Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Reklama - to snad není pravda.

Že se na internetu všude cpou reklamy a já musím soutěžit v rychlosti, abych kliknul na to správné okénko dřív ne ho nějaká přiblblá reklama posune někam jinam, na to jsem si zvykl, nějak se ty webové stránky živit musí a když to chci mít zadarmo, nedá se nic dělat.
Ale dnes to někdo vážně přehnal!!!
Otevřel jsem úvodník na Neviditelném Psu a reklama mi překryla část textu a já jsem marně hledal kam kliknout aby zmizela. Zkoušel jsem to v různých prohlížečích.
[100815-000reklama-jpg]

3-[3-[3-[

EDIT:
Tu stránku jsem si stáhnul a překrytý text jsem z ní vypreparoval abych se mohl dočíst co tím chtěl básník říci.
Náčelník generálního štábu Karel Řehka pije dlouhodobě krev kremrolím a chcimírům. Tohle opravdu není atomová věda, abychom to pochopili. Armádní generál Řehka burcuje veřejnost ukolébanou do falešné víry, že konflikt je něco, co se děje na televizní obrazovce při večerním zpravodajství. Nelibost kremrolí je nevyhnutelná. Co ale je mimo základní soudnost jsou útoky, jimiž Řehku zahrnovala teď už končící ministryně obrany Jana Černochová, v družné spolupráci s „vojenským expertem ANO ‟ Pavlem Růžičkou. Opatrnost mi brání ho označit rovnou za proruského kolaboranta, nicméně je doložitelné, jak hrají jeho výkony Rusům do noty. Nemusíme chodit daleko. Jeníček a Mařenka se v pohádce vzali za ruce, v naší realitě to byl Pavlík s Janičkou a družně vystartovali proti dronové iniciativě. Zorganizovali ji v pravém slova smyslu vlastenečtí občané a armád jim projevila sympatii a pomoc. To se Pavlík s Janičkou mohli vzteky proskočit a udělali všechno, aby pomoc Ukrajině zničili!
Karel Řehka končí ve funkci. Mění se vláda a mnohé bude jinak: věřme že ne všechno. Karel Havlíček se přihlásil k akvizici letounů F 35, takže nedojde k trapnému (navíc neuskutečnitelnému) přeprodeji, jak

Předmět Autor Datum
Ona je celá ta stránka nějak rozbitá. Řekl bych, že špatné umístění reklamy je spíš až důsledek a ni…
Wikan 28.11.2025 08:25
Wikan
Já mám ve FF reklamy blokované a tak ten celý článek vidím, ale zbytky rámců vpravo vidět jsou. Takž…
Karel04 28.11.2025 09:40
Karel04
Chápu, že reklama je nutná (něco za něco -> zdarma obsah = reklama), ale v posledních letech to přek…
host 28.11.2025 09:40
host
Chápu, že reklama je nutná (něco za něco -> zdarma obsah = reklama), ale v posledních letech to přek…
Ale 28.11.2025 21:27
Ale
V nastaveni webu pro neviditelneho psa zakaz Java Script Ja v opere s vychozim blokovanim reklam zad…
Jan Fiala 28.11.2025 12:55
Jan Fiala
uBlock Origin a private brovsing ve firefoxu vypadaji takto:[100817-pes-png]
gilhad 29.11.2025 09:47
gilhad
Už to asi opravili, mně už to ve FF taky jde normálně bez reklam. poslední
Karel04 29.11.2025 12:40
Karel04

Já mám ve FF reklamy blokované a tak ten celý článek vidím, ale zbytky rámců vpravo vidět jsou. Takže je to celé rozbité. Reklamuj to u provozovatele:

Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.com

A pokud jsi to zkoušel v různých prohlížečích, zkusil jsi i třeba AdBlock nebo uBlock Origin?

Chápu, že reklama je nutná (něco za něco -> zdarma obsah = reklama), ale v posledních letech to překročilo únosnou míru.

Ještě že existují blokátory reklam (uBlock, AdGuard, atp.), bez nich si už nedokážu procházení internetu představit. Když použiju jiný prohlížeč nebo sedím u cizího PC, tak se zděsím z toho, kolik reklam na mě vyskočí a jak moc zkomplikují čtení stránky.

Chápu, že reklama je nutná (něco za něco -> zdarma obsah = reklama), ale v posledních letech to překročilo únosnou míru.

Problémom je že to nie je reklama. Definícia reklamy je jasná:

Reklama je forma platenej komunikácie, ktorá má za cieľ informovať alebo pripomínať cieľovému publiku produkt, službu, značku alebo myšlienku. Je to marketingový nástroj, prostredníctvom ktorého firmy a organizácie oslovia potenciálnych zákazníkov cez rôzne médiá. Reklama je zvyčajne jasne označená a oddelená od redakčného obsahu a jedná sa o transparentnú formu komunikácie medzi firmou a zákazníkom.

To čo robí >95% súčasných webov je adware, nie reklama... nie je transparentný, zamedzuje konzumácii hlavného obsahu, nie je oddelená od redakčného obsahu, a neinformuje ani nepripomína značku, produkt, službu či myšlienku ale nasurovo ju vnucuje. To teda viac pasuje do definície adware, ktorého definícia hovorí o "invazívnych" a "neželaných" foriem propagácie.

TL;DR

>95% WWW je plná adrware, nie reklám. Reklamy by nemali nijakým spôsobom prekážať a brániť v konzumácii hlavného obsahu webu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru