Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pocit bez moci a méněcennosti

Ahoj, ani nevím proč jsem založil tohle téma, ale možná potřebuji vypustit trochu páry. Jde o to že si tady připadám úplně zbytečný, podle starších příspěvků jste mohli vidět že jsem na vozíku už nějakých 18 let a tento stav je trvalý, a ke všemu jsem 4% (ano netajím se tím) což je pro kluka na káře těžké, ať už s hledáním vztahu a tak různě, dokonce jsem vydal na jednom webu článek, který měl docela ohlas, ale čekal jsem trošku více už jenom podle komentářů, kterých bych čekal mnohem více, i jsem čekal že někdo napíše a na něco se zeptá a nebo bude mít nějaké připomínky.
A tohle na mě nějak dolehlo, připadám si že tady prostě nemam co dělat, připadám si hrozně osamělý, prostě něco v mém životě chybí, a tím nemyslím kamarády, těch mam dost, ale oni mě nedokáží poradit, vyslechnou mě, ale to je tak všechno buď pokrčí rameny a nebo mlčí, prostě neví co říct. Jsem tip člověka, který je velký introvert a hodně poslouchám a naslouchám a právě já dokáži druhému člověku pomoct, psychicky ho podržet a poradit mu, ale sobě nedokáži, prostě si připadám méněcenný, někdy jsem šťastný, furt se směji a jindy jsem smutný, brečím, vzpomínám na hezké věci, které jsem prožil, jindy zase myslím na to že bych nejraději skončil se vším, začal jsem i kvůli tomu chodit do fitka, které mi pomůže zapomenout a přijít na jiné myšlenky, ale po pár dnech mam zase stavy, hrozně se bojím samoty, bojím se prostě toho co mě čeká v budoucnosti. Na konci května mi bude čtyřiadvacet let a mam pocit že mam nějakou krizi, ale zároveň mam pocit že jsem na ní ještě mladý, přemýšlím i to tom že bych zašel k psychologovi, jenomže co když mě bude chtít ládovat prášky a nebo mě někam zavřít?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já myslím, že jen nemáš pořádného koníčka. :-) Upni se na něco, co tě baví a rozvíjej se v tom. Peně…
Niko Bellic 08.04.2014 10:30
Niko Bellic
Člověk když má moc času přemýšlet většinou ho přepadnou deprese nebo něco podobného. Taky bych dopor…
jvdc 08.04.2014 10:40
jvdc
Je pravda ze nějaké koníčky by to chtělo, ale pár se jich najde, ale řekl bych ze jsou to obyčejné,…
Gumboy19 08.04.2014 12:10
Gumboy19
Koníčků jsou mraky. Vždyť to nemusí být vyloženě na "plný úvazek". Jednu dobu mě bavilo tohle: http:…
Zarniwúp 08.04.2014 12:34
Zarniwúp
Článek jsem psal protože mi tady něco chyběla taková osvěta a tak jsem začal psát, ale je to jeden č…
Gumboy19 08.04.2014 17:48
Gumboy19
Pro hračičky je koníčkem třeba programování. Člověk vidí velmi rychle výsledky, má ohromnou radost,…
JR_Ewing 08.04.2014 17:53
JR_Ewing
Pro hračičky je koníčkem třeba programování. jj, až přestanu chodit do práce, hodlám se vrhnout na…
jirka44 08.04.2014 18:02
jirka44
Spíše mě zajímají nové technologie
Gumboy19 08.04.2014 18:10
Gumboy19
Spíše mě zajímají nové technologie to mě taky, ale s tím si v obýváku hrát nemůžu. poslední
jirka44 08.04.2014 18:18
jirka44

Je pravda ze nějaké koníčky by to chtělo, ale pár se jich najde, ale řekl bych ze jsou to obyčejné, které má spoustu lidí, co se týče sportu, tak jediný, který by mě bavil, a který jsem hrál i ve škole byl florbal, ten mě opravdu bavil, ale to bych musel najít nějaký klub, aby to nebylo jenom pro zábavu, jenže tyto kluby jsou jenom v Praze a to už je trošku z ruky, já žiji v takovém menším městě, kde totálně chcipl pes, ale dříve nebo později budu muset odejít

Koníčků jsou mraky. Vždyť to nemusí být vyloženě na "plný úvazek". Jednu dobu mě bavilo tohle: http://www.ymjr.cz/downloads.php?cat_id=3 , ne že bych ty modely lepil, konstruoval jsem je. Pak mě to bavit přestalo, teď začínám mít pomaličku chuť se k tomu vrátit. Ještě si nejsem jistý, ale mám to "v záloze".
(K tomu bych podotknul, že přímá odezva, ačkoli modely pilně stahují, staví, upravují a já nevím co, se limitně blížila a blíží nule. Přímo mi za těch skoro deset let napsalo tak deset lidí reakci, která by mě přiměla pokračovat. Stejně jak u toho tvého článku. To ale nesmíš brát vážně.)
V mezidobí (vyjímám jen to, u čeho nepotřebuji mobilitu) jsem jezdil na PC online GT Legends a rFactor. Někdo to může brát za "zabíjení času", ale poznal jsem hromadu lidí, kteří to brali velmi vážně. Skoro šest let mi trvalo, než jsem vyhrál první "mistrák"...
Modelaření - mnoho oborů k realizaci, v současnosti mi učarovaly RC letadla, takže už mám rozestavěný Pitts Special... Ani u toho není imobilita překážkou. Zrovna u RC létání jsou většinou kolem lidi, kteří pomůžou kde můžou, povzbudí, poradí....
Psát články je zábava, když má člověk o čem. Taky jsem to zkusil. Taky si to možná někdy zopakuji. :-)
Ani teď nevím, co mě napadne příště...

Pro hračičky je koníčkem třeba programování. Člověk vidí velmi rychle výsledky, má ohromnou radost, když se mu po dvou laborování něco podaří a výsledek je jednoduše sdílitelný. Mohou ho velmi rychle využívat i jiní lidé. No a jako třešnička, když si člověk vypracuje slušnou úroveň, může se tím i živit.

Pro hračičky je koníčkem třeba programování.

jj, až přestanu chodit do práce, hodlám se vrhnout na Arduino. Vřele doporučuji každému. Pokud má tazatel blíže k humanitním oborům, co třeba cizí jazyky a případně překladatelská činnost? Oboje (tím myslím programování a překládání) skýtá téměř nekonečné možnosti.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru