Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dlouho by jste přežili ?

Jak dlouho myslíte že by jste přežili kupříkladu v lese, zcela sami ?
Dival jsem se přes mapy na okolí kde jsou Švýcarské Alpy a našel jsem místo s pitnou vodu, skály kde by se dalo určitě nějakou dobu přespat v suchu a 20Km od toho místa je i malé jezero.
Mohli by jste si sebou vzít co by jste chtěli, ale berte v úvahu, ze s nějakým 60Kg 40L batohem by jste daleko nedošli. Myslím že výhoda by byla mít sebou i psa, přece nenecháte 20 letého slepého předkusáka Honzíka samotného doma.

Jak myslíte že by jste dlouho vydrželi a jaké hlavní 4 předměty nebo nářadí by jste sebou vzali ?
Osobně si myslím, ze bych nějakou dobu vydržel kdybych vzal sebou psa, a nejhorší by byla spíš samota. Další překážkou by pro mne bylo zabít třeba uloveného králíka, nebo srnku oni mají takové hodné oči, ale hlad je prej sviňa.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Otázka je hypotetická a tím i odpověď bude hypotetická. Pokud jdeš někam cíleně a chceš tam tábořit…
nerady 09.07.2021 20:09
nerady
V jižním SP směrem na Adalusia jsou tito divící psi docela známým jevem a opravdu operují ve smečkác… nový
HPET 10.07.2021 09:37
HPET
Vykašli se na cizinu, přečti si knihu Raději zešílet v divočině od Aleše Paláta. Jinak aby si tak ži… poslední
nerady 10.07.2021 21:52
nerady

Otázka je hypotetická a tím i odpověď bude hypotetická. Pokud jdeš někam cíleně a chceš tam tábořit musíš dodržovat místní zákony a ty ti určitě nedovolí lov spíš jen sběr a ten tě neuživí. Pokud se dostaneš do divočiny a jedná se o přežití tak je to o něčem jiném a i v televizi běží nějaké pořady jak přežít. Ve většině příruček se při přežití uvažuje lov zvěře do ok (nelegální), lov ryb na háček. Osobně mám zkušenost z 60 let minulého století chytání ryb do oka. Lískový prut cca 2- 3 délky, na konci oko z měděného drátu a jak ryby "stojí" v proudu potoka či říčky navlékneš oko ze zadu ryby, když seš v polovině trhneš a rybu vyhodíš na břeh. Batoh o váze 60 kg je utopie. Ve svém mládí jsem chodil s batohem nejvýše 35 kg kdy jsem měl vybavení ( cepín, mačky, lano, vařič, potraviny, foťák atd.) tak na 20 dní. V nynější době dehydrovaných potravin se asi dá přežít s tím co si přineseš tak kolem 40 - 60 dní. Pokud tě tato problematika zajímá (co se týká přežití), tak mimo různých příruček a odkazů na internetu je dobré si přečíst knihu "Ruka noci podaná" od Václava Cílka a Ferdinanda Šmikmátora. Určitě nebrat sebou psa, jedině kdy by byl vycvičen k lovu zvěře ale to jeden pes nestačí musí být smečka, ve Španělsku jsem to viděl na vlastní oči ale těch psů bylo cca 15 a asi bych je neuživil. Nejdelší přežití v extrémních podmínkách na moři bez lodě je při ztroskotání se samozásobením asi kolem 4 měsíců.

V jižním SP směrem na Adalusia jsou tito divící psi docela známým jevem a opravdu operují ve smečkách, v severní italii jsem narazil na divokou smečku už snad páté generace divokých psů co přežívala v lese "cani di boske' jim říkali.

Když tedy 'hypoteticky' bych měl jistotu že budu mit přístup k rybaření bych psa vzal, o přežití vím hovno, ale myslím že jen z ryb by se dalo přežít i měsíce nebo i roky, tuk z ryb jde použit také na hodně věcí. Nemám moc silnej spánek, ale mít psa co tě včas vzbudí nebo upozorní by mola byt IMHO výhoda, nemusí být vylozene na lov, a jak pisu vyse, nejhorsi by pro mne byla spis samota, se psem bych se citil lip takze spis psychologicka podpora :)
Jednou jsem spal kousek za barcelonou (Baixador de Vallvidrera) v jednomístném a diskrétnim stanu a druhý den kdyz jsem se vratil, stan roztrhala zvěř, možná kdyby vycítili psa tak ..
Rád bych dodal, ze se k přirodě chovám vždy s respektem a co mne vytáčí jsou ty zasraté odpadky co se všude valí, to je kurva tak těžký tu pet lahev zmáčknout a strčit do batohu, mi připadne ze logika některých lidí je "sak on už to nekdo uklidi a prece nepujdu 20m až k tomu kosi".

K tomu pytlačení, myslím že je to tak půl na půl, když jsem opravdu mimo civilizaci (v Evropě je hodně lesů, hor, oblastí plných jeskyň), Švýcarské Alpy, francouzský Orealns, v Norsku jsou brutální lesy, Vysoké Tatry na slovensku musi byt taktéz mazec, kde když si "JEDNA" osoba sem tam chytne králíka by nebyl konec světa.
Jo a díky za tip na tu knihu.

Vykašli se na cizinu, přečti si knihu Raději zešílet v divočině od Aleše Paláta. Jinak aby si tak žil musíš to mít v genech. Pokud musíš mít při práci např. puštěné rádio tak to v genech nemáš. Můj otec se narodil na samotě, babička byla od roku 1947 vdova a bydlela sama ve mlýně až do roku 1975. Jediné spojení s okolním světem rádio (vysílání Praha) a pošťačka jelikož odebírala noviny. Jelikož byla poslední štace pošťačky a ta věděla že babča nikde nic nevykecá tak byla nejlépe informovaný člověk v celém okolí. Můj otec, který se na té samotě narodil při příchodu pošťačky odcházel. Pokud budeš mít podobnou náturu tak budeš mít výhodu. Tatry jsou Václavák a pokud by si chtěl zůstat opravdu skryt před zraky občanů tak se musíš ukrývat ve svahu okolo 70 stupňů, jinak tě najdou turisti nebo houbaři. Pokud chceš žít sám v souladu se zákony tak nejlépe jako pasák ovcí či dobytka. Také je možné se domluvit s nějakým vlastníkem malé vodní elektrárny z bývalého mlýna. Budeš čistit česla, hlídat náhon a budovu a budeš sám.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru