Předmět Autor Datum
Je to názor ministra školství, který pracoval jako docent muzikologie na Filozofické fakultě Masaryk…
Jan Fiala 08.11.2024 12:04
Jan Fiala
Dcera i její manžel mají z MU po dvou titulech (ale ne na fildě), tak to jsem rád, že chodili na spr…
L-Core 08.11.2024 12:44
L-Core
Inženýři a doktoři nemají na blbosti čas, musí se učit.
Prasak 08.11.2024 18:00
Prasak
My meli prednasky a cviceni od rana do vecera. Ted si naberes par prednasek (po tom, co opet snizili…
Jan Fiala 08.11.2024 18:24
Jan Fiala
Za nás byla prezenčka, přednášky i cvika byly povinné. Nechodíš? Nedostaneš zápočet. Nějaké kredity…
L-Core 08.11.2024 19:06
L-Core
To jsme asi vystudovali ve stejném období. Já jsem vystudoval FEL ČVUT. Jednou jsme se spolužáky pok…
Yarda 14.11.2024 10:18
Yarda
K těm správným vysokoškolákům se jednou někdo vyjádřil takto: obrýlené studentky diskuzních věd :-)
Pavel 14.11.2024 12:34
Pavel
Být na univerzitě tak bych si moc nevyskakoval. Je tu příklad z Kambodže a jejího bývalého vůdce Pol… poslední
nerady 14.11.2024 19:20
nerady

Za nás byla prezenčka, přednášky i cvika byly povinné. Nechodíš? Nedostaneš zápočet. Nějaké kredity jsme neměli, museli jsme udělat všechny zkoušky, které nám na semestr naplánovali, nic jsme si nemohli zvolit.

Jediná výjimka byly jazyky, zkoušku z ruštiny a dalšího jazyka sjme mohli dělat v několika semestrech, jak kdo chtěl. Kdo to udělal dříve, nemusel se tím v dalších semestrech zabývat. Mám dojem, že na ruštinu jsme měli 3 semestry, na další jazyk 5 semestrů - tedy až rok a půl a až dva a půl roku.

A v druháku a třeťáku jsme měli vojnu, což nám pak rok ZVS ušetřilo.

-----
Ale teroristický útok za nás na VŠ také byl, jedna studentka píchla nožem profesorku matematiky. Fuente je mi svědkem.

To jsme asi vystudovali ve stejném období.
Já jsem vystudoval FEL ČVUT. Jednou jsme se spolužáky pokecali, jeden předtím mluvil se spolužákem z SVVŠ co šel na práva, prý byli v komparsním rejstříku, zrovna se natáčel nějaký film, vyfasovali německé uniformy, prošli Nerudovkou, cestou se stavili na pivu, na konci dostali zaplaceno, my jsme se shodli, že něco takového bychom si během studia nemohli dovolit.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-vystrilim-skolu-poslal-student-sms-spoluzacce-v-praze-40497163

Vystřílím školu, poslal student SMS spolužačce v Praze

... se jednalo o studenta ze střední odborné Školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha...

Citát z klasika:

Optimismus je opium lidstva, zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij.

Veselá historka z natáčení:
Absolvoval jsem postgraduální kurs, abych si urovnal znalosti jak se vyvíjela elektronika v době kdy jsem měl vystudováno, taky jsme skládali zkoušky a měli jsme na ně dost času. Ale když už se blížil konečný termín, vedoucí učitel upomínal ty co je ještě nesložili aby tak učinili, jednou přečetl seznam hříšníků, zaznělo tam i mé jméno, tak jsem za ním zašel s výkazem o studiu co jsme měli místo indexu, že tam tu zkoušku mám. Zjistil, že zápis o zkouškách z toho dne někam založil.

Tehdy jsem během PGS zažil i Slavné Listopadové Dny co se blíží jejich výročí (Citát z klasika: To zase bude v álejích nablito).
:beer:

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru