Brambory
Poslední dobou se v obchodech objevují hnusné brambory a většinou z družstva bramko. Slyšel sem že některá družstva dovážejí z polska a vydávají za své a nedivil bych se že i s ua . Když jich je tolik a z jednoho družstva to podle mě není schopno vypěstovat takové množství. (hospodářská soutěž nic? monopol?) a jsou to brambory varný typ D tedy krmné . By mně zajímalo jestli starej má taky takový. To je hnus co prodavaj
Jakej "starej"? Opravdu to v obchodech prodávají jako varný typ D? Podle Google se typ D v obchodech (pro lidskou konzumaci) neprodává.
Nevím ale vůbec, co se prodává. Máme vlastní latifundie, brambory nekupujeme
V obchodech je uvaděno varný typ a,b,c. Ale kvalitou to odpovídá d. Když koupit 2kg balení a vyhodim 600g (bez šlupek) tak to není dobré. a že by jedno družsvo dokázalo zásobovat celou čr mi také nehraje. to budou brambory krmné a z polska nebo ua
ABC nemá nic společného s kvalitou, ale s vlastnostmi brambor. Každý se hodí pro něco jiného.
A když nejsi spokojený s kvalitou v jedné prodejně, proč nejdeš jinam?
Samozřejmě chodím po různých krámech. jednota po tom co to převzal šmejd hb tam u veškerého ovoce a zeleniny uvadějí 2. jakost. je to humus co prodávaj. Ale zajímá mě s čím se kdo setkává v obchodech co je uváděno na cedulce za dodavatele.
Tak nechoď nakupovat do jednoty.
však chodím i jinam. ( asi to bude i účel proč chce křidýlko zlikvidovat jednotu)