Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Protesty zemědělců

CT opět nezklamala. Vsimejte si detailů

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/prehledne-kudy-v-pondeli-v-praze-projedou-nespokojeni-farmari-346192

PŘEHLEDNĚ: Kudy v pondělí v Praze projedou nespokojení farmáři?

Takže ne zemědělci, ale farmáři?

Protestuje část farmářů, velké nevládní organizace se distancovaly

Agrární komora (AK), Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství se od pondělního protestu distancovaly. Ve čtvrtek 22. února se připojí ke společným evropským protestům proti politice EU, kdy farmáři se svými stroji vyjedou v kolonách na hranice. Protest podle prezidenta AK ČR Jana Doležala bude spíše symbolický a neklade si za cíl hranice zablokovat.

Ty komory a svazy (nevladni organizace, jak pise CT) jednat chtěly, ale až na jaře, kdy budou zemědělci na polich. A že si udělají vylet na polské hranice, kde se vyfotí s kolegy a pojedou domů má něčemu pokud moct??
Zli farmáři táhnou na Prahu a hodné zemědělské svazy jdou protestovat. To je ten správný narativ státního média.

Předmět Autor Datum
...Agrární komora (AK), Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství... Čistě ze zvědavosti mne…
Yarda 19.02.2024 07:54
Yarda
Asi je jedno, kolk tam clenu bylo, ale myslim, ze jim po po tom, jak se chovali poradne proridne. Js…
Jan Fiala 19.02.2024 16:08
Jan Fiala
Ale jestli se tam těm farmářům/zemědělcům nacpali i jiní, tak pak to někteří hodili do jednoho ruský…
Prasak 19.02.2024 17:02
Prasak
Jo, to je prusvih. Ale do rudkeho pytle je hazeli uz pred protestem, viz vyjadresni vrchniho signál…
Jan Fiala 19.02.2024 21:48
Jan Fiala
Prostě kdo se nemaluje na fialovo, tak je rudej nok. V současné době je snadný najít "nepohodlným" p…
Prasak 19.02.2024 22:06
Prasak
Všeho schopné politiky vystřídali neschopní politici. Nic víc v tom nehledej. Půlka vlády jsou učite…
nerady 19.02.2024 22:34
nerady
Vybavuje se mi hodnocení nějakého magora...eee managera: Rukama nikdy nedělal, hlavou neumí, akorát…
Yarda 20.02.2024 08:03
Yarda
Pohled z druhe strany po medialni masazi mainstreenem. Pravda bude opet nekde uprostred https://www…
Jan Fiala 20.02.2024 01:32
Jan Fiala
Něco si o tom moudrém pánovi přečti. Já ty jeho bláboly, určené zapčklým konzumentům řetězových e-ma…
L-Core 20.02.2024 16:14
L-Core
Jestli sis nevsiml, tak pisu, ze pravda bude uprostred. Nebo mam na slovo verit tomi, co pisou zapsk…
Jan Fiala 20.02.2024 18:55
Jan Fiala
Take to pravda bude niekde uprostred byva casto zneuzivane, ked uz niekoho dotlacis do toho, ze musi…
fleg 21.02.2024 11:09
fleg
CT je veřejnoprávní medium, takze hlásná trouba jediné a správné pravdy. Novinky a ostatní velcí hrá…
Jan Fiala 21.02.2024 13:52
Jan Fiala
Problém stávky bylo použití nesprávné techniky - traktorů. Nevím proč nebyl použit tento traktor. ht…
nerady 21.02.2024 21:23
nerady
No hlavně měli vytáhnout nějaké staré plečky (nejvejš Zetor z devadesátých let, ale spíš starší) a n…
mll 26.02.2024 17:25
mll
Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak j…
nerady 26.02.2024 20:21
nerady
Zdeněk Koudelka: Vyřadí Čupr z Rohlíku i německé zemědělce? Majitel rozvážkového obchodu Rohlík.cz…
Jan Fiala 25.02.2024 14:49
Jan Fiala
Jo tak to je slušná trefa. P.
Pavel 25.02.2024 16:10
Pavel
Zdeněk Koudelka Premiér Petr Fiala prohlásil k protestujícím zemědělcům: „Já pod tlakem nejednám a…
Jan Fiala 08.03.2024 07:30
Jan Fiala
Ještě , že tam toho Výborného teologistickeho aktivistu máme. Místo aby řešil problémy zemědělců, za… poslední
Jan Fiala 17.03.2024 19:19
Jan Fiala

...Agrární komora (AK), Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství...
Čistě ze zvědavosti mne napadlo, kolik je v těch Bohu milých velkých nevládních organizacích členů co v potu tváře svýma rukama vzdělávají půdu aby vydávala plody.
:beer:

Asi je jedno, kolk tam clenu bylo, ale myslim, ze jim po po tom, jak se chovali poradne proridne.
Jsou to oborove organizace s dobrovolnou registraci.

Zvlast, kdyz Fiala, Vyborny, Vondra oznacuji demonstraci jako proruskou, dezolatskou atd. Ti pomatenci uz fakt neumi nic jineho nez nalepkovat ty, kteri jim nelezou do zadnice.

Jo, to je prusvih.

Ale do rudkeho pytle je hazeli uz pred protestem, viz vyjadresni vrchniho signála a to bylo jeste mirne ve srovnani se zemedelnym ministrem

„Dnešní demonstrace nemá s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají svou podporou Kremlu,“ prohlásil k dnešním protestům zemědělců v Praze premiér Petr Fiala

Prostě kdo se nemaluje na fialovo, tak je rudej nok. V současné době je snadný najít "nepohodlným" pěknou politickou přihrádku, je pěkně veliká. Tahle vláda je fakt těžce zahleděná do sebe. Ne, že by Babiš byl lepší, ale tihle se profilovali tak, že nejsou jako on. Hovno leda. Předtím vládnul sám loutkař, současný loutkaři jsou pěkně schovaní a Péťa jim dělá užitečnýho idiota.

Všeho schopné politiky vystřídali neschopní politici. Nic víc v tom nehledej. Půlka vlády jsou učitelé tak co od nich můžeš chtít. Budu tady citovat jednoho pána:
Manuální práce má zásadní vliv na formování a kvalitu osobnosti. Je možné pozorovat, že lidé, kteří nic profesně a ani zájmově rukama nedělají - a mnozí jsou na to ještě pyšní - ztrácejí smysl pro realitu a vznášejí se v bludných představách. Tak se stává, že lidé inteligentní, vzdělaní, sečtělí a zcestovalí zastávají stanoviska a mají politické názory, ze kterých zůstává rozum stát.
Citace z knihy: Potom od Ferdinanda Šmikmátora

Take to pravda bude niekde uprostred byva casto zneuzivane, ked uz niekoho dotlacis do toho, ze musi uznat, ze sa myli a on povie....ok nie je to pravda, ale MOHLA BY BYT.
Takze podobne byva casto aj to pravda je niekde uprostred.
Na vidlaka mam po precitani par jeho uvah podobny nazor ako L-Core.
Novinky a CT necitam, takze k tomu sa vyjadrit neviem.

CT je veřejnoprávní medium, takze hlásná trouba jediné a správné pravdy. Novinky a ostatní velcí hráči většinou papouškují.
Když má někdo odlišný názor, je okamžitě onálepkován jako proruský, případně novým termínem "antisystémový", který nahradil termín "dezinformační", když se ukázalo že dezinformují i veřejnoprávní média a samotná vláda.

Teď poslední dobrý zásek byl od europoslance Saši Vondry, který v ČT vytáhl rusky psaný dopis, údajně od organizátora zemědělských protestů a podle něj to koordinoval s Moskvou. Samozřejmě nebyl schopný dokázat, jestli to opravdu dotyčný psal. Tvrdil, že rusky neumí, takže vlastně neví, co v dopise je (i když se to chudák na škole učil celou dobu, ale asi rychle zapomněl).

No hlavně měli vytáhnout nějaké staré plečky (nejvejš Zetor z devadesátých let, ale spíš starší) a ne stroje vonící novotou s gumama, které nikdy neviděly pole. Já tu spanilou jízdu osobně neviděl, ale několik lidí mě na to upozornilo, jak projížděla naším městem - fungl nové traktory. Vypadalo to spíš jako jízdy nějakých zájmových skupin, třeba motorkářů nebo chtělo by se říct veterán klubu, ale s novými vozidly. Pak jsem si toho všimnul i na televizních záběrech. Takže to vyznělo jako poselství: tady říkáme, jak se máme blbě, ale technika nevypadá na nějaké strádání.

Starým traktorem už z nich nikdo nejezdí jelikož má maximálku 30 km/hod a ty nové 40 km/hod. Jinak jen na dokreskení. Před více jak 20 lety jsem byl v sekretariátu úřadu, který rozděloval zemědělské dotace. Nedalo se nikde zaparkovat jelikož tam všude stály terénní zahraniční vozy. Když jsem se ptal sekretářky co se děje, bylo mi sděleno, že se u nich rozdělují ten den dotace. Kouknul jsem z okna a řekl, že dle mého názoru nárok mají ti dva co přijeli Felicií.:-)
Pro zemědělce vysvětlení. Před rokem 1990 jsem pracoval v zemědělství a celý problém dotací je, že je to řízeno z EU a stát nemůže uvalit clo na potraviny z Evropy. Mohu tady vypisovat podvody např. z NSR při dotacích na máslo, kdy papírově šlo máslo z NSR do Japonska, odtud do Španělska a odtud do NSR. To bylo ještě před naším vstupem do EU. Nyní to máslo chodí k nám díky jejich řetězcům, které nám ho nabízejí. :-)
A ještě jedna věc, demonstrovat jeli jen "rostlináři", "živočicháři" se od zvířat nemohou hnout a ti by měli protestovat nejvíce. Jinak zemědělce plně chápu ale pokud nám bude velet unie a prodej u nás bude v rukou potravinářských řetězců z NSR, stát nebude moci dát cla na zahraniční výrobky tak půjde zemědělství do Prčic.:-)

Zdeněk Koudelka: Vyřadí Čupr z Rohlíku i německé zemědělce?

Majitel rozvážkového obchodu Rohlík.cz Tomáš Čupr oznámil bojkot zemědělských výrobků společnosti Rabbit Zdeňka Jandejska, protože organizoval protest zemědělců 19. 2. 2024 v Praze.

Jsem zvědav, jak se Čupr zachová v případě polských zemědělců, kteří blokují hranice s Ukrajinou a vyhazují náklady ukrajinského obilí, německých zemědělců, kteří s traktory protestují v hlavním městě Berlíně i jinde. Vyřadí jejich výrobky i výrobky francouzských, belgických, holandských a španělských zemědělců, kteří také protestují, z nabídky Rohlíku?

Pokud takto jedná jen vůči domácímu zemědělci, protože by si v Německu, Belgii ani v Polsku takové jednání k tamním zemědělcům nedovolil, hodnotím to jako zbabělé. Na Jandejska dělá ramena, ale na Němce si netroufne. Ti by jej hnali. Bude Čupr principiální nebo zbabělý?

Zdeněk Koudelka

Premiér Petr Fiala prohlásil k protestujícím zemědělcům: „Já pod tlakem nejednám a kdo to se mnou takto zkusí, tak nedopadne dobře.“ (CNN Prima 6. 3. 2023). Přitom před několika měsíci vyhověl protestujícím lékařům, kteří hrozili odmítáním víkendových a nočních služeb v rámci nezákonné přesčasové práce, jejich požadavkům.

Dokonce z jednání fakticky odstavil rezortního ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Lékaři dopadli dobře. Petr Fiala tedy lhal. Je věcí jeho voličů, že mu to trpí. Ale většina ostatních občanů si pamatuje, co dělal před pár měsíci.

A tak je to se současnou vládou všude. Nejsou jednotky miliard pro zemědělství, zdravotnictví, důchodce, školství. Ale není problém sehnat desítky miliard pro Ukrajinu nebo stovky miliard na nákup stíhaček.

Ještě , že tam toho Výborného teologistickeho aktivistu máme. Místo aby řešil problémy zemědělců, zasazoval se o zakaz dovozu ukrajinského obilí, tak bude řešit to ruské. To nevymyslis.

Česká republika navrhne příští týden na jednání Evropské rady zakázat dovoz ruského a běloruského obilí do Evropské unie. V České televizi to řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cesko-navrhne-zakaz-dovozu-ruskeho-obili-do-evropy-40464482

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru