Proč nám to "sakra" ti hospodští dělají
Tak jsem po dlouhé době byl na horách v Krkonoších.
Jídlo předražené, většinou smažené... Obsluha se tváří, že je otravujeme. A platit kartou? Na to rovnou zapomeňte.
Dokonce se nám stalo, že celý stůl si objednal jídlo a "Kofolu" (úplně cizí lidi u stolu )
A teď slyším... je to nějaké naředěné... tak se ozvu: Není to jenom vyprchané? Ochutnám a fakt, že jo, mdlá chuť Kofoly, téměř bez bublinek.
Mají to za potřebí? A může mi někdy vysvětlit, jak to je technicky vůbec možné, když Kofola je v sudu? Že by přimíchávali na ventilu vodu?
No, a pán u stolu říká: Běžte se podívat do Polska. Jiné služby, ceny a ten přístup! Co popisoval, tak to znám "pouze" ze zahraničí (i když výjimky se najdou i u nás).
Když na lyže, tak jedině Rakousko, Itálie.
Holt, opět si dáme pauzu od českých hor.
Mají to zapotřebí, protože v turistických destinacích jde o prachy a o zákazníka az nakonec. Vědí, že jim nastoupí dalsi a další hosté, nemusí bojovat o to, aby se k nim zákazníci vraceli.
Prostě si to nesmíš nechat libit, kofolu i jidlo klidně vrať a když budou mít pindy, tak jim jen oznam, že když to chtějí řešit takto, tak tam pošleš potravinářskou inspekci.
Jak víš, že ta Kofola byla v sudu? Jsou hospody, kde to přelévají z PETek.
Jestli byla z petky, tak o to vic by nemela byt naredena a mely by tam byt bublinky. O bublinky daleko snadneji prijdes spinavymi trubkami nez nalitim z petky
No právě že z PETky se to ředí dost snadno.
Bylo to na pípě. Bohužel.
A byla to určitě Kofola? Existují i "alternativy" s podobným názvem a vzhledem. Chuťově už si moc podobné nejsou.
To se mi vybavila reportáž o hospodě, kde místo točené Plzně přelévali Bráník z PETky do půlitru...
https://www.youtube.com/watch?v=-gw-F_e_4bY
Jojo, to jsem viděl.
Myslím si, že to bylo takhle:
Buď tam ta pípa byla na oko a lije to z petek + voda ve sklenici.
Nebo pípa + voda ve sklenici.
A poslední varianta, že to vůbec nebyla Kofola (spíš bych řek, že jo, ale říznutá).
Pokud vím tak Kofolu postihly povodně.