vyučování, t.j. do prostoru školy. Při…
Zarniwúp 29.08.2014 17:32
Zarniwúp
Budeme pořád dokazovat, že jsme lepší. Asi by byla nejlepší možnost je odsud prostě vyhnat. http://w… nový
karel 13.09.2014 17:56
karel
O muslimkách na zdravotnické škole se toho dá najít víc, taky zajímavé: http://domaci.eurozpravy.cz/…
karel 04.09.2014 22:20
karel
Jo, to bylo u nás. Bylo vůbec myslitelné, že by po tom "odvolání" na druhý pokus neprošla?
Zarniwúp 04.09.2014 22:34
Zarniwúp
ale ano, samozřejmě. Stačilo přece k oné opakované maturitě přizvat nezávislého arbitra. Maturitní z…
touchwood 05.09.2014 08:36
touchwood
No ona tam u druhé maturity byla úplně jiná komise. Je to dost pro nezávislost? Podle článku stál kr…
Zarniwúp 05.09.2014 12:15
Zarniwúp
Pokud chces v Praze na pedaku absolvovat obor "vyuka cizincu cestine" nemusis umet cesky. ::) Pro me…
RedMaX 05.09.2014 22:28
RedMaX
Pokud by nevyhovovalo ani tohle, může si člověk po vzoru Íčka založit vlastní školu. http://www.cevr…
karel 05.09.2014 22:44
karel
to je jen pračka úplatků pro financování ods - jako všechna občanská sdružení, co si založili soudru…
lední brtník 08.09.2014 07:39
lední brtník
tahle Cevra, MDA apod. bych stranám nezazlíval - jde o to připravit si ideologické následovníky. Nao…
touchwood 08.09.2014 22:09
touchwood
Že se tam připravují další Íčka není právě hezká představa.
karel 08.09.2014 22:22
karel
Jenže právě Íčko je typický příklad bezpáteřního šmejda, který se ideologií jen zaštiťuje, přičemž j…
touchwood 09.09.2014 18:52
touchwood
jmenuj toho charakterního.
kmochna 12.09.2014 17:59
kmochna
tak třeba prohulenej Kubera? nový
touchwood 13.09.2014 16:20
touchwood
já hulím jako komín- netřeba nic dodávat o toleranci. nový
kmochna 14.09.2014 11:09
kmochna
http://www.mrctv.org/videos/bill-warner-1400-years-fear-czech-titles Z toho závěru mrazí. poslední
Zarniwúp 15.09.2014 14:36
Zarniwúp

Nevím, mě ten "blog" jednoznačně přesvědčil o tom, že dotyčný pisatel má apriori "odpor" a spíše utvrdil v tom, že česká společnost netoleruje jinakost. Navíc se domnívám, že to je obráceně - ostrakizace a ukazování, že muslimky jsou jiné, a že se "musí" podrobit i v takové neškodné věci jako nošení šátku (tedy to, že jsou nuceny popřít svou víru; podobně jako by se zakazovalo nošení např. krucifixu) je spíše zatvrdí v tom, že musí ve své víře vytrvat, a tím spíše jsou pak kandidátky na bombové teroristky, ochotné za svou "pravdu" umřít.

Příkladů, kdy jednoduché ponechání samovolnému vyhnití přineslo lepší výsledky je více, např. turecká menšina v Německu. Původní přistěhovalci = ortodoxní muslimové. Jejich děti = vlažní muslimové. Děti jejich dětí = sekulární občané, kteří na své předky hledí v úžasu. Samozřejmě to neplatí všeobecně, ale obecně ano.

Schválně si zajeďte do Prahy a do Vídně. Ten rozdíl je více než patrný, i když je jinak Rakousko totální vidlákov, tak Vídeň je o galaxie dál. Evidentně to tam nikomu nevadí, přitom Rakousko je silně katolická země. Přesto tam takové pitomosti neřeší, naopak z té rozmanitosti těží. Možná to bude vypadat jako oslava multi-kulti, ale není tomu tak. Střídmá rozmanitost je vždy ku prospěchu věci. Blbý šátek neřeší nic, je to jen prostá přímá negace šátků našich vesnických babek (a ty přitom nikoho nepohoršují). Lze to pokládat jen za symbol jinakosti, což je ten pravý důvod, proč to bylo zakázáno.

Šabatová, btw, odvedla přesně to co udělat jako ombudsmanka měla, postavit se za menšinu (a navzdory většinové společnosti), v tomto ohledu (jako obvykle) nezklamala, narozdíl od toho přitroublého Křečka, který umí jen politicky přizvukovat většině. I v tomto autor toho článku nepochopil účel a smysl ombudsmana.

Chápu, že se svým názorem budu asi v menšině, ale tak to prostě cítím. Jo, a jsem křesťan ;-)

edit: zkuste se alespoň nad tím zamyslet.

Mám dojem, že těm studentkám bylo zakázáno takhle docházet na vyučování, t.j. do prostoru školy. Přirovnat by se to dalo k tomu, že ve škole se musí přezouvat (např.). Když budou mít ve víře, že mají imrvére chodit v lyžákách, budou tak pochodovat i po parketách? Producírování na veřejnosti jim snad upíráno nebylo.
Já jen jestli nehájíš něco jiného.
Tolerance a tolerance, má škola tolerovat jejich hábit a ony tolerovat předpis nemusí? Kdo koho a kdy má vlastně kdo co tolerovat...
Mně osobně třeba to věčné vyžadování tolerance už leze i ušima. To se furt vyžaduje a vyžaduje, ale zeptá se někdo, proč by měl někdo jiný tolerovat ausgerechnet tuhle blbost? Nejsem náhodou netolerantní já právě tím, že vyžaduji pro svoje chování toleranci?

edit: Někdo po mně chce, abych něco toleroval. Já to tolerovat nechci, nepokládám to za správné, bylo by to o mé újmě atd. atd. Znamená to, že jsem špatný? Podle dnešní logiky ano, protože jsem netolerantní. Stačí prohlásit kohokoli za netolerantního, pokud na něm chci vymámit něco, s čím nesouhlasí a je vymalováno.

No ona tam u druhé maturity byla úplně jiná komise. Je to dost pro nezávislost? Podle článku stál krajský úřad (kam se obrátila rodina studentky) za komisí, původní komise nepochybila.... Takže řešení chytré horákyně. Nebo předposranost, která už u nás neudivuje (proč asi).
Údajně to byla maturita z češtiny, Ivan Olbracht... Tak doufám, že slečna aspoň umí česky, aby se v nemocnici aspoň domluvila s pacientem. :-)
Čert vem jednu studentku, ať si odmaturuje z relativně zbytečné látky (což je možná důvod, proč prošla, prostě se chtěli zbavit problému). Ale ten způsob "zajištění" mi něco připomíná.

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/za-petku-u-maturity-ted-uciteli-hrozi-vyhazov-20140730.html

tahle Cevra, MDA apod. bych stranám nezazlíval - jde o to připravit si ideologické následovníky. Naopak (aniž bych polemizoval s tím zda si tam ulívají či neulívají peníze) to považuju za principiální základ budoucích politických generací, jak na pravici, tak na levici. Ideologie je slovo zprofanované, ale IMHO lepší, než apolitická hra na rozdělování pašalíků.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru