Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koniec poradne v 2025

Kto nezvlada pozerat video, respektive moj prejav tu je zhrnutie zhrnutie.
- poradna sa stava extremne stratovou a je potrebne ju uz tento rok zacat dotovat, pretoze peniaze do par mesiacov dojdu
- klesajuci zaujem uzivatelov
- nulove zlepsenia za posledne roky
- moje vyhorenie
- nasa neschopnost zastavit tento pad posledne roky napriek snahe

Momentalne u mna prevlada nazor, zeby sme to mali pravdepodobne (v lete) vypnut. Umenie odist je jedno z najtazsich, ale radsej teraz ako po dalsich XY rokoch trapenia.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsem tu taky veterán, ale po dvaceti letech už mě to taky nebaví a chodím do Poradny jen sporadicky.…
Prasak 15.04.2025 17:29
Prasak
Jsem zvědav, co bude JaFi dělat. Dědci v hospodě ho už nechtěli poslouchat, tak to plodil tady. Teď…
Sharkjd 16.04.2025 22:08
Sharkjd
Budu mit trochu volneho casu navic a cistejsi hlavu.
Jan Fiala 17.04.2025 06:13
Jan Fiala
To je správný přístup, to cením! :-) Mám to stejně. Chodil jsem sem vlastně jen prokrastinovat. nový
shark.jdd 17.04.2025 09:55
shark.jdd
Proc to take mit na vlastnim serveru = prace na vic, vetsi vydaje kdyz to muzete hodit nekam na webh…
HPET 16.04.2025 14:30
HPET
Souhlasím plně s HPET, nevypínat, zkusit zlevnit provoz. Byla by to škoda. poslední
Lk1 20.04.2025 09:25
Lk1
Škoda. Internet už není co býval. Zanikly jiné užitečné stránky. Třeba www.spoluzaci.cz na kterých j… nový
Yarda 18.04.2025 07:17
Yarda
Takovej už je zkrátka co? Takovej už je život. nový
Mamko Tatić 19.04.2025 15:35
Mamko Tatić

Jsem tu taky veterán, ale po dvaceti letech už mě to taky nebaví a chodím do Poradny jen sporadicky. Doby, kdy jsem se hodně zajímal o počítače, jsou pryč. Ostatní poradny jsou polomrtvý. Mladší generace si našly jiný kanály, jak řešit problémy, mnoho věcí se dá dohledat na youtube, pokec o hrách na Discordu.
Na Debatách se hádá Fleg s JaFim, sem tam někdo něco přidá. Mrtvola.
Spousta osobností, kvůli kterým tu byla sranda, jsou pryč. Karel, Mif, Dale Cooper...
Prostě "Když jedeš na mrtvém koni, sesedni!" a asi nastává ten čas.
Bylo to krásné, ale všechno jednou končí. Díky za ty roky.

Proc to take mit na vlastnim serveru = prace na vic, vetsi vydaje kdyz to muzete hodit nekam na webhosting server.
Ten server nepotrebuje takovy vykon, navstevnost nepresahuje 1000 lidi online, staci zakladni PHP&Apache server, migrovat a 5$ mesicne + 1x rocne zaplatit domenu v rozpoctu udela obrovsky rozdil.
Jen ta databaze bude asi vetsi od pocatku poradny. Mozna by stacili prispevky od roku 2020.

.. nebo ten konec aspon radne nekde zapit az by pena z piva letala :beer::beer:
PS: "klesajuci zaujem uzivatelov" : ten manegment by sel take trochu zmenit a content udelat zajimavejsi.
Pak co chces, dnes si zpravidla kazdy vse najde na Google nebo se zepta AI.

"moje vyhorenie" 12 let jsme tahly docela znamy WEB ktery se zameroval z pocatku vyhradne na HW a Benchmark (diky firme ve ktere jsme pracovali a ktera se HW zabyvala jsme GK, MB atd meli dostatecne to problem nebyl), pak psat recenzni clanky, pak opadla takova tat hnaci sila, clanky za nas psali dobrovolnici na ktery jsme udelali konkurz (jakoz to na noveho redaktora), ale po case ta vule uplne zmizela a WEB jsme prodali.

To je jak decka, bavi je hry, v 16 jsou v tom az po usi, v 18 to opadava vcetne contentu na jejich Youtube kanalu, po 20 zacinaji jine starosti a na PC se zacne prasit.

PS: Vypinat, nevypinej. Chapu to ale zkus to nejdriv nekomu predat, kdo ma dost casu a odhodlani v tom pokracovat, pak at si to doupravuje jak chce, pridat sponzorskou sekci, sak uz je to jeho vec, ale poradna.net by zde stale byla.

Pak zalezi jestli to "oznamujes a je to pro tebe hotova vec", nebo jeste vahas.

Jo, jak tu padlo, nekdy je to jen o skupinkach stale tech samejch lidi, ale je to pro nas uz par let takovy domov a WEB stranky co nekdy pustim a nahlednu hned po spusteni Chrome :-) Tak nam ten domov jeste neber a drz sa. Padesatnicka krize se blizi vid ... :p

Škoda.
Internet už není co býval.
Zanikly jiné užitečné stránky.
Třeba www.spoluzaci.cz na kterých jsme se svolávali na sleziny spolužáků, UložTo, kde jsem si mohl stáhnout knihu nebo film co po shlédnutí nebo přečtení kousku jsem se mohl rozhodnout, že tohle ne ani kdyby mi za to platili, nebo to co nahradilo stránky www.laznejachymov.cz a pachatel těch nových stránek by zasloužil pověsit za koule do průvanu, stránky kde lze diskutovat až poté co tam prozradím PIN k mé platební kartě a číslo podprdy mé manželky...

Budiž téhle poradně země lehká.
:-(:beer::beer::beer::beer:

[vera-pohlova-1-thumb.jpg]

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru