Brambory
Poslední dobou se v obchodech objevují hnusné brambory a většinou z družstva bramko. Slyšel sem že některá družstva dovážejí z polska a vydávají za své a nedivil bych se že i s ua . Když jich je tolik a z jednoho družstva to podle mě není schopno vypěstovat takové množství. (hospodářská soutěž nic? monopol?) a jsou to brambory varný typ D tedy krmné . By mně zajímalo jestli starej má taky takový. To je hnus co prodavaj
Já kupuji brambory na náměstí co je tam prodávají trhovkyně, na jednu jsem si zvykl, říkám jí (ale jen doma) "paní Bramborová". Pokud to mohu posoudit, brambory od ní jsou kvalitnější než ty co občas nosím z hyperqelbu. Jestli je dražší zatím neřeším.

Co kupujeme tady, to fakt nevim, to zajišťují jiní. Ale teď na dovolené to bylo na trhu tre kilo za činkve euro nebo možná obráceně (na dovolené fakt neřešíme). Pěkné velké brambory. Na dva týdny jsme měli co vařit.
Mám pocit, že i u nás je výběr. I v obchodě. Není nutné kupovat hnusné brambory, kterých se půlka vyhodí (pookud zároveň nejsou extrémně levné).
Trhy u nás bohužel nemáme. Dávná tradice čtvrtečních trhů (neříkalo se farmářských, to se říká až poslední dobou) přežila několik režimů a definitivně padla až někdy po roce 2000. Nevím kam s tím teď lidi jezdí, nebo jestli si to prodávají mezi známé.