Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Protesty zemědělců

Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak jen na dokreskení. Před více jak 20 lety jsem byl v sekretariátu úřadu, který rozděloval zemědělské dotace. Nedalo se nikde zaparkovat jelikož tam všude stály terénní zahraniční vozy. Když jsem se ptal sekretářky co se děje, bylo mi sděleno, že se u nich rozdělují ten den dotace. Kouknul jsem z okna a řekl, že dle mého názoru nárok mají ti dva co přijeli Felicií.:-)
Pro zemědělce vysvětlení. Před rokem 1990 jsem pracoval v zemědělství a celý problém dotací je, že je to řízeno z EU a stát nemůže uvalit clo na potraviny z Evropy. Mohu tady vypisovat podvody např. z NSR při dotacích na máslo, kdy papírově šlo máslo z NSR do Japonska, odtud do Španělska a odtud do NSR. To bylo ještě před naším vstupem do EU. Nyní to máslo chodí k nám díky jejich řetězcům, které nám ho nabízejí. :-)
A ještě jedna věc, demonstrovat jeli jen "rostlináři", "živočicháři" se od zvířat nemohou hnout a ti by měli protestovat nejvíce. Jinak zemědělce plně chápu ale pokud nám bude velet unie a prodej u nás bude v rukou potravinářských řetězců z NSR, stát nebude moci dát cla na zahraniční výrobky tak půjde zemědělství do Prčic.:-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat