Aplikace na zjištění stavu odběru vody
Ahoj mám aplikaci na zjištění stavu odběru plynu a elektřiny ale hledám nějakou aplikaci na zjištění stavu odběru vody v bytě.
Nebo si to musím průběžně zjišťovat manuálně a to na papír?
Ahoj mám aplikaci na zjištění stavu odběru plynu a elektřiny ale hledám nějakou aplikaci na zjištění stavu odběru vody v bytě.
Nebo si to musím průběžně zjišťovat manuálně a to na papír?
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Ty mas elektronicky vodomer a vodarny si to prubezne odecitaji?
Máš-li konkrétní představu co všechno by měla aplikace umožnit a máš-li zájem o řešení na míru, můžeš se mi ozvat; dělám aplikace na zakázku: https://pc.poradna.net/questions/3031013-napad-na-aplikaci
Jako bezplatný řešení bych viděl v telefonu/tabletu použít třeba Google Sheet (tabulky Google) nebo Excel online (z Office 365 či jak se to jmenuje).
edit: Aha, já myslel, že si chceš stav zaznamenávat a vyhodnocovat, ale ty nejspíš hledáš něco, co ti ty data zjistí z měřáku "samo".
U aplikace innogy mi to zjistí aktuální stav spotřeby kdykoliv si to chci zkontrolovat.
Když vlezu na WC tak je tam na otevírání šachtice a za ní tam jsou odečty vodoměry (takže tam naskakuje čísla)na teplou a studenou vodu
Pokud nemáš na vodoměru možnost dálkového odečtu, tak ti zbývá jen ta aplikace s tužkou a papírem.
Jak tedy zjistím že je tu ta možnost dálkového odečtu?
Chodí k vám do bytu každého půl roku někdo odečítat vodoměr, nebo u vás nikdo více jak rok nebyl a přesto přišlo vyúčtování? To je ten nejjednodušší způsob jak se to dovíš.
Bohužel je to ta druhá varianta že to zjistím až za rok ve vyúčtování z nájmu což je pro mě pozdě.
Škoda že smvak (severomoravské vodovody a kanalizace) na to nemá appku
Aby mohli mít apku, potřebovali by měřidlo s průběžným odečtem, modemem a SIM kartou, aby mohli provádět odečty dálkově.
Ale nic ti nebrání si takové měřidlo pořídit, nechat je namontovat za to oficiální a pak využívat online připojení k měřidlu.
Fakt? Vždyť jsi psal, že ten stav vidíš. Takže na minulém vyúčtování máš předchozí koncový stav a kdykoliv si můžeš zjistit stav aktuální.
Bože, to tu taky ještě nebylo, člověk, který si myslí, že to do té aplikace naskakuje nějak samo
---
Pro tazatele: potřebuješ mít měřák s možností dálkového odečtu, případně nejlépe měřák, který přímo nějakou aplikaci podporuje. U plynu a elektriky takový zjevně máš. A teď důležitá otázka: máš takový měřák i u vody?
Pokud ne, logicky to nelze. Ale existují měřáky, které to umí, můžeš zakoupit a namontovat. (Pokud je to bytová jednotka, tak jsou obvykle měřáky ve vlastnictví toho domu (SVJ) a teda si ho sám vyměnit nesmíš, musíš požádat SVJ, aby to vyměnili v tom domě, kde bydlíš.)
Já používám tohle. Vyzkoušené, spolehlivé.
Ja pouzivam apku domaci odecty. Pekne grafy, mezirocni srovnani atd.
Já používám soubory voda.xls, elektrika.xls, topení.xls. Jistě, jsou letité, jinak by měly příponu ods.
Je to dobré i na stanovení záloh, zejména u elektriky si rozvodné závody stanovují zálohu takovou, aby byl nedoplatek zhruba ve výši 3 záloh (maji rádi dlužníky). Přitom správnou zálohu spočítat umí. Když jsme tam letos šli jim domluvit, tak jim vyšlo skoro na korunu stejné číslo, jako vyšlo mě v souboru elektrika.xls kam jsem zadal stejnou spotřebu do budoucna.
Kolega zase si to psal do souboru cvs (datum a stav plynoměru apod.) a pak to zpracovával skriptem v Matlabu. On byl ze starší školy a excel skoro neznal, za to v tom Matlabu uměl hotová kouzla (že ho používal na výpočty, to je přirozené, ale on ho používal i na prohlížení obrázků, teda dokud jsem mu neukázal irfanview).
A jinak metoda tužka + papír je nejspolehlivější. Minimálně ty primární záznamy (odečty) je dobré udělat na papír. Výpočet a vizualizace pak může být v tabulkovém procesoru.
Nejlepší aplikace je nyní na výpočet důchodu na netu. Důchod se bude zvyšovat všem stejně od 1.1.2024 o 360,-Kč a na netu už jsou kalkulace pro výpočet kolik bude důchodce brát od 1.1.2024 důchod. To bude jistě hodně složitý výpočet.