levnější by bylo chodit s vojákama padesát let do hotelu Alcron?
V nadpisu příspěvku cituju jednoho diskutujícího, jeho poznámka mi připadá trefná.
domaci-ctyri-miliardy-na-polni-kuchyne-obrana-obhajuje-jen-ztezka-40528244
Připadá mi to jako kdyby se snažili plnit těch povinných 5% na obranu.
Hrozí, že objednané houfnice nesplňují armádní požadavky
Armada ma s temi zakazkami fakt smulu. Jestli neni na case vymenit lidi, kteri maji ty prusvihy v poslednich letech na svedomi
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hrozi-ze-objednane-houfnice-nesplnuji-armadni-pozadavky-40529676
Ti lidé se ale už vyměnili
A já myslel, ze o armádních zakázkách rozhoduje generální štáb a lidi, kteří tam na zakázkách pracují - specifikace, kontroly, zadávání zakázky...
Nebo si myslíš, že ministr se vzbudí a řekne si: tak co bychom si dnes koupili?
Samozřejmě, že o tom rozhoduje Ministerstvo. GŠ si samozřejmě může klást požadavky, ale konečné rozhodnutí a zodpovědnost je vždy na Ministerstvu.
Vidis. Ja si myslel, ze ministerstvo by melo resit dlouhodobou koncepci a smerovani armady. Ta koncepce tu chybi uz hodne dlouho bez ohledu na to, kdo je u kormidla.
Armada klade pozadavky, ministerstvo je schvaluje. Pak musi nekdo vypracovat podklady pro vyberove rizeni a to rizeni provést.
Je jedno, jestli za Babise nebo Fialy - pokud se obchazi vyberova rizeni, pak za to nekdo musi nest zodpovednost.
Pontony, ktere neunesou tanky, tanky, na ktere nemame mosty. Tanky, ktere musi prevazet soukroma firma, protoze armada na ne nema podvalniky. Nemluvim o polnich kuchynich nebo batozich. Neni toho v posledni dobe nejak moc?
Hlavne ze se navysi armade rozpocet, aby mohla bez koncepce dal utracet.