Co je to sloboda
Tak si dnes ranajkujem a citam si o 3 vykukoch, co si odmietali v praci nasadit ruska a tak na nich zamestnavatel (PSA-automobilka) niekolkokrat volal policu.
Ta vzdy prisla, chlapov vykazala, dostali pokuty od nich (aj od hygieny), tie nezaplatili a situacia sa niekolkokrat opakovala.
V sucasnosti su dvaja na PNke (klasicka zdrzovacia taktika) a jeden uz dostal vypoved. Tento isty clovek zaroven podal trestne oznamenie pre podozrenie z trestneho cinu obmedzovania slobody pobytu.
V podstate nezaujimavy pripad, ale celkom ma zaujala diskusia pod nim, kde sa to len tak hemzilo samovykladacmi Ustavy a zakonov, ktori stali samozrejme na strane tych chudakov chlapov, ktorych zly zamestnavatel terorizoval.
Taka ceresnicka na torte je vyjadrenie jedneho z pacientov, ktory povedal, ze na pracovisku rusko nosil, ale v spolocenskych priestoroch nie, pretoze on to povazoval za zbytocne.
Wau
Podme si skusit vysvetlit abstraktny pojem sloboda, ktory evidentne chape kazdy inak.
Mam dom/byt, ktory je oploteny, su na nom dvere, pretoze je moj a ja si to tak zelam. Nic tym neporusujem a bez mojho dovolenia sa mi nikto nemoze spacirovat po mojom pozemku, ci vojst do objektu. Takto to chce mat a ma vacsina z nas...snad kazdy (ja nie, nemam plot okolo domu;o)).
Tu snad chapeme, ze sloboda pohybu/pobytu akehokolvek jedinca naraza na moju slobodu chranit si svoj majetok/pozemok/byt/dom, mat sukromie a pod.
Chapeme nie? Je to moje a ty nemas pravo sem chodit kedy a ako sa ti zachce a robit si co chces.
Tak preco si sa pridal na stranu zamestnancov a myslienkovo ich podporujes, ba mozno az obdivujes ako sa postavili zlemu systemu, nariadeniam, vlade a pod?
Pretoze zamestanci boli na sukromnom pozemku spolocnosti, boli v praci, kde sa zaviazali v pracovnej zmluve plnit pokyny zamestnavatela, odmietali pozemok/pracu opustit a podriadit sa nariadeniam zamestnavatela, pretoze oni mali na to iny nazor?!
Ako by sa ti pacilo keby sa niekto takto spraval u teba doma? Napriklad by odmietal opustit tvoj pozemok, pretoze ved sloboda pobytu? Pacilo by sa ti to?
Otazka na zaver, zmenil niekto z vas nazor po mojom priklade, ci dalej fandite robosom, co sa vzopreli tym nezmyselnym nariadeniam a dokonca jeden podal aj to trestne oznamenie?
Fakt bolo porusene pravo jeho pobytu na pozemku zamestnavatela?