Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

Tak si dnes ranajkujem a citam si o 3 vykukoch, co si odmietali v praci nasadit ruska a tak na nich zamestnavatel (PSA-automobilka) niekolkokrat volal policu.
Ta vzdy prisla, chlapov vykazala, dostali pokuty od nich (aj od hygieny), tie nezaplatili a situacia sa niekolkokrat opakovala.
V sucasnosti su dvaja na PNke (klasicka zdrzovacia taktika) a jeden uz dostal vypoved. Tento isty clovek zaroven podal trestne oznamenie pre podozrenie z trestneho cinu obmedzovania slobody pobytu.
V podstate nezaujimavy pripad, ale celkom ma zaujala diskusia pod nim, kde sa to len tak hemzilo samovykladacmi Ustavy a zakonov, ktori stali samozrejme na strane tych chudakov chlapov, ktorych zly zamestnavatel terorizoval.
Taka ceresnicka na torte je vyjadrenie jedneho z pacientov, ktory povedal, ze na pracovisku rusko nosil, ale v spolocenskych priestoroch nie, pretoze on to povazoval za zbytocne.
Wau
Podme si skusit vysvetlit abstraktny pojem sloboda, ktory evidentne chape kazdy inak.
Mam dom/byt, ktory je oploteny, su na nom dvere, pretoze je moj a ja si to tak zelam. Nic tym neporusujem a bez mojho dovolenia sa mi nikto nemoze spacirovat po mojom pozemku, ci vojst do objektu. Takto to chce mat a ma vacsina z nas...snad kazdy (ja nie, nemam plot okolo domu;o)).
Tu snad chapeme, ze sloboda pohybu/pobytu akehokolvek jedinca naraza na moju slobodu chranit si svoj majetok/pozemok/byt/dom, mat sukromie a pod.
Chapeme nie? Je to moje a ty nemas pravo sem chodit kedy a ako sa ti zachce a robit si co chces.
Tak preco si sa pridal na stranu zamestnancov a myslienkovo ich podporujes, ba mozno az obdivujes ako sa postavili zlemu systemu, nariadeniam, vlade a pod?
Pretoze zamestanci boli na sukromnom pozemku spolocnosti, boli v praci, kde sa zaviazali v pracovnej zmluve plnit pokyny zamestnavatela, odmietali pozemok/pracu opustit a podriadit sa nariadeniam zamestnavatela, pretoze oni mali na to iny nazor?!
Ako by sa ti pacilo keby sa niekto takto spraval u teba doma? Napriklad by odmietal opustit tvoj pozemok, pretoze ved sloboda pobytu? Pacilo by sa ti to?

Otazka na zaver, zmenil niekto z vas nazor po mojom priklade, ci dalej fandite robosom, co sa vzopreli tym nezmyselnym nariadeniam a dokonca jeden podal aj to trestne oznamenie?
Fakt bolo porusene pravo jeho pobytu na pozemku zamestnavatela?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skutecna svoboda znamena, ze nelpis na nicem. Kdyz ti zamestnavatel naridi rousku, tak si ji vemes.…
Dwane Dibbley 17.03.2021 17:37
Dwane Dibbley
Ciže napríklad nemám lpieť na tom, že musím žrať, srať, piť, že chcem niekde bývať, že chcem sa voľn…
Hastrman 17.03.2021 19:12
Hastrman
Vidim, ze ruskou mas problem pochopit to, tak to skusim inak. Ked ti zamestnavatel nariadi obliect s…
fleg 17.03.2021 21:32
fleg
Jasne, uz vidim, jak sedi zenska v kanclu u PC v prilbe a reflexni veste. Ucitelku by reditel mohl v…
RedMaX 17.03.2021 23:47
RedMaX
Učitelky nevím, ale řada škol v cizině má nařízené školní uniformy pro žáky. Když se to jim nebo rod…
Karel04 18.03.2021 11:18
Karel04
Ta škola to má ve svých "stanovách", či jak tomu říkají. Tam je možnost volby, než na školu ne/nasto…
IQ37 18.03.2021 11:44
IQ37
Navic nejsem pravnik, netusim, jak je to s povinnosti skolnich uniforem, ale muze se to resit dle ne…
RedMaX 18.03.2021 17:42
RedMaX
Fleg stale nechape, ze resime situaci, kdy uz ten clovek nekde dela za nejakych jasne dannych podmin…
fleg 18.03.2021 17:50
fleg
Ok, uz zacinam chapat to nedorozumeni. Covid se netyka bezpecnosti prace. Z hlediska bezpecnosti pr…
RedMaX 18.03.2021 19:47
RedMaX
. Treba my dneska v praci delali samotesty, vysly negativni, covid nemame, nebyl duvod mit rousku. R…
HPET 19.03.2021 11:21
HPET
Tak hlavne plosne nenosi rousku ti, co nejsou uplne debilni vypatlanci a zbyva jim kousek rozumu. ;-…
RedMaX 19.03.2021 20:21
RedMaX
Ale k čerpání vitamínu D ze slunce musí sluneční paprsky: ... na zemský povrch dopadat pod určitým…
Zdenál 25.03.2021 14:22
Zdenál
Já nevím. Dnes jsem byl 3 hodiny na latifundiích, xicht jsem si dokonce i opálil. Věřím, že déčko js… poslední
L-Core 25.03.2021 16:08
L-Core

Ciže napríklad nemám lpieť na tom, že musím žrať, srať, piť, že chcem niekde bývať, že chcem sa voľne pohybovať, že chcem si obliekať čo mi vyhovuje a mať účes aký mi vyhovuje, že chcem vlastniť všetko čo chcem, že si chcem hovoriť, to čo chcem, že sa chcem stýkať, s kým chcem, že sa chcem brániť ak mi niečo berú, že chcem normálne dýchať. Proste nemám na tom ľpieť a budem slobodný! Tak vďaka za radu, súdruhu!

Vidim, ze ruskou mas problem pochopit to, tak to skusim inak.
Ked ti zamestnavatel nariadi obliect si reflexnu vestu tak si ju oblecies. Ked ti nariadi nosit pri praci prilby tak si ju nasadis.
Tomu rozumies?
Rusko plni uplne rovnaku ulohu. Chrani zdravie zamestnancov a zvysuje bezpecnost pri praci.

Jasne, uz vidim, jak sedi zenska v kanclu u PC v prilbe a reflexni veste. Ucitelku by reditel mohl ve skole navlect do saskovskeho uboru s cervenym nosem, deti by treba uceni vic bavilo. :-D

Takovy fleg by mohl jit prikladem a sam sobe naordinovat potapecskou uniformu, to jeste nikdo pri stavbe wifi internetu u zakaznika nepouzil, ziskas konkurencni vyhodu. ;-)

Navic nejsem pravnik, netusim, jak je to s povinnosti skolnich uniforem, ale muze se to resit dle nejakeho skolskeho zakona a muze to tam byt osetrene, aby to bylo pravne vymahatelne. Navic presne jak pises. Kdyz nebudu chtit,aby moje dite nosilo uniformu, nebudu ho davat na skolu s uniformama. To je jednoduchy. Kdyz nechci nosit respirator, nepujdu delat do lakovny. Fleg stale nechape, ze resime situaci, kdy uz ten clovek nekde dela za nejakych jasne dannych podminek a zamestnavatel si nemuze ty podminky myrnix tyrnix menit, podle toho, jak se zrovna vyspal. Takhle to v zadnem pravnim state nefunguje. Smlouvy musi vzdy dodrzovat obe strany a pokud ji chteji zmenit, tak se obe strany musi dohodnout. Otrokarsky feudalni system, kdy jedna strana drzela vsechna prava, uz snad mame davno za sebou.

Fleg stale nechape, ze resime situaci, kdy uz ten clovek nekde dela za nejakych jasne dannych podminek a zamestnavatel si nemuze ty podminky myrnix tyrnix menit, podle toho, jak se zrovna vyspal.

Takze ten Covid bude asi vymysel a tie ruska si zamestnavatel vymyslel lebo sa zle vyspal ze?
Co su toto za argumenty? Mas pocit, ze si to zamestnavatel vyzaduje len preto, ze sa nejako vyspal?

Ok, uz zacinam chapat to nedorozumeni.

Covid se netyka bezpecnosti prace. Z hlediska bezpecnosti prace se musi jednat o neco, co s tou praci nejak souvisi. Vysvetlim: delas na stavbe, kdyz se neco nepovede a zhrouti se tram, tak te ochrani prilba. Na stavbe se to stat muze. V kancelari se se zhroucenim tramu nepocita, sice se nejaka katastrofa taky teoreticky stat muze, ale je tak nepravdepodobna, ze v kanclu ti helmu nikdo nenaridi.

Covid je zdravotni docasny problem, nic trvaleho. Kdyz covid nemas, nemuzes ho sirit. Treba my dneska v praci delali samotesty, vysly negativni, covid nemame, nebyl duvod mit rousku. Rouska kvuli covidu proste neni a nemuze byt OOPP.

. Treba my dneska v praci delali samotesty, vysly negativni, covid nemame, nebyl duvod mit rousku. Rouska kvuli covidu proste neni a nemuze byt OOPP.

1) Stačí aby si někdo odbehnul koupit cigarety, nakazil se a firma může zavřít protože to chytnou všichni bez roušky.
2) Testy nejsou 100% a klidně 1 z 10 covid může mít, opět = nakazí se ostatní bez roušky.

Jak tak čtu dění, jsem názoru že pravda je následující "roušku nenosí "
1) Ti, co potřebují být důležití, chodí bez roušky přes den a pak se tim rychle chlubí a řeší to na sociálních sítích.
2) Ti, co jsou proti každému rozhnodnuti a potřebují vystupovat z davu a tlačí na inviadialismus. Kdyby někdo nařídil nošení bílých ponožek, nosili by úmyslně červené.
3) Ti, co nakažení jsou a chtějí to roznest dál, jelikož se jim zdá nespravedlivé (citi se v tom sami) že oni to chytli a ostatní ne.

Realita :
Kdyby se tyto opatření dodržovali od začátku, nikdo by uz možná dneska ani zadne masky nosit nemusel (za předpokladu správného chodu vlady).
Dnešní situace neni jen o jakési svobodě ale i o morálních hodnotách, zodpovědnosti a zdravého uvažování každého. Jestli nekdo chodí úmyslně bez masky a je zcela lhostejný k tomu, ze někde může nakazit matku s kojencem, kolegu, kamaráda, zavinit někomu zdravotní problémy nebo dokonce smrt tak by se měl jen stydět nebo dospět. S takovým přístupem Covid neskončí nikdy. Jak vidím 'Demokracie' a žvásty o svobodě lidem jen vyplenila zbytek mozku. Čína na nějakou svobodu srala, zavřela všechny doma, vyplenila ulice dezinfekčníma produktama a Covid skoro zastavila (už v roce 2020).

Když řídím auto take se držím v pravém pruhu i když nejde žádné auto v protisměru, mohu přejet do levého pruhu kdyz žádné auto nejede a pokračovat v nem, ale stačí abych potkal jen jediný automobil a vždy někdo zemre nebo je těžce zranen.
Ta čára na silnici je stejně pomyslna jako ta s masky.

PS: Kbyby existovalo zařízení , které by dokázalo zviditelnit Covid ve vzduchu ci okolí, na předmětech červenou barvou (není vzácnost přenést virus rukou na obličej) , tak jako nakažené jedince (přenášče bez oken viditelných příznaků) stad by to lidi už konečně trklo.
Jen nevím co je horší, jestli ti co je nenosí vůbec, nebo ti co si je sem tam nasadi a pak je jen tak pohodi na ulici. Onehda jsem to počítal jen tak ze zajímavosti a jen po cestě do práce jsem viděl dobrou třicítku pohozených použitých masek (chodník, tráva, v křoví to vlálo jako vlajky, v autobuse se váleli pozemi vedle kočárku) . A to nás ve škole učí ze prý "Člověk se vyjímá svou inteligenci". Bulshit, většina jen rozmazlené hovada co potřebují tvrdou ruku.

Tak hlavne plosne nenosi rousku ti, co nejsou uplne debilni vypatlanci a zbyva jim kousek rozumu. ;-)

Paradox doby: pred koronavirem jako prevence chrani vitamin D. Vitamin D bezny zdravy clovek dokaze cerpat prirozene ze slunecniho zareni. Na denni davku vitaminu D staci vystavit oblicej a krk na Slunci na 15 minut. Rouska je spolehlivou ochranou pred nacerpanim potrebneho vitaminu D.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru