18-ročný a menej v puboch
Dnes som sa cestou z práce zastavil na jedno (1-2, slovom 12 ) a zaujala ma jedna vec: Človek mladší ako 18r. nesmie piť, ale 17 ročná čašníčka je OK?
Dnes som sa cestou z práce zastavil na jedno (1-2, slovom 12 ) a zaujala ma jedna vec: Človek mladší ako 18r. nesmie piť, ale 17 ročná čašníčka je OK?
Je tam asi jako brigádnice o prázdninách. A číšník přece pít nemusí :)
ved tak to je, len mi to pripadá "ujeté"
Takže sedmnáctiletí a mladší by ani neměli jezdit autem, které řídí osmnáctiletý?
Mně na tom nic divného nepřipadá. Jó, kdyby byl třeba sommeliérem, to by bylo divnější :)
sommeliér má přece kýbl na plivání a to víno nepije..
sommeliérství se normálně vyučuje na středních školách
já si trošku rejpnu- nezletilý je úmyslně vystaven vlivu pasivního kuřáctví, nehledě na to, že má osoba do 18ti let do takového zařízení vstup zakázán. co tam tedy dělá?... když se vrátím k tématu.
Jakýkoliv zaměstnanec v hospodě, kde se kouří, je vystaven vlivu pasivního kuřáctví, přestože má ze zákona nárok na nekuřácké pracoviště.
A zakázaný vstup nemá, proč by měl mít?
Naštěstí teď už konečně platí zákaz kouření, takže pokud je vystavená smradu z cigaret, tak ho snad může vykázat(ona nebo obshluha nebo majitel)
Platí? Kde?
hahaha platnos a účinnost jsou dva různé pojmy..
u mnohých zamestnávatelov je požívanie alkoholu a iných návykových látok počas výkonu práce považované za hrubé porušenie pracovnej disciplíny a dôvod na okamžité rozviazanie pracovného pomeru,neplnoletí brigádnici /a obsluhujúci personál/,pokial nepožívajú alkohol a nepredávajú alebo neposkytujú ho neplnoletým sú O.K.,nevidím v tom problém,nikde nieje napísané,že spomenutá 17-ročná servírka bude zároveň aj chlastať len z toho titulu,že má 17 a že je servírka....neplnoletí nemajú zákaz vstupu do pohostinstiev,zákaz je len podávať mladistvým alkohol a tabakové výrobky a to neznamená,že tam nemôžu vstúpiť......