Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenasytni duchodci!

Kazdou chvili je to v novinach, na brnensku z babky vypadne pul milionu, dalsi posle nekam 400 tisic, protoze mu nekdo nakuka, ze ma nekde v cizine zdedeny ucet, ted bylo dokonce ze nejaky prisel o milion a pul… duchodci maj prachu na rozdavani, valorizace jako nikdo jiny, prumerny duchod za to nicnedelani pomalu vetsi nez bezny pracujici vyplatu, mhd zdarma, a ja se ptam: kdy tohle rozhazovani uz skonci??? Nedej boze jestli Babis vyhraje volby, to muzeme rovnou zavrit kram

Předmět Autor Datum
Tobě jako usmolených pulmega přijde jako hodně peněz na rozdávání? Jako celoživotní úspory je to nao…
Wikan 12.01.2024 23:10
Wikan
prumerny duchod za to nicnedelani pomalu vetsi nez bezny pracujici vyplatu Řekl bych, že průměrný d…
L-Core 13.01.2024 08:27
L-Core
Já poslední dobou pozoruji, že se v médiích řeší jen důchodci. Nevím co za tím je, ale jelikož je to…
nerady 13.01.2024 18:43
nerady
Ono hlavně díky té práci dnešních důchodců mohli ti současní mladí vystudovat a pak psát pitomý pind…
Prasak 14.01.2024 13:11
Prasak
I ty jednou budeš důchodce, tak se těš na ten život v blahobytu.:-D Jen budeš muset strpět kecy mlad…
Karel04 14.01.2024 14:11
Karel04
Mladej. Neřeš míčoviny a koukej pořádně makat, ať je z čeho ty důchody vyplácet. A taky ať je na fed… poslední
Yarda 14.01.2024 17:33
Yarda

prumerny duchod za to nicnedelani pomalu vetsi nez bezny pracujici vyplatu

Řekl bych, že průměrný důchod bude někde kolem 20 tisíc, možná pár stovek nad. "Běžný pracující" je podle tebe kdo například? Dostávat tohle oficiálně lze snad jedině v hospodách, kde další část dostanou na ruku mimo systém zdanění a pojištění. Případně, pokud se tak domluví se zaměstnavatelem zaměstnanec s exekucemi, které by mu stejně všechno pohltily (nebo chytráci, aby dosáhli na všelijaké dávky).

duchodci maj prachu na rozdavani

Někdo má a někdo nemá, se s tím smiř. Záleží, jak se před důchodem v práci/podnikání snažili či jak šetřili nebo rozhazovali.

Já poslední dobou pozoruji, že se v médiích řeší jen důchodci. Nevím co za tím je, ale jelikož je to 3 milióny voličů tak to nějaké politické strany asi po volbách nerozdýchají. Zajímalo by mě zda za tím stojí ANO a nebo 5 koalice neví co dělá. Jinak pro tazatele odpovídám jelikož jsem už nějaký pátek v důchodu. Většina důchodců nepročuměla svůj život do mobilu a pracovala a spousta pokud jim to zdraví dovolí pracuje i v důchodu. Pokud je zaměstnavatel zná a není na pracovní pozici potřeba velké fyzické námahy tak je rád zaměstná. Před cca 15 lety sem byl přítomen u výběrového řízení na polní komunikace rozpočtově za cca 7 miliónů. Výběrko vyhrála firma, která to stavěla za polovinu rozpočtové ceny. Když jsem pak jezdil na stavbu, tak mimo stavbyvedoucího tam pracoval samý PRDUCH. Další věcí je, že generace nynějších důchodců si věci kupovala až když si na ně našetřila peníze. Mladí nyní nešetří a vezmou si radši úvěr, proto se můžeš dočíst, že nějaký důchodce přišel o statisícové částky. A aby měla tvoje dušička pokoj, většinou to po důchodci zdědí někdo mladší.:-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru