Předmět Autor Datum
Bude zdarma aj dalej a ano pouzivame. Predplacaju si ho biznis zakaznici, cize firmy co tam inzeruju…
fleg 03.02.2026 22:49
fleg
Akorát tam budou nějaký reklamy.
Prasak 04.02.2026 10:58
Prasak
Pokud máš nějaký blokátor reklam na telefonu, tak ne.
Jan Fiala 04.02.2026 11:31
Jan Fiala
Nemám, ani neznám. Pokud by existoval nějaký zdarma, tak už by ho měli asi všichni a Google by po ně…
Prasak 04.02.2026 18:38
Prasak
Koupil jsem si za $10 dozivotni licenci adguard. Je to na 3 zarizeni a funguje dobre.
Jan Fiala 04.02.2026 18:51
Jan Fiala
Mohl bys mi, prosím, postnout konkrétní link? Nebo do SZ. Abych nešlápnul do nějakýho lejna, co se j… nový
Prasak 06.02.2026 12:11
Prasak
Už je to pár let. Kupoval jsem to na stacksocial. Ted koukam, ze to maji za $15 Dostanes licencni ci… nový
Jan Fiala 06.02.2026 13:40
Jan Fiala
Jak se to tam dá koupit? Akorát tam pořád běží loader. nový
Wikan 06.02.2026 13:46
Wikan
Wikane nevim. Ja to tam kupoval asi pred 2 lety, tusim pres PayPal. Ted jsem to jen dohledal. nový
Jan Fiala 06.02.2026 17:41
Jan Fiala
Já to nakoupil dnes a bez problémů. Asi bude chyba u Wikana. Možná zkusit jiný prohlížeč. nový
Prasak 06.02.2026 18:03
Prasak
Zkouším to v různých prohlížečích na různých počítačích. A prd. poslední
Wikan 06.02.2026 22:51
Wikan
15 dolarů je furt přijatelná cena. Díky, mrknu na to. nový
Prasak 06.02.2026 14:14
Prasak
Ještě se zeptám - blokuje to reklamy i na YouTube? Zkouším to a tam to asi reklamy hází furt. nový
Prasak 06.02.2026 14:25
Prasak
Nainstaluj se SmartTube a budeš bez reklam. Případně NewPipe. nový
host 06.02.2026 14:27
host
Uff, další aplikace... ale díky, mrknu. AdGuard zatím vypadá výborně, číst zprávy je o dost příjemně… nový
Prasak 06.02.2026 14:34
Prasak
SmartTube je extra trida, pouzivam ho na TV BOXU + Youtube Bridge misto Youtube "ALE" stala se takov… nový
HPET 06.02.2026 21:08
HPET
Na Youtube v aplikaci ne, na webu youtube ano. Jen kratka reklama pred videem, pak uz nic. Ale ma i… nový
Jan Fiala 06.02.2026 17:38
Jan Fiala
To nevadí, videa na YT na mobilu až tolik nesleduji, spíš jen z nudy nějaký shorts. Ale u ostatního… nový
Prasak 06.02.2026 18:03
Prasak
Adguard používám, nemenil bych a ze sem tech blokatorů zkusil !! Osobně používám jen Free (Home) ver… nový
HPET 06.02.2026 19:57
HPET

Nemám, ani neznám. Pokud by existoval nějaký zdarma, tak už by ho měli asi všichni a Google by po něm šel, jak po uzeným.
A jestli je placený, tak hlavně ať je levnější, než poplatky za WhatsApp.

Dost bude záležet na tom, jak tam ty reklamy nacpou, na míře agresivity. Než aby pak donutili uživatele k předplatnýmu, tak spíš najdou alternativu.

SmartTube je extra trida, pouzivam ho na TV BOXU + Youtube Bridge misto Youtube "ALE" stala se takova mensi neprijemnost a aplikace se dostala do rukou hackeru viz:

----------
V posledních dnech se sen proměnil v noční můru. J.Juliskov vývojář projektu potvrdil nejhorší možný scénář pro tvůrce softwaru: jeho klíče digitálního podpisu byly kompromitovány.
V praxi to znamená, že hackeři byli schopni vytvářet upravené verze aplikace, vkládat do nich škodlivý kód a podepisovat je, jako by se jednalo o legitimní aktualizace.

Pokud jste nedávno aktualizovali aplikaci, zejména verze 30.43 až 30.4, nenainstalovali jste Update, ale trojského koně přímo do svého obývacího pokoje. Google Play Protect odvedl perfektní práci tím, že uživatele na tuto anomálii masivně upozornil.

Špion v kódu
Dobře, ale co tam dělá tenhle škodlivý kód? Technická analýza verze 30.51 (která byla také postižena) odhalila přítomnost neznámé nativní knihovny s názvem libalphasdk.so . Tento soubor by tam být neměl. Není součástí open-source kódu projektu. Je to černý pasažér, kterého útočníci přidali po kompilaci aplikace.

Chování této knihovny je alarmující. Běží na pozadí, zcela neviditelná, shromažďuje informace z vašeho zařízení a odesílá je na vzdálený server ovládaný hackery.
----------

Adguard používám, nemenil bych a ze sem tech blokatorů zkusil !! Osobně používám jen Free (Home) verzi zdarma, nic neplatím.
https://adguard.com/cs/welcome.html

Jde nainstalovat jako samostatná aplikace, nebo použít ve formě add‑onu. Na routeru mám verzi AdGuardHome.
Adguard Addon:

[101029-adg-addon-png]

Jestli máš nebo používáš v telefonu či tabletu F‑Droid:
https://f-droid.org/en/packages/com.adguard.android.contentblocker/
Je možné, že AdGuard na Androidu po tobě bude chtít nainstalovat certifikát, protože jinak by nemohl filtrovat reklamy uvnitř aplikací a šifrovaného provozu, takže se toho nelekej.

Zde jsem nechal pro ukázku vytvořit jednoduchou tabulku "Certifikat ON/OFF":
[101028-adg-certifikat-png]

Mně to blokuje GoogleAds efektivně, dokonce přes aplikaci Lepší.TV (* internetovou televizi), nebo jak se to správně česky píše (IPTV?) mi to blokuje i ty vyskakující reklamy během filmu na kanálech TV Prima.

To, co blokuješ, můžeš rozšířit přidáním filtrů:
(Oproti Pi‑hole, který jsem používal předtím, jdou tyto odkazy na blokování místo ručního přidávání zvolit v již předvygenerovaném BlockListu).
BlockList:
(v seznamu jsou i polozky pro blokovani reklam a smirovacich sluzeb v telefonech OPPO, Xiaomi, Samsung, Aplle vcetne TV, Windows/Ofice atd)

[101030-adg-dns-blocklist-png]

.. Nějaké add‑ony typu AdBlock, uBlock Origin a dalších deset zásuvných modulů pro odstranění nežádoucího obsahu od té doby, co jsem začal používat AdGuard "---", nepoužívám a ani nepotřebuji.
Co se týče reklam na YouTube, ten nepoužívám vůbec. Místo něj mám v TV boxu nainstalovaný SmartTube, který reklamy přeskakuje, včetně SponsorBlocků.

PS: "Pardooon, vidim ze uz jsi instalaci provedl" ;-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru