Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to sloboda

. Treba my dneska v praci delali samotesty, vysly negativni, covid nemame, nebyl duvod mit rousku. Rouska kvuli covidu proste neni a nemuze byt OOPP.

1) Stačí aby si někdo odbehnul koupit cigarety, nakazil se a firma může zavřít protože to chytnou všichni bez roušky.
2) Testy nejsou 100% a klidně 1 z 10 covid může mít, opět = nakazí se ostatní bez roušky.

Jak tak čtu dění, jsem názoru že pravda je následující "roušku nenosí "
1) Ti, co potřebují být důležití, chodí bez roušky přes den a pak se tim rychle chlubí a řeší to na sociálních sítích.
2) Ti, co jsou proti každému rozhnodnuti a potřebují vystupovat z davu a tlačí na inviadialismus. Kdyby někdo nařídil nošení bílých ponožek, nosili by úmyslně červené.
3) Ti, co nakažení jsou a chtějí to roznest dál, jelikož se jim zdá nespravedlivé (citi se v tom sami) že oni to chytli a ostatní ne.

Realita :
Kdyby se tyto opatření dodržovali od začátku, nikdo by uz možná dneska ani zadne masky nosit nemusel (za předpokladu správného chodu vlady).
Dnešní situace neni jen o jakési svobodě ale i o morálních hodnotách, zodpovědnosti a zdravého uvažování každého. Jestli nekdo chodí úmyslně bez masky a je zcela lhostejný k tomu, ze někde může nakazit matku s kojencem, kolegu, kamaráda, zavinit někomu zdravotní problémy nebo dokonce smrt tak by se měl jen stydět nebo dospět. S takovým přístupem Covid neskončí nikdy. Jak vidím 'Demokracie' a žvásty o svobodě lidem jen vyplenila zbytek mozku. Čína na nějakou svobodu srala, zavřela všechny doma, vyplenila ulice dezinfekčníma produktama a Covid skoro zastavila (už v roce 2020).

Když řídím auto take se držím v pravém pruhu i když nejde žádné auto v protisměru, mohu přejet do levého pruhu kdyz žádné auto nejede a pokračovat v nem, ale stačí abych potkal jen jediný automobil a vždy někdo zemre nebo je těžce zranen.
Ta čára na silnici je stejně pomyslna jako ta s masky.

PS: Kbyby existovalo zařízení , které by dokázalo zviditelnit Covid ve vzduchu ci okolí, na předmětech červenou barvou (není vzácnost přenést virus rukou na obličej) , tak jako nakažené jedince (přenášče bez oken viditelných příznaků) stad by to lidi už konečně trklo.
Jen nevím co je horší, jestli ti co je nenosí vůbec, nebo ti co si je sem tam nasadi a pak je jen tak pohodi na ulici. Onehda jsem to počítal jen tak ze zajímavosti a jen po cestě do práce jsem viděl dobrou třicítku pohozených použitých masek (chodník, tráva, v křoví to vlálo jako vlajky, v autobuse se váleli pozemi vedle kočárku) . A to nás ve škole učí ze prý "Člověk se vyjímá svou inteligenci". Bulshit, většina jen rozmazlené hovada co potřebují tvrdou ruku.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat