Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hrozí, že objednané houfnice nesplňují armádní požadavky „Na základě poskytnuté dokumentace provedl…
Jan Fiala 10.07.2025 09:41
Jan Fiala
Ti lidé se ale už vyměnili :-p Vybrána byla podle ministerstva bývalým vedením resortu bez výběrové…
L-Core 10.07.2025 10:20
L-Core
A já myslel, ze o armádních zakázkách rozhoduje generální štáb a lidi, kteří tam na zakázkách pracuj…
Jan Fiala 10.07.2025 10:25
Jan Fiala
Samozřejmě, že o tom rozhoduje Ministerstvo. GŠ si samozřejmě může klást požadavky, ale konečné rozh…
Wikan 10.07.2025 10:58
Wikan
Vidis. Ja si myslel, ze ministerstvo by melo resit dlouhodobou koncepci a smerovani armady. Ta konce… poslední
Jan Fiala 10.07.2025 11:13
Jan Fiala

Hrozí, že objednané houfnice nesplňují armádní požadavky

„Na základě poskytnuté dokumentace provedla Armáda ČR sérii technických analýz, které v některých parametrech potvrzují, jinde naznačují riziko, že výše uvedené nepodkročitelné parametry nemusí být zcela naplněny,“ uvedl zástupce náčelníka generálního štábu generálporučík Miroslav Hlaváč.

Smlouva na 52 děl na podvozcích konfigurace 8×8 byla se společností Nexter podepsána v roce 2021. Vybrána byla podle ministerstva bývalým vedením resortu bez výběrového řízení. V prosinci 2022 byl podepsán dodatek k pořízení dalších 10 děl pro aktivní zálohy.

Armada ma s temi zakazkami fakt smulu. Jestli neni na case vymenit lidi, kteri maji ty prusvihy v poslednich letech na svedomi

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-hrozi-ze-objednane-houfnice-nesplnuji-armadni-pozadavky-40529676

Vidis. Ja si myslel, ze ministerstvo by melo resit dlouhodobou koncepci a smerovani armady. Ta koncepce tu chybi uz hodne dlouho bez ohledu na to, kdo je u kormidla.
Armada klade pozadavky, ministerstvo je schvaluje. Pak musi nekdo vypracovat podklady pro vyberove rizeni a to rizeni provést.
Je jedno, jestli za Babise nebo Fialy - pokud se obchazi vyberova rizeni, pak za to nekdo musi nest zodpovednost.
Pontony, ktere neunesou tanky, tanky, na ktere nemame mosty. Tanky, ktere musi prevazet soukroma firma, protoze armada na ne nema podvalniky. Nemluvim o polnich kuchynich nebo batozich. Neni toho v posledni dobe nejak moc?
Hlavne ze se navysi armade rozpocet, aby mohla bez koncepce dal utracet.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru