Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude zdarma aj dalej a ano pouzivame. Predplacaju si ho biznis zakaznici, cize firmy co tam inzeruju…
fleg 03.02.2026 22:49
fleg
Akorát tam budou nějaký reklamy.
Prasak 04.02.2026 10:58
Prasak
Pokud máš nějaký blokátor reklam na telefonu, tak ne.
Jan Fiala 04.02.2026 11:31
Jan Fiala
Nemám, ani neznám. Pokud by existoval nějaký zdarma, tak už by ho měli asi všichni a Google by po ně…
Prasak 04.02.2026 18:38
Prasak
Koupil jsem si za $10 dozivotni licenci adguard. Je to na 3 zarizeni a funguje dobre.
Jan Fiala 04.02.2026 18:51
Jan Fiala
Mohl bys mi, prosím, postnout konkrétní link? Nebo do SZ. Abych nešlápnul do nějakýho lejna, co se j…
Prasak 06.02.2026 12:11
Prasak
Už je to pár let. Kupoval jsem to na stacksocial. Ted koukam, ze to maji za $15 Dostanes licencni ci…
Jan Fiala 06.02.2026 13:40
Jan Fiala
Ještě se zeptám - blokuje to reklamy i na YouTube? Zkouším to a tam to asi reklamy hází furt.
Prasak 06.02.2026 14:25
Prasak
Na Youtube v aplikaci ne, na webu youtube ano. Jen kratka reklama pred videem, pak uz nic. Ale ma i…
Jan Fiala 06.02.2026 17:38
Jan Fiala
Honzo, ještě se zeptám na jednu věc - po nějakým čase se mi AdGuard deaktivoval, musel jsem v něm ru… nový
Prasak 07.02.2026 16:01
Prasak
Ta aplikace sama o sobe baterii nezdima. Mam Android 16 a s povolenym pouzivanim apky na pozadi to f… nový
Jan Fiala 07.02.2026 16:28
Jan Fiala
Já právě hledám, co mi ten AdGuard deaktivuje. Zatím to vypadá, že to byl právě ten šetřič baterie.… nový
Prasak 07.02.2026 17:03
Prasak
Aby fungoval, tak musi mit povolen beh na pozadi nový
Jan Fiala 07.02.2026 17:11
Jan Fiala
Omlouvam se za vtirani se do dizkuze, jen jsem chtel doplnit ze jsem resil podobnou situaci, a vyres… nový
HPET 07.02.2026 17:29
HPET
Udělal jsem to taky tak, AdGuardu jsem dal neomezený běh na pozadí, aby ho spořič baterie nevypínal. nový
Prasak 07.02.2026 18:12
Prasak
Adguard používám, nemenil bych a ze sem tech blokatorů zkusil !! Osobně používám jen Free (Home) ver…
HPET 06.02.2026 19:57
HPET
(přiznám se, nepátral jsem) Ten doporučovaný AdGuard, to snad není věc jen na mobily (tam mě to nez…
L-Core 07.02.2026 08:18
L-Core
Do Mikrotiku dostanes AdGuard DNS: https://adguard-dns.io/cs/welcome.html Neni to jen zmena adres DN…
Jan Fiala 07.02.2026 15:22
Jan Fiala
Kazdy mesic mas k dispozici report, kde vidis co vse bylo blokovane s podrobnym proklikanim. Prehed:… nový
Jan Fiala 07.02.2026 15:38
Jan Fiala
Ale je to formou predplatneho. A kdyz na tom routeru nastavi to DNS na 94.140.14.14 jak pozna ze si… nový
HPET 07.02.2026 17:41
HPET
Nastaveni DNS serveru je zdarma. Ale Adguard DNS neni jen o nastaveni IP adres serveru. Na routeru d… nový
Jan Fiala 07.02.2026 18:20
Jan Fiala
No, děkuji za odkaz, teď je mi to zcela jasnější, ale to poděkování je i za náhodu, že jsem si všiml… nový
HPET 07.02.2026 19:18
HPET
Je tam (aspon byla) i free verze, jen je limitovana poctem pozadavku za mesic. Me to vydrzelo skoro… poslední
Jan Fiala 07.02.2026 19:57
Jan Fiala

Nemám, ani neznám. Pokud by existoval nějaký zdarma, tak už by ho měli asi všichni a Google by po něm šel, jak po uzeným.
A jestli je placený, tak hlavně ať je levnější, než poplatky za WhatsApp.

Dost bude záležet na tom, jak tam ty reklamy nacpou, na míře agresivity. Než aby pak donutili uživatele k předplatnýmu, tak spíš najdou alternativu.

Honzo, ještě se zeptám na jednu věc - po nějakým čase se mi AdGuard deaktivoval, musel jsem v něm ručně blokování zapnout. Předpokládám a odhaduji, že to souvisí s uspáním aplikace systémem, takže jsem v nastavení baterie telefonu zadal, aby aplikace nebyla omezována kvůli úspoře baterie. Zatím to drží, uvidíme dál.

Omlouvam se za vtirani se do dizkuze, jen jsem chtel doplnit ze jsem resil podobnou situaci, a vyresil tak ze i pres aktivovanou "Usporu baterie" + "Adaptivni rezim" mi Adguard uz nechrape.
U te zakladni adaptivni uspory baterie jsem problem nemel, ale usapni skoncilo a to i pro extremni mod uspory kdyz jsem pozmenil (Samsung One UI - Android 16):
na jine znacce to bude imho pod nastavenim baterie :

Pece o zarizeni → Baterie → Limity vyuziti na pozadi → Nikdy aut. neprepnou do spanku klik na ikonu "+" a v seznamu aplikaci pridani do vyjimek → Adguard, potvrzenim : pridat.

[101031-prasak-png]

Adguard používám, nemenil bych a ze sem tech blokatorů zkusil !! Osobně používám jen Free (Home) verzi zdarma, nic neplatím.
https://adguard.com/cs/welcome.html

Jde nainstalovat jako samostatná aplikace, nebo použít ve formě add‑onu. Na routeru mám verzi AdGuardHome.
Adguard Addon:

[101029-adg-addon-png]

Jestli máš nebo používáš v telefonu či tabletu F‑Droid:
https://f-droid.org/en/packages/com.adguard.android.contentblocker/
Je možné, že AdGuard na Androidu po tobě bude chtít nainstalovat certifikát, protože jinak by nemohl filtrovat reklamy uvnitř aplikací a šifrovaného provozu, takže se toho nelekej.

Zde jsem nechal pro ukázku vytvořit jednoduchou tabulku "Certifikat ON/OFF":
[101028-adg-certifikat-png]

Mně to blokuje GoogleAds efektivně, dokonce přes aplikaci Lepší.TV (* internetovou televizi), nebo jak se to správně česky píše (IPTV?) mi to blokuje i ty vyskakující reklamy během filmu na kanálech TV Prima.

To, co blokuješ, můžeš rozšířit přidáním filtrů:
(Oproti Pi‑hole, který jsem používal předtím, jdou tyto odkazy na blokování místo ručního přidávání zvolit v již předvygenerovaném BlockListu).
BlockList:
(v seznamu jsou i polozky pro blokovani reklam a smirovacich sluzeb v telefonech OPPO, Xiaomi, Samsung, Aplle vcetne TV, Windows/Ofice atd)

[101030-adg-dns-blocklist-png]

.. Nějaké add‑ony typu AdBlock, uBlock Origin a dalších deset zásuvných modulů pro odstranění nežádoucího obsahu od té doby, co jsem začal používat AdGuard "---", nepoužívám a ani nepotřebuji.
Co se týče reklam na YouTube, ten nepoužívám vůbec. Místo něj mám v TV boxu nainstalovaný SmartTube, který reklamy přeskakuje, včetně SponsorBlocků.

PS: "Pardooon, vidim ze uz jsi instalaci provedl" ;-)

(přiznám se, nepátral jsem)

Ten doporučovaný AdGuard, to snad není věc jen na mobily (tam mě to nezajímá, nepotřebuji tam prohlížet internet), ale i na PC, ne? Asi by se mi líbilo bomben_sicher řešení v podobě jeho "zprovoznění" na úrovni Mikrotiku. Grok nabízí:

/ip dns set servers=94.140.14.14,94.140.15.15 allow-remote-requests=yes

"Celý" AdGuard prý do Mikrotiku nedostanu.

Co pak, instalovat AdGuard Home jednotlivě do všech PC? Žádný z nich není server, jednou je spuštěn jeden, podruhé druhý, někdy je jich spuštěno více (celkem mám připojeny 4 PC).

Do Mikrotiku dostanes AdGuard DNS:
https://adguard-dns.io/cs/welcome.html
Neni to jen zmena adres DNS serveru, ale komplet filtrovani pomoci DNS.
Ta zmena DNS na routeru, o ktere pises na adguardi DNS funguje jen trosku.
Ale je to formou predplatneho.

Ja mam doma nasazen AdGuard DNS na routeru (placeny) a na telefonu (protoze s telefonem jsem casto mimo domov) apku AddGuard. Jednorazova platba za apku se podle mne vyplati, muzes to dat na 3 zarizeni.

Pokud se nekdo pta, proc si to platit? Proc ne? Kdyz nekdo mesicne vyhodi stovky za ruzne predplatne, tak proc nezaplatit 350 Kc (ted meli akci) za rok za domacnost bez reklam?

Kazdy mesic mas k dispozici report, kde vidis co vse bylo blokovane s podrobnym proklikanim. Prehed:

Měsíční zpráva 01 led – 01 úno 2026

Celkem požadavků 731,215 (+27%)
Blokované požadavky 312,400 (+63%)
Společnosti 375 (+10%)

To jen pro predstavu, kolik pozadavku pri komunikaci, prohlizeni stranek atd. tvori ruzna sledovani. A narusta to.

Ale je to formou predplatneho.

A kdyz na tom routeru nastavi to DNS na 94.140.14.14 jak pozna ze si platis nejake predplatne ?
Nebo dostanes nejakou svou specialni DNS ktera je vazana na tvuj ucet adresu ? Nebo to jde pres ten jejich dashboard ?

Pokud se nekdo pta, proc si to platit?

Do teto skupiny patrim (sorry), "za rok za domacnost bez reklam", predplatne nemam a domacnost bez reklam mam uz vic jak pres rok :-)
S tim predplatnym mas pravdu, radeji si zaplatim na misto Netflix Adguard, i kdyz poradne ani nevim, co mi predplatne v realite a domacich podminkach prinese vlastne navic.

PS: Co se tyce zmeny DNS na urovni routeru, vzdy jsem to nastavoval nebo zkousel na mem druhem routeru, protoze zmenou DNS na routeru poskytovatele mi prestali po zmene prednastaveneho DNS ISP fungovat nektere sluzby.

No, děkuji za odkaz, teď je mi to zcela jasnější, ale to poděkování je i za náhodu, že jsem si všiml že o políčko níž je i kompletní nastavení pro OpenWRT :-)

Mám v úmyslu upřednostnit spíš DoH (DNS-over-HTTPS) než DoT (DNS-over-TLS), snad je to korektní volba.
Jen dořesím :553 port, na kterém mi jede už jeden lokální DoH forwarder, udělám zálohu configu a zkusím ten postup celý.

Stejně se nudím a nemám co dělat. Zajímavé, detailní a s podrobným popisem, dík.

Update 19:45 : Hotovo :
[101033-debaty-pan-f-png]

OpenWRT GUI :
[101034-openwrt-gui-adgd-png]

.. jen jsem vynechal prikaz :

uci set https-dns-proxy.dns.resolver_url="https://d.adguard-dns.com/dns-query/{Your_Private_Server_ID}"

Ten Private Server ID je vyhrazen pro ty co maji tu placenou verzi tipuji ?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru