coop hb zkupuje a likviduje
Zaznamenali jste to? Nějaké družstvo coop hb zkupuje jiná družstva ,pekárny ,nábytek a ostatní prodejny a postupně je potom likviduje. Kupuje v rámci jakoby fúze i v úplně jiném kraji za účelem je zlikvidovat.
Je to snad účel zlikvidovat konkurenci ? Tady moc velká konkurence (kromě vietnamcu a velkých marketů není) Flosman, Bala
Běžný byznys, dělá se to tak běžně. Máš tím osobně nějaký problém?
Jo protože někde mají to co se nedá jinde sehnat . A na těch prodejnách jsou někteří lidi závislý. A ještě k tomu ubírají zboží a z velkoskladu přijde třeba něčeho jen jedna krabice to se opravdu vyplatí. osobně vím že před převzetím byly některé prodejny bohatě zásobeny a zboží jezdilo pravidelně.
Jó, co jsme si v ´89 vycinkali, to máme. já jsem necinkal a je mi to plat prtné.
![[100285-zvonilklicema-jpg]](https://debaty.net/files/100285-zvonilklicema-jpg)

Takže to hovno, co tenkrát měli v regálech v obchodech, ti vyhovovalo? Já si pamatuju místní kovomat. Cokoliv jsem tam tehdy chtěl, tak odpověď byla: "Nemáme, zeptejte se příští týden!"
Tak nevím kde jsi nakupoval a kovomat bych zrovna nesrovnával. Jelikož můj otec neměl žádné nářadí, tak vím co vše jsem si kupoval. Někdy kolem roku 1970 ruční dvourychlostní vrtačku za 150,-Kčs, kterou v roce 1983 nahradila elektrická Narex 513 také dvourychlostní za 1300,-Kčs, svěrák York (80 mm) jsem kupoval někdy kolem roku 1969 (cenu už si nepamatuji), svářecí trafo jsem kupoval pomocí zásilkové služby (dovoz ČSAD) asi za 3300,-Kčs. Živě si pamatuji jak Němci v roce 1990 u nás nakupovali vrtáky, pilové plátky a další nářadí. Šuplera v té době stála asi 150,-Kčs a tak bych mohl pokračovat. Co se nedalo koupit tak se dalo "vyfasovat" jelikož jsem pracoval v dílnách státního statku a náš nákupčí byl schopný (spíš všeho schopný) a jelikož potřeboval občas něco opravit od nás tak se dalo sehnat hodně věcí. Kombinovaný sporák do podnikového bytu za flaštičku rumu, kolo favorit také za flaštičku nad prodejní cenu. Jediné co mě dostalo byl nákup kombinované lednice s mrazákem, která stála 5700,-Kčs a kámoš prodavač zavolal, že ji má ale ne Calex ale Gorenje a ta stála 10500,-Kčs (na její nákup "prasklo" spoření mladých)
. Je pravda, že např. horolezecké vybavení mimo lana a helmy byl problém. Karabiny se daly sehnat až když je vyráběl Walter, kvalitní péřák se šil u soukromníka, cepín a mačky z Rakouska došly do každého sportu po jednom kuse a tak jsem je kupoval ve stejný den ve dvou různých sportech od sebe vzdálených 60 km. Co bylo nedostatkové: jižní ovoce, LP desky zahraničních interpretů, kvalitní tunery, gramofony, kazeťáky, Rifle, stavební materiál, nábytek, náhradní díly na osobní vozy a osobní vozy, foťáky jen Made in CCCP. Je pravda, že co se týká masa tak soused byl řezník a matka když šla nakoupit, tak nevěděla co si z krámu odnáší. Příbuzná pracovala v obuvi a tak boty nebyl také problém. Nejlepší ale na tom je, že tenkrát mi bylo nejvíc 35 let a život před sebou a nyní je mi 70 a život za sebou. 
Takže jsi ty věci nešel rovnou koupit, ale tak nějak těžce sháněl.
Jo, ta poslední věta je gró všeho a všech, kterým se stýská po tehdejší době.
Ja to nechapem, niekedy mam pocit, ze sme zili asi kazdy inu dobu(Yarda).
Ja som svoj prvy bicykel dostal ako 13 rocny v roku 1987...nie preto, zeby sme na nemali...proste preto, ze zohnat akykolvek bicykel bolo nadludske sily...nieto este vysnivany Favorit.
Otec ho nakoniec zohnal po znamosti a musel ist pon az do krajskeho mesta.
Alebo casopis ABC...do nasho mesta chodili presne 2ks a zacat ho odberat sa nedalo (preco kurva????) a podarilo sa mi to az v roku 1988....opat cez znamosti na poste.
Tychto paradoxov toho slavneho zriadenia, za ktorym normalnemu cloveku nemoze byt smutno mam milion.
Som rad, ze aspon ty si zil v rovnakej realite ako ja.
První bicykly jsme taky měli po sousedech, jejichž kluci byli o fous starší. A brácha pak čase dostal nový kolo ESKA, ale bylo dámský. Protože jiný otec prostě nesehnal, tak vzal, co bylo. Jinak jsme taky mohli po dědině chodit pěšky.
K těm kolům ještě jedna věc. Když byla "železná neděle" tak jsme obcházely "hromádky" a sbírali stará kola. Ty jsme si pak dávali dohromady a jezdili s tím "terény". Měl to tak každý kluk z naší party. Okolo 16 roku věku se to přeorientovalo na staré motorky, většinou Jawa 150 a ty také byly do terénu a to se psal rok 1971 až 1972. Na motorky se vydělávalo na prázdninových brigádách. Od 15 roku věku jsem každé prázdniny dělal měsíc na brigádě. Prostě pokud jsem něco chtěl musel jsem se snažit. I v době před 15 rokem věku jsem o prázdninách pomáhal prarodičům (sekal dříví na zimu pro babičku, nosil soušky z lesa, natíral oplocení zahrady atd.).