Předmět Autor Datum
Inak mi úplne uniklo spojitosť toho černocha s tým rumom. Ale vlastne sa ani nevidím.
Ale 09.01.2024 20:27
Ale
Koukám, že budou mít problém i "Rychlé šípy", kdy se to oslovením "plantážník" jen hemžilo. Nu což n…
nerady 10.01.2024 16:29
nerady
Ten náš rum ale nemá s rumem nic společného.
L-Core 10.01.2024 17:36
L-Core
S odstupem času tohle oddělení názvů hodnotím pozitivně. Zvláště, když pravý rum lze pořídit za pár…
Prasak 10.01.2024 18:40
Prasak
Mně vlastně na názvu vůbec nezáleží. Ten tuzemský rum používá manželka v kuchyni (koláče, cukroví),…
L-Core 10.01.2024 19:00
L-Core
Flašku tuzemáku na pečení taky máme, na to je pravý rum škoda. Jinak rumu mám doma už docela zajímav…
Prasak 11.01.2024 08:11
Prasak
Zkus i koupit někdy gin "Xoriguer" z Mahonu na Menorce. Vyrábí se jinou technologií než většina osta…
nerady 11.01.2024 09:04
nerady
Ona tá korektnosť ohľadne rumu vyplynula z toho, že rum,pokiaľ má byt označený ako rum ,musí byt vyr…
audax mobile 11.01.2024 12:20
audax mobile
vyrábal obvykle z drevného Vrahu, dřevěný líh je meťák.
čumil old 11.01.2024 17:35
čumil old
metanol a etanol vznikajú vždy spolu,len ich treba od seba oddestilovať pri správnej teplote,reálne…
audax mobile 17.01.2024 00:48
audax mobile
Výraz dřevěný líh je lidový výraz pro metanol. To jsem měl na mysli.
čumil old 17.01.2024 19:28
čumil old
Takový výraz jsem ještě nikdy neslyšel. Asi dost historický výraz. poslední
Prasak 17.01.2024 20:28
Prasak
Název rumu tu nikdo neřešil, protože pravej rum jsme tu skoro neznali.
Prasak 11.01.2024 17:13
Prasak
Spousta "rumů" nevyhovuje definici rumu - obsah cukru, příchutě, ... Rum je alkoholický nápoj, kter…
Jan Fiala 11.01.2024 08:54
Jan Fiala
Mě zase na Slovensku na nápojovém lístku rozesmálu, když jsem tam viděl "Tuzemský um" jak vidno i na…
ml1 11.01.2024 15:05
ml1
[mosi-miso-2-sdo.png]
gilhad 11.01.2024 15:18
gilhad
aj Uncle Ben ryža mení obal a názov,nebude nakoniec niekomu vadiť,že v tých obaloch bude tá ryža bie…
audax mobile 11.01.2024 03:01
audax mobile
Default (GPT-3.5) Custom instructions details User I am building new '8bit retrocomputer' which comm…
gilhad 15.01.2024 12:09
gilhad
[jiFfM.jpg] Jak budeš shánět toho lidského moderátora? ]:)
L-Core 15.01.2024 14:57
L-Core
No, keď sa spojí politická korektnosť a umelá intelig... jaj počkať umelý idiotizmus je presnejší te…
Ale 15.01.2024 15:44
Ale
spojí politická korektnosť a umelá intelig. žádný umělý idiotismus. Stačí přirozená přírodní debil…
čumil old 15.01.2024 18:53
čumil old
Jo no... do teraz sme tu mali len jednu debilitu - ľudí... dnes máme dve - ľudí a "AI". Otázka je te…
Ale 15.01.2024 19:21
Ale
Tak jsem se probíral staršími soubory, co se mi nehromadily vloni a narazil jsem i na nabídku papíru…
mll 16.01.2024 14:01
mll

Mně vlastně na názvu vůbec nezáleží. Ten tuzemský rum používá manželka v kuchyni (koláče, cukroví), pořídili jsme dostatečnou zásobu (na to pečení) než zakázali některé jeho komponenty. Pravý rum mě spíše nezajímá, nikdy jsme jej nekoupili, ale jednu darovanou flašku dvanáctiletého jsme už vycumlali. Jednoznačně favorizuji gin (pouze Beefeater nebo Bombay) :) Vlastně... ještě můžeme Džeka Danielsů s medem.

Zkus i koupit někdy gin "Xoriguer" z Mahonu na Menorce. Vyrábí se jinou technologií než většina ostatních ginů. Ta výroba je tam od doby kdy Menorku kolonizovali Angličané a ti tam na dovolené nedělají nic jiného než, že ho neustále lemtají. :-) U nás se snad dá koupit pouze na internetu. Ještě k mé poznámce. Myslím že tu nikdo minimálně 50 let název rumu neřešil a najednou přišlo nařízení, že tam slovo rum nesmí být. Vždy tam ale byl přívlastek "tuzemský". Nedohaduji se o tom jak chutná, ale o tom jak si hrajou na korektnost.

Ona tá korektnosť ohľadne rumu vyplynula z toho, že rum,pokiaľ má byt označený ako rum ,musí byt vyrobený z cukrovej trstiny,to je po novom jedna z hlavných podmienok na to,aby sa to mohlo označiť ako rum……Československý tuzemský rum sa vyrába ,resp. vyrábal obvykle z drevného alebo zemiakového liehu,potravinárskych farbív a prichutí ,preto po novom nemôže niesť názov rum…

Spousta "rumů" nevyhovuje definici rumu - obsah cukru, příchutě, ...

Rum je alkoholický nápoj, který se vyrábí z čerstvě vymačkané cukrové třtiny nebo zmelasované třtinové šťávy.

Minimální obsah alkoholu v rumu je 37,5 %.
Přidání alkoholu, i zředěného, je zakázáno.
Rum nesmí být aromatizován, nesmí do něj být přidávána žádná aditiva.
Rum může obsahovat přidaný karamel pouze jako prostředek pro úpravu zbarvení.
Rum může být slazen k dotvoření konečné chuti. Konečný výrobek však nesmí obsahovat více než 20 gramů sladidel na litr.

Mě zase na Slovensku na nápojovém lístku rozesmálu, když jsem tam viděl "Tuzemský um" jak vidno i naši bratia si s tím vtipně poradili.
Ono je jen otázkou času, kdy nějaké to cenzurování začne.
Mě třeba dostává mánie kolem Master-Slave, dřívy byly signály MISO a MOSI (Master Input Slave Output a naopak), teď je PICO a POCI aspoň že tam jsou ty samohlásky na svém místě, ale jestli P nebo C je pán nebo podřízený, a na to jsem si pořád nezvyknul.
Také se řeší Blacklist a Whitelist a vůbec dneska není tak snadné něco označit za černé nebo bílé. Přesto třeba dopravní podnik v Praze si klidně pořádá kampaň "nejezdi na černo" aniž by si s tím dělal nějakou hlavu.

aj Uncle Ben ryža mení obal a názov,nebude nakoniec niekomu vadiť,že v tých obaloch bude tá ryža biela ? .....a ako teraz budeme volať samotné plantáže ,budú z toho plochy na pohybový rozvoj afroamerického národa ?

Default (GPT-3.5)
Custom instructions details
User
I am building new '8bit retrocomputer' which communicate with its 'device' by sending texts there and back. The device is slower, so it send one character at time and then is some time frame, when next character is not ready and then it send next character. So status 'not ready' could not be used to mark end of responce. How it should mark end of (possibly multiline) responce?
ChatGPT
!

To mark the end of a possibly multiline response in your '8bit retrocomputer' communication protocol, you can use a special end-of-message (EOM) character or sequence. Since you're working with 8-bit data and ASCII characters, you have a few options:

Carriage Return (CR) and Line Feed (LF): The combination of CR (ASCII 13) and LF (ASCII 10) is a common choice to signify the end of a line in text-based protocols. You can use this sequence to indicate the end of each line in a multiline response.

Null Terminator (NUL): You can use the null character (ASCII 0) to mark the end of the entire response. When the '8bit retrocomputer' receives a null character, it can interpret it as the end of the response.

Custom EOM Character: If you have control over the device's protocol, you can define a custom EOM character or sequence that is unlikely to appear in the normal data. For example, you could use a specific ASCII character like '@' or a combination like '##' as your custom EOM marker.

Here's an example of how your communication might look:

rust

Device -> Retrocomputer: This is line 1 of the response.
Device -> Retrocomputer: This is line 2 of the response.
Device -> Retrocomputer: @

In this example, the '@' character indicates the end of the response. Your '8bit retrocomputer' can look for this marker to know when it has received the entire response, even if it arrives one character at a time with intermittent "not ready" states from the slower device.
This content may violate our content policy. If you believe this to be in error, please submit your feedback — your input will aid our research in this area.

User
Have you any idea, why this reply could be marked "This content may violate our content policy. " ?
ChatGPT

The content may be flagged because it mentions the use of characters like CR (Carriage Return), LF (Line Feed), NUL (Null), or custom characters to mark the end of a message. These characters and techniques can sometimes be associated with control characters or special sequences used in various contexts, including programming, scripting, or even hacking attempts.

The mention of "8bit retrocomputer" and ASCII characters is not typically considered offensive or against content policies. However, automated content filtering systems sometimes flag content that includes certain combinations of words or characters that have been used inappropriately in the past.

If this response was marked as potentially violating content policies, it's likely due to an overzealous content filtering system. It's important to note that the content mentioned here is technical and related to communication protocols, not offensive or harmful in any way. If you encounter such flags, you can usually appeal or request a review to have the content assessed by a human moderator who can verify its non-offensive nature.

No, keď sa spojí politická korektnosť a umelá intelig... jaj počkať umelý idiotizmus je presnejší termín. Tak dospejeme k tomuto výsledku, kedy napísať "rezistor" alebo "intížer" je trestné. Však dnes nemôžeš povedať ani plantážnik. Tak prečo by si mal povolené povedať tieto slová? Na toto ani dvojitý facepalm nestačí.

Jo no... do teraz sme tu mali len jednu debilitu - ľudí... dnes máme dve - ľudí a "AI". Otázka je teda kde je inteligencia? Na Zemi ju len ťažko nájdem, možno nejaká tá najzákladnejšia inteligencia sa nájde u pár zvierat a aj pár ľudí (<1% populácie), ale inak nejaká pokročilejšia inteligencia asi nikde. Len na mimozemskej planéte niekde, kde ani nevieme že existuje. Čo sa ale týka debilizmu a idiotizmu, tak tá sa nájde v základnej forme u takmer všetkých ľudí, a v pokročilejšej forme v tak polovici (odhadujem ale neprekvapilo by ma keby to bolo i viac) populácii na Zemi.

Tak jsem se probíral staršími soubory, co se mi nehromadily vloni a narazil jsem i na nabídku papíru Kodak. Tehdy mě zaujalo slovní spojení striktně legální, aniž bych si všimnul těch plantáží (teda kromě toho, že jsem si říkal, jaký mají novátorský název pro les "plantáž dřeva" to je úžasné).
A teď si uvědomuju, že oni tím jasně říkají, že využívají otrockou práci slovanů a jiných podrobených národů.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru