
Caj? Caj s mlikem?
Prave tu upijim cerny caj s mlikem, tak me napadlo, ze uz jsem se setkala s nazory, jaky je to fujtajbl.
Co vy? Pijete? Nepijete? Blijete z toho?
Klidne z toho muze byt debata o cajich, at uz s mlikem nebo bez, pytlikovy, sypany, bylinkovy, cokoliv
Já mám čaje hodně rád, ať už zelené, poslední dobou ještě více černé (mám celé lístky z Gruzie a jsou opravdu mňam) nebo nějaké takové ty specialitky (Lapacho třeba), ale s mlíkem mi to teda nechutná, mám raději slabší čaj, bez cukru, bez mlíka, bez citrónu, občas s rumem. :) Párkrát jsem čaj s mlíkem měl, jako nebylo to nejhorší, pít se to dalo, ale není tam tolik cítit ten čajík potom. :) Každému chutná něco jiného. :)
Hodně dobře chutná taky citronová tráva, má to takovou příjemnou chuť a vždycky když to vařím tak všichni ostatní očuchují a jednou mi to dokonce doma někdo vypil. :D Každopádně při pohledu na pytlíček z Lídlu (nikdo se neuražte :D ) za 12Kč/krabička mi naskakuje husina... :)
Aby ses nepokakinkal :)
Normálně se to dá pít, je to spotřebka.
Měl to být vtípek na závěr, tak žádnou paniku. :)
A když jsme u toho, pít se to dá, ale vypít 8 opravdových čajů za den, tak se právě nepokakinkáš tak týden...
Však jsem reagoval se zjevnou nadsázkou a jako vtípek jsem to taky pochopil :)

Věz však, že stran defekace u mne vše probíhá v řádné četnosti i kvalitě
Čaj si dělám spíš slabší, nenechávám to louhovat dvacet minut.
Ještě k tomu low-cost čaji. Koupil jsem si to zkušebně, chutná mi to, tak to piju. Někdy mi to přijde podobná snobárna jak s víny... Co nestojí majlant, není sypané, připravené v keramice za předříkávání magických formulí je ekvivalent krabicového vína. Kdybych pil víno a chutnalo by mi z krabice, tak bych to klidně pil a bylo by mi buřt, co si o tom kdo myslí. Takže tak
Možná bych ti to i odkýval, kdyby se tomu v krabici dalo říkat víno. Většinou tomu ani sami výrobci neříkají víno, obsahuje to myslím jablka, fíky a podobné srajdy ... vozí se to v cisternách z Maďarska.
je třeba rozlišit krabici od krabice... kamarád před pár lety dovezl "krabicové" z jakéhosi vyhlášeného vinařství z Moravy, bylo to 5 litrů a krabice byla pouze obalem pytlíku jako na infuzi s vlastní pípou a bylo v tom opravdu dobré víno, pravda v objemu 5 litrů docela záhul pro peněženku, ale nelitovali jsme... samo si tohle neotevřu sám, ale chystali jsme večírek, tak se to fakt hodilo... od té doby jsme ho koupili jen párkrát...
a co se týká čaje: čaj piju libovolný, černý klidně i s mlékem, i když na mě v práci koukaj jak na exota, ale nejsem v tom sám což je fajn... jinak preferuju spíš kafe do velého hrnku, čaj mám jako doplňovač tekutin k tomu kafi
Nějaké zametené a nasáčkované zbytky...
Kdysi jako dítě jsem si zkusil udělat čaj s mlíkem. Od tý doby v tomto směru považuju Angličany za magory.
Angličani nejsou magoři... pití čaje s mlékem pro ně bylo v historii nutností, v době kdy se jim nedařilo vyrobit kvalitní porcelán, při nalití vroucího čaje do hrnku hrnky praskaly, proto Angličani začali do hrnku lít nejdřív mléko, které zlehka ochladilo vroucí nalévaný čaj... odtud ten zvyk...
Takže znouzectnost. No magoři.
Někdo jim mohl vysvětlit, že si tam mohli kápnout chladné vody.
Oni mají vůbec divné chutě. Dcera tam byla rok a říkala, že si třeba dávají hranolky, posypané sýrem.
Slyšel jsem hodně lidí, co se vrátili z anglie, že horší kuchyni ještě nepoznali.
I když hranolky se sýrem by se ještě daly.
jj to zní jako takový smažák podle Babicy.
tak hranolky bych dal tahle taky- kamarád do všeho dává nivu, ten by jí narval i do pudingu.
ale to mi připomnělo: teta v albionu žije dlouhá léta. a oni do huby nedaj jinou houbu jak žampión (hříbky nesbírají), každoročně v lese o sezóně lítala jak blázen a jak to chodí u nás houbařů, když tě popadne amok: ta je moje, taje moje, tahle taky, všechno tadyto je moje.... její muž uvažoval, že si vzal blázna. kdyby věděl, že tady jsou houbaři schopni tě pro houbu umlátit košíčkem...
ale nemusíme chodit daleko: v práci v našem věku se v podstatě bavíme už jen o nemocech a žrádle, a byla zajímavá diskuz, jestli pečené kuře s rýží nebo ne. já to třeba považuju za vrchol nevkusu.
Mne zas pecene kure chutna vic s ryzi nez s bramborama
Mozna zaloz nove tema "Vrcholy kulinarskeho nevkusu", to by mohlo byt zajimavy 
Earl Grey si dám jen občas, pro změnu, ale není to ono, bergamotová silice ve skutečnosti přeráží
chuť čaje. Není zcela pravda, že jen sypané čaje jsou dobré. I pytlíkované, nejsou tak špatné, když neberu ty úplně nejlevnější. Běžně kupuji Jemča, nebo Teekane a podobně. Teď zrovna mám pytlíkový čaj z tesca.
Je to cejlonský čaj v takové zelené krabičce, 20 sáčků po 2gr. Asi za 25,-. Docela mě překvapilo, jak je dobrý
a vydatný. Jinak i PIGI čaj.
Čaj v pytlících může být i stejný jako sypaný. Jde o to, že sypaný musí být pěkný i na pohled, pěkné
ruličky. Ale při výrobě nejde zcela docílit jen toho. Množství lístků se při zpracování rozdrtí, a drť by kazila dojem. Takový čaj se použije do sáčků, kde to nevadí a navíc přispívá k rychlejšímu vyluhování.
Mám rád silný čaj. Jeden sáček do max 2dl vody. Přisladím podle momentální chuti.
Čaj s mlékem nebo smetanou, není špatný, občas si ho dám. Ale ne tak, jako když se dá mléko do kávy, tedy jen asi deset mililitrů (jak je porcovaná smetana). To pak je opravdu jako jen zakalené.
Udělám silný čaj jen do poloviny sklenice, po vyluhování doplním předehřátým mlékem, aby se čaj příliš neochladil. Přisladím podle chuti. Dobré k housce s máslem jako snídaně.
Dělám,li čaj jen jako jednu porci do sklenice, používám sklenici z tenkého skla. Pokud použijeme silné sklo, nebo porcelánový hrnek a nádobu nepředehřejeme, voda se rychle ochladí a čaj se nevyluhuje správně.
Nechávám vyluhovat tři až pět minut, nikdy déle.
Čaji zdar!!
Kdysi jsem četl nějaký test a z pytlíčkových čajů vycházel nejlépe Lipton.
Osobně vypiju kdeco, jediné, s čím mám trochu problém, jsou ty nejlevnější čaje, které po vyluhování mají na povrchu duhový škraloup jak po vymáchání tankeru.
Mlíko bych do toho nelil. To si radši udělám hrnek Granka.
Jen pro zajímavost, na chuť můžu doporučit čaj "Šampaňské s jahodami". Pokud si dobře pamatuju tak se používaly tak dvě lžičky do hrníčku na esspreso. Je to drahé a je to chuťovka, ale mi osobně to moc nevadilo, jednou za čas.
Čaj černý sypaný, kafe si melu sám, obojí bez cukru. Do kafe mám docela rád nějaký alkohol whisky, rum, vaječňák.
Jednou jsem někde četl, jak byl princ Charles na návštěvě v USA, dali mu pytlíkový čaj a on to odmítl pít.
bodejť. jestli mu to američan s vrozeným citem pro estetično nabídnul z hrnku s disneyho motivem, mohl být rád, že se mu tam charles nepoblil.
Caj s mlikem je super a naucila jsem ho pit i pritele. ale musi byt cas cerny (naposledy jsem nasla v obchode cerny s brusinkou - mnaaaam
) a hlavne musi byt horky. studeny caj s mlikem mi nechutna...