Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Protesty zemědělců

CT opět nezklamala. Vsimejte si detailů

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/prehledne-kudy-v-pondeli-v-praze-projedou-nespokojeni-farmari-346192

PŘEHLEDNĚ: Kudy v pondělí v Praze projedou nespokojení farmáři?

Takže ne zemědělci, ale farmáři?

Protestuje část farmářů, velké nevládní organizace se distancovaly

Agrární komora (AK), Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství se od pondělního protestu distancovaly. Ve čtvrtek 22. února se připojí ke společným evropským protestům proti politice EU, kdy farmáři se svými stroji vyjedou v kolonách na hranice. Protest podle prezidenta AK ČR Jana Doležala bude spíše symbolický a neklade si za cíl hranice zablokovat.

Ty komory a svazy (nevladni organizace, jak pise CT) jednat chtěly, ale až na jaře, kdy budou zemědělci na polich. A že si udělají vylet na polské hranice, kde se vyfotí s kolegy a pojedou domů má něčemu pokud moct??
Zli farmáři táhnou na Prahu a hodné zemědělské svazy jdou protestovat. To je ten správný narativ státního média.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém stávky bylo použití nesprávné techniky - traktorů. Nevím proč nebyl použit tento traktor. ht…
nerady 21.02.2024 21:23
nerady
No hlavně měli vytáhnout nějaké staré plečky (nejvejš Zetor z devadesátých let, ale spíš starší) a n… nový
mll 26.02.2024 17:25
mll
Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak j… nový
nerady 26.02.2024 20:21
nerady
Zdeněk Koudelka Premiér Petr Fiala prohlásil k protestujícím zemědělcům: „Já pod tlakem nejednám a… nový
Jan Fiala 08.03.2024 07:30
Jan Fiala
Ještě , že tam toho Výborného teologistickeho aktivistu máme. Místo aby řešil problémy zemědělců, za… poslední
Jan Fiala 17.03.2024 19:19
Jan Fiala

No hlavně měli vytáhnout nějaké staré plečky (nejvejš Zetor z devadesátých let, ale spíš starší) a ne stroje vonící novotou s gumama, které nikdy neviděly pole. Já tu spanilou jízdu osobně neviděl, ale několik lidí mě na to upozornilo, jak projížděla naším městem - fungl nové traktory. Vypadalo to spíš jako jízdy nějakých zájmových skupin, třeba motorkářů nebo chtělo by se říct veterán klubu, ale s novými vozidly. Pak jsem si toho všimnul i na televizních záběrech. Takže to vyznělo jako poselství: tady říkáme, jak se máme blbě, ale technika nevypadá na nějaké strádání.

Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak jen na dokreskení. Před více jak 20 lety jsem byl v sekretariátu úřadu, který rozděloval zemědělské dotace. Nedalo se nikde zaparkovat jelikož tam všude stály terénní zahraniční vozy. Když jsem se ptal sekretářky co se děje, bylo mi sděleno, že se u nich rozdělují ten den dotace. Kouknul jsem z okna a řekl, že dle mého názoru nárok mají ti dva co přijeli Felicií.:-)
Pro zemědělce vysvětlení. Před rokem 1990 jsem pracoval v zemědělství a celý problém dotací je, že je to řízeno z EU a stát nemůže uvalit clo na potraviny z Evropy. Mohu tady vypisovat podvody např. z NSR při dotacích na máslo, kdy papírově šlo máslo z NSR do Japonska, odtud do Španělska a odtud do NSR. To bylo ještě před naším vstupem do EU. Nyní to máslo chodí k nám díky jejich řetězcům, které nám ho nabízejí. :-)
A ještě jedna věc, demonstrovat jeli jen "rostlináři", "živočicháři" se od zvířat nemohou hnout a ti by měli protestovat nejvíce. Jinak zemědělce plně chápu ale pokud nám bude velet unie a prodej u nás bude v rukou potravinářských řetězců z NSR, stát nebude moci dát cla na zahraniční výrobky tak půjde zemědělství do Prčic.:-)

Zdeněk Koudelka

Premiér Petr Fiala prohlásil k protestujícím zemědělcům: „Já pod tlakem nejednám a kdo to se mnou takto zkusí, tak nedopadne dobře.“ (CNN Prima 6. 3. 2023). Přitom před několika měsíci vyhověl protestujícím lékařům, kteří hrozili odmítáním víkendových a nočních služeb v rámci nezákonné přesčasové práce, jejich požadavkům.

Dokonce z jednání fakticky odstavil rezortního ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Lékaři dopadli dobře. Petr Fiala tedy lhal. Je věcí jeho voličů, že mu to trpí. Ale většina ostatních občanů si pamatuje, co dělal před pár měsíci.

A tak je to se současnou vládou všude. Nejsou jednotky miliard pro zemědělství, zdravotnictví, důchodce, školství. Ale není problém sehnat desítky miliard pro Ukrajinu nebo stovky miliard na nákup stíhaček.

Ještě , že tam toho Výborného teologistickeho aktivistu máme. Místo aby řešil problémy zemědělců, zasazoval se o zakaz dovozu ukrajinského obilí, tak bude řešit to ruské. To nevymyslis.

Česká republika navrhne příští týden na jednání Evropské rady zakázat dovoz ruského a běloruského obilí do Evropské unie. V České televizi to řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cesko-navrhne-zakaz-dovozu-ruskeho-obili-do-evropy-40464482

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru