Pařížský salát
Pokud Vám nechutnají ty umělě slazený hnusy z výrobního salámu,co se dnes prodávají,můžete si udělat vlastní Paříž.
Toto je origo receptura z Receptur studený pokrmů(1987).Takovejhle salát jsme jídali za totáče po bufetech.
Na 1 kg potřebujete
Šunkový salám 400g
Okurky sterilované 180g
Majonéza 300g
Zelený hrášek steril. 60g
Cibule 25g
Hořčice plnotučná 20g
Ocet 5g
Cukr 10g
Worcester 8g
Pepř mletý/drcený 0,5g
Sůl 10g
Ještě napiš, kde sehnat totalitní šunkový salám.
Za totáče se tam dával Pařížský salám,ten se už moc nevyrábí,ale dá se sehnat.Kvalitou bych ten soudružskej pařížskej přirovnal k dnešním šunkovým.Všechno je lepší než jakejkoliv Výrobní salám.
http://www.stream.cz/peklonataliri/683204-vyrobni-salam
Občas si ho taky udělám, ale protože jsem to vymyslel sám, tak jsem tam nedával ocet, cukr a worchestr. Vlastně ani sůl, tu to ani nepotřebuje. A s cibulí opatrně, dokáže to těžce zazdít, když je jí víc.
Zkus použít červenou je méně agresívní jak klasická žlutá, nebo po nakrájení jí krátce spařit/přelít octovou vodou.
Nejsem staromilec, ale pamětník. Papír od salámu byl mastný, nyní je mokrý. Rozřízl jsem nyní igelit s uzeným masem a polil jsem se vodou. Naštěstí neobsahovala tuk, tak nebyl ani flek. Pak jsem si přečetl, že výrobek obsahuje pouze 70% masa, zbytek voda. Jídával jsem telecí párky. Nyní mi nabízejí "párky s telecím masem" kolik telecího v té směsi je se nedovím. Vpravování vody do masa jehlami, ledovou tříští do párků či klobás, Zmražování suchým ledem atd bylo nemyslitelné. Majonéza = vejce a olej. Podívejte se, co jíte dnes.
Bolševická norma na konzervy - maso bylo definováno jako "svalovina". Nyní "poživatelné části" . Jak se poživatelnosti dosahuje nebudu uvádět s ohledem na vaše žaludky. Stará definice piva - Pivo je slabě alkoholický nápoj vyrobený z ječmene, chmele a vody pomocí pivních kvasinek, požívaný za současného dokvašování. (kvasinky - vitamíny B...) Stupeň alkoholu byl zajištěn množstvím surovin a kvasným procesem. Nyní se uvaří "silné" pivo, které se ŘEDÍ na patřičný stupeň. O tom, že kvasinky jsou mrtvé svědčí záruka rok a nutnost použít CO2 na bublinky (pamětníci znají autosifon a šampus z levného vína) I cesta piva hovoří o všem. Z tanku v pivovaru do hovnocucu, z něj do tanku v hospodě kde se přidá CO2 a pivaři, kteří tvrdí, že nejlepší je točené. Co se nyní přidává do piva na pěnění konzervaci atd ......
Umí někdo definovat rozdíl mezi pařížským a vlašským salátem? Přijde mi podle receptů, že jedno a totéž jsou.
Původní "vlašák" měl navíc jablka, sledě, mrkev z konzervy, pražská šunka od kosti.
Aha.
Teď mi přijde, že z jednoho barelu nakydají mísu vlašáku i mísu pařížáku, do toho pařížáku flusnou, aby byl trochu slizkej a tím to hasne.
M-Pol má pravdu, ale už v Recepturách studených pokrmů je vlašský salát takhle: (pak je tam ještě 5 mírně odlišných verzí).
Aha, mám patrně jiné vydání (Rundštuk a kol.), pařížský salát už tu mám taky z výrobního salámu.
Kdysi jsem tyto "kašovité stravy" kupoval s oblibou. Dvacet deka vlašáku, pochoutkového, nebo pařížského,
s několika rohlíky bývala běžná svačina.
Dnes už ne. Po zjištění, z čeho se to vyrábí, pokud nebudu mít jiné jídlo, snad budu o hladu.
Před časem jsem to ale zase vyzkoušel
Koupil jsem "pochoutkový salát". Na kelímku bylo složení.
Hlavní ingrediencí bylo "výrobní salám pochoutkový" jeho složení
---" drůbeží strojně oddělené maso, kůžová emulze, voda, vepřové kůže, vepř. maso 2% a soubor Eček."---
"majonéza -- voda, olej, vejce 1%, směs zahušťovadel (xanthan a pod. už nepamatuju).
Dále hrášek a nějaké další složky.
Zejména Kůžová emulze moje chuťové buňky velmi "povzbudila"
Bojím se zjistit, z čeho je výrobní salám, bez označení "pochoutkový"
Také jsem vyzkoušel koupit salám "Gothaj" kdysi ne nějaká špička, ale třeba do salátu dobrý.
Nyní po zjištění ze to je podivná moučně kašovitá hmota, jsem to jen opatrně ochutnal a usoudil,
že to vezmu k sestře psovi.
Pes k tomu čichnul a odešel (nekecám). Musím podotknout, že slepice to sezobaly. Jen nevím, jestli po tom ještě snášely normální vejce. Ale snad jo. Slepice je velmi účinný biologický likvidátor čehokoliv, tak na to mají účinné obranné mechanismy. Podle posledních informací, alespoň nepošla žádná