Protesty zemědělců
CT opět nezklamala. Vsimejte si detailů
PŘEHLEDNĚ: Kudy v pondělí v Praze projedou nespokojení farmáři?
Takže ne zemědělci, ale farmáři?
Protestuje část farmářů, velké nevládní organizace se distancovaly
Agrární komora (AK), Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství se od pondělního protestu distancovaly. Ve čtvrtek 22. února se připojí ke společným evropským protestům proti politice EU, kdy farmáři se svými stroji vyjedou v kolonách na hranice. Protest podle prezidenta AK ČR Jana Doležala bude spíše symbolický a neklade si za cíl hranice zablokovat.
Ty komory a svazy (nevladni organizace, jak pise CT) jednat chtěly, ale až na jaře, kdy budou zemědělci na polich. A že si udělají vylet na polské hranice, kde se vyfotí s kolegy a pojedou domů má něčemu pokud moct??
Zli farmáři táhnou na Prahu a hodné zemědělské svazy jdou protestovat. To je ten správný narativ státního média.
Problém stávky bylo použití nesprávné techniky - traktorů. Nevím proč nebyl použit tento traktor.
https://zoom.iprima.cz/veda-a-technika/nejvetsi-traktor-425992?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_id=26287742
Big Bud 747
No hlavně měli vytáhnout nějaké staré plečky (nejvejš Zetor z devadesátých let, ale spíš starší) a ne stroje vonící novotou s gumama, které nikdy neviděly pole. Já tu spanilou jízdu osobně neviděl, ale několik lidí mě na to upozornilo, jak projížděla naším městem - fungl nové traktory. Vypadalo to spíš jako jízdy nějakých zájmových skupin, třeba motorkářů nebo chtělo by se říct veterán klubu, ale s novými vozidly. Pak jsem si toho všimnul i na televizních záběrech. Takže to vyznělo jako poselství: tady říkáme, jak se máme blbě, ale technika nevypadá na nějaké strádání.
Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak jen na dokreskení. Před více jak 20 lety jsem byl v sekretariátu úřadu, který rozděloval zemědělské dotace. Nedalo se nikde zaparkovat jelikož tam všude stály terénní zahraniční vozy. Když jsem se ptal sekretářky co se děje, bylo mi sděleno, že se u nich rozdělují ten den dotace. Kouknul jsem z okna a řekl, že dle mého názoru nárok mají ti dva co přijeli Felicií.

Pro zemědělce vysvětlení. Před rokem 1990 jsem pracoval v zemědělství a celý problém dotací je, že je to řízeno z EU a stát nemůže uvalit clo na potraviny z Evropy. Mohu tady vypisovat podvody např. z NSR při dotacích na máslo, kdy papírově šlo máslo z NSR do Japonska, odtud do Španělska a odtud do NSR. To bylo ještě před naším vstupem do EU. Nyní to máslo chodí k nám díky jejich řetězcům, které nám ho nabízejí.
A ještě jedna věc, demonstrovat jeli jen "rostlináři", "živočicháři" se od zvířat nemohou hnout a ti by měli protestovat nejvíce. Jinak zemědělce plně chápu ale pokud nám bude velet unie a prodej u nás bude v rukou potravinářských řetězců z NSR, stát nebude moci dát cla na zahraniční výrobky tak půjde zemědělství do Prčic.
Zdeněk Koudelka: Vyřadí Čupr z Rohlíku i německé zemědělce?
Jo tak to je slušná trefa.
P.
Zdeněk Koudelka
A tak je to se současnou vládou všude. Nejsou jednotky miliard pro zemědělství, zdravotnictví, důchodce, školství. Ale není problém sehnat desítky miliard pro Ukrajinu nebo stovky miliard na nákup stíhaček.
Ještě , že tam toho Výborného teologistickeho aktivistu máme. Místo aby řešil problémy zemědělců, zasazoval se o zakaz dovozu ukrajinského obilí, tak bude řešit to ruské. To nevymyslis.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cesko-navrhne-zakaz-dovozu-ruskeho-obili-do-evropy-40464482