Atmosféra na univerzitách
Bek: Atmosféra na univerzitách se kvůli válce na Blízkém východě mění
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-bek-atmosfera-na-univerzitach-se-kvuli-valce-na-blizkem-vychode-meni-40496429
Vojín Kotas, já mám dotaz:
Mění se atmosféra i na technických univerzitách nebo jen na "univerzitách", kde se studuje nesmrtelnost chrousta?
Je to názor ministra školství, který pracoval jako docent muzikologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, čili na té nejsprávnější ze správných univerzit, vystudoval fildu...
Dcera i její manžel mají z MU po dvou titulech (ale ne na fildě), tak to jsem rád, že chodili na správnou školu
Inženýři a doktoři nemají na blbosti čas, musí se učit.
My meli prednasky a cviceni od rana do vecera. Ted si naberes par prednasek (po tom, co opet snizili naroky na credity) mas za 3 necele puldny v tydnu na humanitni odchozeno.
Za nás byla prezenčka, přednášky i cvika byly povinné. Nechodíš? Nedostaneš zápočet. Nějaké kredity jsme neměli, museli jsme udělat všechny zkoušky, které nám na semestr naplánovali, nic jsme si nemohli zvolit.
Jediná výjimka byly jazyky, zkoušku z ruštiny a dalšího jazyka sjme mohli dělat v několika semestrech, jak kdo chtěl. Kdo to udělal dříve, nemusel se tím v dalších semestrech zabývat. Mám dojem, že na ruštinu jsme měli 3 semestry, na další jazyk 5 semestrů - tedy až rok a půl a až dva a půl roku.
A v druháku a třeťáku jsme měli vojnu, což nám pak rok ZVS ušetřilo.
-----
Ale teroristický útok za nás na VŠ také byl, jedna studentka píchla nožem profesorku matematiky. Fuente je mi svědkem.
To jsme asi vystudovali ve stejném období.
Já jsem vystudoval FEL ČVUT. Jednou jsme se spolužáky pokecali, jeden předtím mluvil se spolužákem z SVVŠ co šel na práva, prý byli v komparsním rejstříku, zrovna se natáčel nějaký film, vyfasovali německé uniformy, prošli Nerudovkou, cestou se stavili na pivu, na konci dostali zaplaceno, my jsme se shodli, že něco takového bychom si během studia nemohli dovolit.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-vystrilim-skolu-poslal-student-sms-spoluzacce-v-praze-40497163
... se jednalo o studenta ze střední odborné Školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha...
Citát z klasika:
Veselá historka z natáčení:
Absolvoval jsem postgraduální kurs, abych si urovnal znalosti jak se vyvíjela elektronika v době kdy jsem měl vystudováno, taky jsme skládali zkoušky a měli jsme na ně dost času. Ale když už se blížil konečný termín, vedoucí učitel upomínal ty co je ještě nesložili aby tak učinili, jednou přečetl seznam hříšníků, zaznělo tam i mé jméno, tak jsem za ním zašel s výkazem o studiu co jsme měli místo indexu, že tam tu zkoušku mám. Zjistil, že zápis o zkouškách z toho dne někam založil.
Tehdy jsem během PGS zažil i Slavné Listopadové Dny co se blíží jejich výročí (Citát z klasika: To zase bude v álejích nablito).
K těm správným vysokoškolákům se jednou někdo vyjádřil takto: obrýlené studentky diskuzních věd
Být na univerzitě tak bych si moc nevyskakoval. Je tu příklad z Kambodže a jejího bývalého vůdce Pol Pota. Nikdo z nás neví kdy se obdobný blázen dostane k moci.