Předmět Autor Datum
Neviděl jsem, podívám se třeba později. Akorát jsem (teď) zaznamenal, že je prý kontroverzní.. Sledo…
L-Core 24.12.2024 23:03
L-Core
Zrovna na štědrovečerní pohadku se po vybalovani dárků koukneme. Na tuhle jsme se nedodivali a po ch…
Jan Fiala 25.12.2024 06:40
Jan Fiala
ačkoli souhlasím s většinou tvých výhrad, ta poslední věta byla naprosto mimo. Tvůrčí krize a nescho…
touchwood 26.12.2024 13:00
touchwood
To je fakt, že ostatní TV stanice jen recyklují. A o programu na Silvestra ani nemluvě, to je napros…
Prasak 26.12.2024 15:15
Prasak
Máš samozřejmě pravdu. Ta poslední věta s tím ironickým smajlíkem byla ironicky myšlena, protože už…
Jan Fiala 26.12.2024 21:32
Jan Fiala
Já viděl jen zhruba první polovinu, protože děcka chtěly vybalovat dárky. Ale nijak jsem nad tím nep…
Prasak 25.12.2024 00:03
Prasak
Ja to videla az dneska z ivysilani, bo u nas se na stedrej den televize nezapina... no, reknu to asi…
merlouska 26.12.2024 00:55
merlouska
A zkus se na to podivat z pohledu, ze to ma byt vykladni skrin tvorby CT - jde o stedrovecerni pohad…
Jan Fiala 26.12.2024 05:00
Jan Fiala
Me popravde stedrovecerni pohadky nejak nevzrusujou a neberu je jako neco extra... mozna proto z toh…
merlouska 27.12.2024 13:44
merlouska
Trefa. Jasným viníkem jsou očekávání. Ti prevíti můžou za všechno!
Jako 27.12.2024 14:25
Jako
Byl to otřes. A ne proto, že bych v tom viděl nějaký nesmyslný gender nebo feminismus. Jediný kdo ta…
touchwood 26.12.2024 12:56
touchwood
Náhodou, já byl potěšen Hrubým Rohozcem, protože jsme se tam v létě byli podívat. Baví mě poznávat v…
Prasak 26.12.2024 15:17
Prasak
Dal jsem odpad, tady bylo prostě všechno špatně - především mizerný scénář a odfláklá režie, kamera…
Zdenál 26.12.2024 17:34
Zdenál
Jo, teď jsem si vzpomněl, kamera! Ten týpek, co ji držel v ruce, musel hodně chlastat, tak houpavý z…
Prasak 26.12.2024 18:36
Prasak
Chýba hlasovanie "nevidel som a nezaujíma ma to" ale asi je to odpad, keď je to "nová" a vo video fo…
Ale 26.12.2024 22:06
Ale
Dávám hodnocení: prvotřídní exkrementální produkt. Bylo to utrpení daňového poplatníka, který je sil…
Jako 27.12.2024 13:37
Jako
Problem tejto debaty nie je v tom, ze niekto natocil (pravdepodobne) zlu rozpravku, ale ze to spravi…
fleg 27.12.2024 17:47
fleg
Ale prd Flegu. To, ze CT chce zvysovat poplatky az na uroven dane z internetu, nechce byt kontrolova…
Jan Fiala 27.12.2024 18:29
Jan Fiala
srackoidni pohadky, ktere CT poslednich par let produkuje Zrovna dneska davali Krakonosovo tajemstv…
merlouska 28.12.2024 00:54
merlouska
A 50% se ti zda fajn? Zrejme se naroky snizuji. A co nazory soucasnych progresivnich svazaku, ze And…
Jan Fiala 28.12.2024 07:39
Jan Fiala
50 % se mi zda jako "nudny prumer", nikoliv "srackoidni", jak to nazyvas ty. Na svatky v televizi do…
merlouska 28.12.2024 10:24
merlouska
To je fakt, protože k dněšnímu dni si přes 600 hodnotících šlo jen tak kopnout do České televize. Ně…
Jako 27.12.2024 21:30
Jako
Bez ironie. Je to fakt, pretoze ak by sme hodnotili kvality pohadek tak taky Kouzelnik Zito par roko…
fleg 01.01.2025 14:52
fleg
Paci sa mi ako ceska populacia na internete s nevolou prijala, ze po milionoch rokoch by mala CT dos…
Jan Fiala 01.01.2025 16:57
Jan Fiala
Mimochodem, nechystas se do politiky? Ty tve posledni rozsahle rozbory by tomu odpovidaly. Nie. nie…
fleg 01.01.2025 22:57
fleg
Osobne som za vladu elit. V praxi napriklad nech je parlament zlozeny len z individualit, co sa spaj…
Jan Fiala 02.01.2025 05:29
Jan Fiala
Vladu by zostavoval po volbach trebars parlament s tym, ze prezident by mal pravo veta u jednotlivyc…
fleg 02.01.2025 13:24
fleg
Ja osobne bych zrusil politicke strany, ten zpusob vladnuti a volby mi pripada prezity. Ministr ma b…
Jan Fiala 02.01.2025 19:14
Jan Fiala
Nikdo by v takovém případě premiéra ani ministra nechtěl dělat. To si myslím na (bez zaokrouhlování)…
L-Core 02.01.2025 13:48
L-Core
Legoslativne by to slo Poslance boli za nejaky uzemni celek. Poslanec ma hajit oblast, ve ktere ho v…
Jan Fiala 02.01.2025 19:10
Jan Fiala
Takže něco jako referendum? To by stálo spousty peněz, určitě desítky miliónů (si představ těch vole…
L-Core 02.01.2025 19:38
L-Core
Proc desitky milionu? Dalo by se to vyresit elektronickym hlasovanim, kdyz uz soucasna vlada je tak…
Jan Fiala 02.01.2025 22:40
Jan Fiala
(doprdele práce, jakto že tdy nefunguje login z poradna.net?) Viděl jsem, celé, hodnotím jako odpad… poslední
lucifer nepřihlášený 03.01.2025 17:25
lucifer nepřihlášený

Neviděl jsem, podívám se třeba později. Akorát jsem (teď) zaznamenal, že je prý kontroverzní.. Sledovat TV o Vánocích… když ji nesledujeme ani běžně… každý to má holt jinak/různě.
Vnučka letos poprvé zpívala ve velkém sboru Rybovu mši, to nás doma zaujalo tisíckrát víc než cokoliv v TV.

Byl-li by enormní zájem, ráno sem mohu hodit link na YT záznam.

Zrovna na štědrovečerní pohadku se po vybalovani dárků koukneme. Na tuhle jsme se nedodivali a po chvili TV zase vypli.

Prosel jsem si recenze na netu. Ty z tech spratelenych platku se snazi za kazdou cenu najit na pohadce pozitiva:
neokoukany namet.
Fakt, kdyz vykradu nekolik pohadek tak vytvorim neco neokoukaneho? Opravdu nusim nasilne tlacit do pohadek ekologii, feminismus a dalsi "moderni" temata? Kdyz chci feminismus, staci se kouknout na 3 orisky pro Popelku, kde to bylo vkusne a nenasilne.
Neokoukane tvare
Proc ne, ale z jakeho duvodu tam dat lidi, kteří, neumi hrat?

Ty ostatni platky rovnou napsaly, ze se pohadka moc nepodarila a radi se k nepovedenym pohadkam z nekolika poslednich let. Pokud se nekde odvazi dat anketu, pak z toho vypadne, ze treba 80% lidi se nedodivalo.

Na druhou stranu chapu, ze kdyz CT utrati vsechny prachy za to, aby vladni koalice nevypadala jako spolek de...u, tak uz na kvalitnejsi tvorbu nic nezbude ]:)

ačkoli souhlasím s většinou tvých výhrad, ta poslední věta byla naprosto mimo. Tvůrčí krize a neschopnost najít dobré scénáristy a režiséry + herce, kteří natočí kvalitu a ne parodii a pitvoření, jsou dlouhodobý problém a s politikou to fakt nemá nic společného. Navíc: ČT je jediná, která to reálně aspoň zkouší. Zbytek TV nedělá vůbec nic.

Máš samozřejmě pravdu. Ta poslední věta s tím ironickým smajlíkem byla ironicky myšlena, protože už mě jiný důvod, proč byl výsledek jaký byl nenapadl.
I kdyby pozvali nějaké divadlo a poskládali to z divadelních herců, tak by to dopadlo mnohem líp. Bylo by to sice víc afektované, než jsou diváci v TV zvyklí, ale horší by to nebylo.
A co se kvality herců týká, divíš se se současným přístupem ke vzdělávání, kdy na školách (hlavně těch humanistických) moc kvalitních lidí nezůstalo.

Já viděl jen zhruba první polovinu, protože děcka chtěly vybalovat dárky. Ale nijak jsem nad tím nepřemýšlel, nehledal v tom nějaký poselství či jinotaje, spíš jsem očumoval ty holky a díval se na filmový lokace, protože zrovna na Bouzově i na Hrubém Rohozci jsme se letos byli podívat. Ale manželce ta pohádka přišla poněkud divná, takže asi jo.

Byl to otřes. A ne proto, že bych v tom viděl nějaký nesmyslný gender nebo feminismus.
Jediný kdo tam skutečně něco zahrál a byl uvěřitelný, byla zlá královna a její picmoch. Zbytek byla hopsa-hejsa recitovačka, která vůbec nijak nezohledňovala děj a skutečné události, třeba jako když se sestry postupně "navždy" loučily, tak to vypadalo, že se loučí po škole ve stylu "páčko zejtra, holky!" Lehce dementní princátko s EQ prasklého lavóru tomu pak nasadilo korunu.
K tomu mě nijak neoslovily ani filmové lokace a "sídla" pánů "Slunečníka" a "Měsíčníka" byla vyloženě odfláknutá. Aspoň to podsvětí mělo nějakou fazónu.

Děj pohádky samotné pak celkem nepokrytě vykrádá pohádky jiné a už někde za "Slunečníkem" bylo jasné, jak a kam se celý příběh bude posouvat.

Dal jsem odpad, tady bylo prostě všechno špatně
- především mizerný scénář a odfláklá režie, kamera i zvuk
- současný styl mluvy ve spojení s historickými kostýmy - to bylo jako pěst na oko
- herecké výkony bych spíš nazval "nevýkony" - nulové emoce v hlasech i chování především u tří princezen. Ale s takto mizerně napsanými postavami by předvedly "nevýkony" i herecké elity.
- vykrádání jiných pohádek mi většinou nevadí, ale i tohle se musí umět a ne to udělat tak okatě stylem CTRL+C / CTRL+V

Ale prd Flegu. To, ze CT chce zvysovat poplatky az na uroven dane z internetu, nechce byt kontrolovana NKU atd. je jedna vec.
Ale druha vec jsou srackoidni pohadky, ktere CT poslednich par let produkuje. I ty blbe konkurencni komerční TV jsou schopne produkovat lepsi porady, prestoze jim nikdo do rozpoctu nesype pres 7mld.

Uz jsem to psal Merlousce. Nova stedrovecerni pohadka je tradice. Je to vykladni skrin CT, lidi na novou pohadku cekaji. A opet se (bohuzel) dockali.
A proto jsem taky o tom psal.

srackoidni pohadky, ktere CT poslednich par let produkuje

Zrovna dneska davali Krakonosovo tajemstvi, to je z roku 2022, tj. urcite spada do "poslednich par let". Tenkrat to byla pohadka na Bozi hod. Na Stedry den v roce 2022 davali Tajemstvi stare bambitky 2.
Oboji mi prijde fajn, i kdyz bambitka dvojka uz je teda trochu nastavovana kase, ta prvni byla lepsi.

Pri te prilezitosti jsem se koukla, co vlastne poslednich nekolik let na ten stedry den davali a celkem jsem se pobavila.. podle jmena znam jen tu bambitku a az pak andela pane 2 z roku 2017 (a az na CSFD jsem zjistila, ze vlastne znam i tu vanocni hvezdu). Vsechno ma na CSFD vic jak 50 %, s vyjimkou letosni pohadky a kouzelnika zita z roku 2018 (vic dozadu nez 2017 jsem uz nekoukala). Jako jo, s vyjimkou Andela Pane to nema pres 70 %, ale co si budem, televizni pohadky nejsou uplne material na cesky lvy a oscary.
No a jestli jsou z 8 pohadek 2 srackoidni, tak to sice neni zrovna ideal, ale furt to znamena, ze jich 6 srackoidnich nebylo.

Holt neni kazdej rok posviceni. Nekdy se podari dve slusne pohadky po sobe, jindy jedna dobra a jedna blba a nekdy obe blby. Letos davali na Bozi hod Carovne jablko, o neco lepsi jak ta stedrovecerni, i podle CSFD 55 %, akorat ze ja jsem videla jen zacatek a konec, ten stred jsem prospala :-D

A 50% se ti zda fajn? Zrejme se naroky snizuji. A co nazory soucasnych progresivnich svazaku, ze Andel pane byl vlastne STBak, ze Pelisky propaguji domaci nasili.. Nemyslis, ze tu je neco spatne?
A nazory, ze komu se 3 princezny nelibi, tak nechape tu dulezitost poselstvi ekologie a boje za prava zen ve spolecnosti? To je z meho pohledu uz uplne uchylne.

50 % se mi zda jako "nudny prumer", nikoliv "srackoidni", jak to nazyvas ty.
Na svatky v televizi dobry. Do kina bych na to nesla.

Ty ostatni hemzy kolem toho a la STB, domaci nasili, ekologie, feminismus apod. mi jsou vlastne celkem jedno. Jestli to tam nekdo chce videt, tak at. Mne se to proste libi, nelibi nebo je mi to sumak. Nevidim duvod kolem toho virit tolik kecu (coz vlastne stejne porusuju... ale zas asi z jinyho duvodu nez ty).

Bez ironie.
Je to fakt, pretoze ak by sme hodnotili kvality pohadek tak taky Kouzelnik Zito par rokov dozadu ziadne vasne na internet nevzbudil.
https://www.csfd.cz/film/617154-kouzelnik-zito/prehled/
Nahoda? Nie, aktivita ruskych trolich fariem vtedy nebola velka.

Ok podme sa bavit o tom, ze je to moc progresivne, woke, ci feministicke.
Opat chyba lavky, pretoze tu mame ine pohadky, ktore su vyrazne viac woke, "progresivisticke", feministicke, ci inak zavadne a opat...ziadne vasne na internete nevzbudili.
Namatkou pre mna zabavna zahrancna produkcia Na vlasku(princ je debil, vsetko ostatne obstaraju zeny), takze pre mna velmi zabavna rozpravka, s vybornym CZ dabingom, ale pre fimistky mozno svaty gral.

Samozrejme, ze hoci som tu spominane veldielo nevidel uz som okolo toho cital tolko, ze si viem predstavit, ze je to silny podpriemer, pretoze...slaby scenar, podpriemerne herecke vykony, vsetko sa slo na prvu dobru, slaby kameraman a vo finale aj reziser, ze taa vobec pustil nepouzitelne zabery....to je objektivna kritika.
Zvysne narazky na CT, na zvysovanie poplatkov su uz len politikou.

Paci sa mi ako ceska populacia na internete s nevolou prijala, ze po milionoch rokoch by mala CT dostat o 10 korun viacej (wau) a zeby ste sa na to mali na skladat vsetci a ako plamenne sa to riesilo na nete a...a teraz pride pointa a pritom uz ceskej populacii nezostala energia na riesenie podsatnejsich veci, ktore maju vyrazne zasadnejsi vplyv na ich zivoty.

Paci sa mi ako ceska populacia na internete s nevolou prijala, ze po milionoch rokoch by mala CT dostat o 10 korun viacej (wau) a zeby ste sa na to mali na skladat vsetci a ako plamenne sa to riesilo na nete a...a teraz pride pointa a pritom uz ceskej populacii nezostala energia na riesenie podsatnejsich veci, ktore maju vyrazne zasadnejsi vplyv na ich zivoty.

Pokud by byla CT kontrolovana NKÚ jako ostatni podobne organizace a dodala vykazy, na co penize lidi, kteří ji platí provoz šly, bylo by jasne, zda je potřeba poplatky zvysovat nebo zda ma smysl držet x kanálů a zivit vsechny, kteří se na CT prisali.
Pouze oznamit, že je potreba platit vic penez a od vice lidi, bez toho, ze by se definovalo, co ma TV delat je špatně.

Jinak tebou zmiňovaný Žito byl propadak, stejně jako (teď už loňská) pohadka. V Zitovi ti nešťastně zvolení herci aspoň hráli, na rozdíl od posledního veledíla.

Mimochodem, nechystas se do politiky? Ty tve posledni rozsahle rozbory by tomu odpovidaly.

Mimochodem, nechystas se do politiky? Ty tve posledni rozsahle rozbory by tomu odpovidaly.

Nie. nie som vhodny kandidat.
Robim obcas tazko kompromisy a navyse si serizozne myslim, ze vacsina ludi volia ako retardi naprieco celym svetom. A povedat volicovi, ze je retart a ked je v stade je deouble retartd nemozes.
Jedine kto si to mohol dovolit a preslo mu to bol vas Milosko, ale ludia asi uz nemaju zaujem o taketo postavicky v politike.
Demokracia je nestastny system, ale nic lepsieho nemame.
Osobne som za vladu elit.
V praxi napriklad nech je parlament zlozeny len z individualit, co sa spajaju do frakcii (podobne ako v EU) a vlada by mala byt len uradnicka, cize vsetko odbornici.
Pri tomto systeme by to mohlo snad fungovat lepsie, aj ked predstavu ako funguje parlement u nas, kde je 150 individualit s roznymi egami presnu nemam.
Ale pravo volit len pre ekonomicky cinne obyvatelstvo je zaujimava myslienka.

Snad uz chapes preco nemozem byt politikom;o).

Osobne som za vladu elit.
V praxi napriklad nech je parlament zlozeny len z individualit, co sa spajaju do frakcii (podobne ako v EU)

Nemyslis, ze by to byl jeste horsi sustem, nez je ted? Par nedotknutelných, kteri by meli vladu na dozivoti a jeste dedicne, protoze by mezi sebe nikoho nepustili?

Pri tom by stacilo zavest hmotnou odpovednost premiera a ministru a odvolatelnost poslancu. A ti by se hned zacali chovat uplne jinak, protoze by to koryto nemeli jiste ani na ty 4 roky.

Vladu by zostavoval po volbach trebars parlament s tym, ze prezident by mal pravo veta u jednotlivych ministrov.
Neviem, nemam to domyslene, ale sucasny system mi pride strasne trivialne neucinny.
Poslancov mas XY, hlasuju akoze podla svedomia a vedomia a pritom dvihaju ruky tak ako im kaze strana, takze vo finale sa nikdy nehlasuje, ci je zakona dobry alebo zly, ale ci je politicky priechodny.
A za zakon poozicie koalicia nehlasuje uz z principu.
Toto by pri tych individualitach zmizlo, otazka je akoby sa tvorili tie frakcie, kolko by och bolo a ci by sa vedeli dohdonut, alebo naopak, ci by sa pri kazdom zakone musela opat hladat vacsinova zhoda a ci by ju vobec 150 individualit bolo schopnych dosiahnut.
V kazdom pripade tento system by daval vyrazne vyssiu vahu na kazdy hlas kazdeho poslanca pri kazdom hlasovani.

Ja osobne bych zrusil politicke strany, ten zpusob vladnuti a volby mi pripada prezity.
Ministr ma byt manazer odpovedny za svuj rezort = musi mit zkusenosti z rizeni lidi a sveho oboru. Nemuzu to zaplacnout teologem, protoze nikoho rozumneho nemam a zkusenost z politicke kandidatky u mne nejsou dostatecne pro rizeni ministerstva. Pokud nebude fungovat, odvolam ho a vyberu jineho. Plat zavisly castecne na fungovani jeho rezortu.

Takže něco jako referendum? To by stálo spousty peněz, určitě desítky miliónů (si představ těch volebních okrsků v kraji, při normálních volbách je jich hodně přes 10k za celou republiku) kvůli každému hlasování o jednom člověku. A že bys našel 60% oprávněných voličů daného kraje, kteří by byli pro odvolání někoho, silně pochybuji. Těch 60% je tak plus mínus strop toho, co vůbec k volbám jde.

Pro mě nepředstavitelné… ale opět, je to jedno. NIKDY tady odvolatelnost poslanců mít nebudeme, to snad chtěl jen ten fanda siderického kyvadla ;-)

(doprdele práce, jakto že tdy nefunguje login z poradna.net?)

Viděl jsem, celé, hodnotím jako odpad - bylo to naprosto strašně špatné - čistě po stránce samotného řemesla. Vůbec neřeším nějaký děj a jestli to bylo/nebylo woke nebo feministické. Ale neskutečně špatné herecky, režií, kamerou, zvukem (!!!), to se nedá jakkoliv omluvit. Ono ty každoroční české pohádky jsou zlo samy o sobě, ale ostatní jsou když nic jiného tak zvládnuté aspoň po té řemeslné stránce.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru