Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Občanka v mobilním telefonu

Tak jsem dnes zaslechl. V Číně už to mají vymakané tak, že když vstoupíš na přechod na červenou tak tě umělá inteligence identifikuje, napaří ti pokutu a než ten přechod přejdeš tak ti to srazí z účtu. Už se těším jak to samé bude fungovat při telefonování za jízdy. Osobně se totiž domnívám, že za pár let zakážou telefonování i když telefon nemáš v ruce. Sám jsem zažil, že i při telefonování pomocí těchto prostředků, jsem byl schopen zastavit na zelené na semaforu. Jak to vidíte kolegové diskutující vy?

Předmět Autor Datum
Cetl si blbost samozrejme. Nic take tam nemaju.
fleg 13.12.2023 23:15
fleg
Já jsem nic nečetl ale slyšel. Nějaký Slovák má za manželku Číňanku a YT dává videa. V Číně bydlel a…
nerady 14.12.2023 16:24
nerady
Nic take tam nemaju. Ale dělají na tom. https://www.businessinfo.cz/clanky/cina-zavadi-socialni-k…
čumil old 14.12.2023 19:11
čumil old
Nevím jestli to mají nebo ne, ale obecně nemám žádný problém s tím, aby každý, kdo leze do silnice n…
L-Core 14.12.2023 07:28
L-Core
Nijak jsem nepostřehl, jak tvé myšlenky souvisí s občankou v mobilu.
Jan Fiala 14.12.2023 10:14
Jan Fiala
Pokud máš občanku v mobilu, tak kde je mobil, tak je tam i občan. Jelikož se místo mobilu dá už přes…
nerady 14.12.2023 15:47
nerady
Občanka v mobilu není povinná a asi ještě hodně dlouho nebude. Takže ji mít nemusíš a klidně tajně p…
Karel04 14.12.2023 15:53
Karel04
kde je mobil, tak je tam i občan Jasně. Ono totiž není možné mobil půjčit, ukrást, zapomenout v dop…
Wikan 14.12.2023 17:18
Wikan
A ty budeš pak ještě platit za zloděje, který někde přeběhl na červenou.:-D
Karel04 14.12.2023 18:15
Karel04
Uz davno muzes lidi sledovat diky mobilu, na to tam nepotrebujes mit obcanku. Na to potrebujes sparo… poslední
Jan Fiala 14.12.2023 21:43
Jan Fiala
Ve Fracii to už zakázali. Nesmí telefonovat ani řidič, ani spolujezdci (napadá mě, jak to funguje ve…
ml1 14.12.2023 11:59
ml1
Tak ještě bych frantíkům zakázal za jízdy v autě mluvit, ať to mají kompletní. To přece taky může ro…
Prasak 14.12.2023 17:12
Prasak
Ještě jedna poznámka. Před rokem 1990 jsem bydlel v bytovém domě kde jedno patro měla zabráno STB je…
nerady 14.12.2023 15:57
nerady

Já jsem nic nečetl ale slyšel. Nějaký Slovák má za manželku Číňanku a YT dává videa. V Číně bydlel asi deset let a umí i čínsky. Když tam ukazoval cestu k tchýni v Číně tak se bez mobilu ani neuprdl. Vstup na nádraží, jízdenka, místenka, vstup do čtvrtě s mnohaposchoďovými paneláky, všude musel přikládat mobil.:-)

Nevím jestli to mají nebo ne, ale obecně nemám žádný problém s tím, aby každý, kdo leze do silnice na červenou, byl přistižen a pokutován. Pokud by to mělo být u nás, nevadilo by mi to.

A s tím telefonováním, mám stejnou zkušenost jako ty. Telefonování (mi) výrazně snižuje schopnost soustředění se na jízdu a sledování provozu, takže netelefonuji (ani nemám handsfree výbavu). Jezdím ale málo.

--
Co s tím má společného občanka v mobilu? Oni přece vědí, že číslo telefonu 123 456 789 má Břetislav Břeh ze Zábřehu :)

Pokud máš občanku v mobilu, tak kde je mobil, tak je tam i občan. Jelikož se místo mobilu dá už přesně určit pomocí GPS tak je to snad logické, že to začnou úřady využívat. Už nyní se snaží o prolomení bankovního tajemství.:-)

Ve Fracii to už zakázali. Nesmí telefonovat ani řidič, ani spolujezdci (napadá mě, jak to funguje ve veřejné dopravě, jestli nesmí telefonovat ani cestující v autobuse?). Pokud si prý chtějí zatelefonovat, musí zaparkovat na parkovišti (musí být prostě mimo silnici). Připouští se prý jediná výjimka a to přivolání pomoci při nehodě, tehdy se může volat i z auta na silnici. No ale to je francie, tam zákazy nijak neprožívají. Ale jak vidíte, není to žádné sci-fi (zase francie má docela fantazii, od nich přichází různé zprávy, třeba chtějí zakázat lety kratší než 3 hodiny; no když si vezmete, jak daleko se za 3 hodiny dá doletět znamenalo by to prakticky konec letů uvnitř EU, ale to byl jen návrh (ovšem čím blbější nápad, tím pravděpodobnější je jeho realizace), o těch telefonech se psalo jako o hotové věci).
Čína je samozřejmě něco jiného. Ale já bych se moc škodolibě nesmál. Až se nasytí tamní trh, kam myslíte, že se budu tyhle technologie vyvážet. Teda nejdřív k nějakým dohulibým účelům, ale nakonec budou všude, třeba pod záminkou hledání teroristů, na to se dá svést všechno.

Ještě jedna poznámka. Před rokem 1990 jsem bydlel v bytovém domě kde jedno patro měla zabráno STB jen pro svoje odposlechy. Byla tam stálá 24 hodinová služba a některé telefonáty se musely okamžitě vyhodnocovat. Vše se samozřejmě natáčelo na magnetofonové pásky. Nyní do toho zapojí umělou inteligenci a pokud řekneš v rozhovoru slova např. bomba, letiště, výbušnina apod. tak už po tobě půjde ta umělá inteligence. Zablokuje ti telefon, účet, na dálku i automobil a jiné věci. Jde jen o to za jak dlouho se jim to podaří prosadit a realizovat. :-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru