coop hb zkupuje a likviduje
Zaznamenali jste to? Nějaké družstvo coop hb zkupuje jiná družstva ,pekárny ,nábytek a ostatní prodejny a postupně je potom likviduje. Kupuje v rámci jakoby fúze i v úplně jiném kraji za účelem je zlikvidovat.
Je to snad účel zlikvidovat konkurenci ? Tady moc velká konkurence (kromě vietnamcu a velkých marketů není) Flosman, Bala
Zaregistroval jsem minulý rok, že v Římě na hlavním nádraží (Roma Terminni) už neni COOP ale něco jiného, co si teď z hlavy nevybavim. Právě ten COOP v Římě mi přišel takový kuriozní, měl jsem z reklamní masáže pocit, že to je česká značka, ale očividně neni (viděl jsem ji pak i v jiných zemích). Koupili jsme tam i tašku (znáte to, jdete pro 5 housek a 2 limonády a máte plný nákupní košík, který musíte nějak odnést) která vypadala stejně jako z českého coopu, jen měla italské nápisy.
Jinak bych to viděl na normální likvidaci konkurence, jaká se tu dělala v devadesátých letech, pak už nebylo moc co likvidovat.
COOP znamená prostě družstvo. Italské COOPy nemají nic společného s našimi. Jinak spotřební družstva mají původ v Británii někdy na přelomu 18./19. století a stále tam fungují.