Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Svoboda slova

Nedavno jsme tu měli zablokování "údajně" proruskych webů, které sdružení cz.nic zablokovalo na "doporučení' vlády a tajných služeb.
Protože nedostali žádný oficiální příkaz, po nějaké době je odblokovali. To, že se k nic přidali operátoři je další věc.

Nyní se dostáváme dal, dle rozhodnutí MS v Praze se vlastně nic nestalo a vše bylo v pořádku.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uz-to-zacalo-Utoky-na-vybrane-radni-verejnopravnich-medii-Jandak-Chystaji-dalsi-Petr-Zantovsky-bije-na-poplach-709288

Tohle je lepší

https://m.facebook.com/rajchl.jindrich/posts/pfbid02PwviMPGGfyqajnFvx8RJ3dHsCnE3RhrsX29L8Ze7BVEKngGmUzFafdPWer3tGNKnl?__cft__%5B0%5D=AZVDk_tK8TS1Gt8V-e2JU22RcOiSUD3KHuMjkPWQc6InI4BCuInH6OpiobvZ-VuRRc4CQDerNWddgeeAufjX-ggZthApJkwcPNVB6NbccLhjuhK3KgdZt6sRYDZJ5NKRpl74T58UjcofTrDFRcZ6YQ2KLYeFiKKBoa5RuFRWPdsNoIDX5SBEugsRa9jsV8Qw8fE&__tn__=%2CO%2CP-R

Soudce Štěpán Výborný k tomu doplnil, že: „I při vědomí zaručení práva na přijímání informací, jakožto odrazu svobody projevu, nelze dovodit veřejné subjektivní právo jednotlivce na přijímání informací z konkrétní internetové stránky.“

Coby právník, advokát a bojovník za svobodu slova považuji tento výrok za naprosto šílený. Z jeho logiky plyne, že lze prostě a jednoduše zablokovat všechny weby, s jejichž obsahem nebude vláda souhlasit, a tudíž správci domén jejich zablokování „doporučí“.

A perlička na závěr

výše jmenovaný soudce Štěpán Výborný, jenž toto rozhodnutí ve vysoce politicky exponované věci rozhodoval, je bratrem Marka Výborného, jenž je v současné době předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL!!!!

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Inak otazka na JaFiho...k slobode slova v mensom. Chodim na cyklisticke forum, kde momentalne hviezd…
fleg 23.07.2022 12:57
fleg
To, ze je soudce bratr vrcholneho politika, ktery prosazuje cenzuru je typicka podjatost a mel byt v…
Jan Fiala 23.07.2022 14:16
Jan Fiala
ze k zavreni webu doslo protipravne bez nejakeho soudniho prikazu. Tohle je ta podstata problemu, T…
gilhad 16.08.2022 16:01
gilhad
Ja jsem pouze psal, ze by se stejny mechanizmus dal uplatnit na podvodne weby. A ze nic, ani prislus… poslední
Jan Fiala 16.08.2022 23:16
Jan Fiala

Inak otazka na JaFiho...k slobode slova v mensom.
Chodim na cyklisticke forum, kde momentalne hviezdi jedinec, co uz raz dostal ban a teraz ma novy ucet.
Lezzie vsetkym so svojimi mudrami, teoriami a doslova nezmyslami na nervy, ale je to klasicky troll, na ktoreho niekto vzdy zareaguje a tak si zije svojim zivotom.
Proste sa ho tam nevedia zbavit a tak sa zacinaju zdvihat hlasy na jeho zabanovanie.
Je to tiez porusenie slobody slova?
Ten clovek tam niektorym ludom doslova pije krv a nepresatva prudit ani ked ho doslovia prosia, aby danu vec uz nekomentoval.

To, ze je soudce bratr vrcholneho politika, ktery prosazuje cenzuru je typicka podjatost a mel byt vyloucen z rozhodovani.

To, ze obhajuje zavreni webu slovy, ze nemas pravo na informace z konkretniho webu je jen snaha o to, ze k zavreni webu doslo protipravne bez nejakeho soudniho prikazu. Tohle je ta podstata problemu, ne kecy zaujateho soudce.

ze k zavreni webu doslo protipravne bez nejakeho soudniho prikazu. Tohle je ta podstata problemu,

Tentýž Jan Fiala založil https://debaty.net/discussions/3152513-cenzura-jen-nepohodlnych-nazoru aby upozornil na hrůznou věc, že si to samé NIC.cz následně dovolilo NEZABLOKOVAT bez soudního příkazu .ORG web (který navíc do jeho pravomoci vůbec nespadá) ...

Proc tentokrat nic.cz a operatori nekonaji?

Takže tedy jak - má NIC.cz bez soudního příkazu blokovat, nebo ne? - Zjevně nesmí, pokud se to JaFi nehodí a musí, pokud se to JaFi hodí.

Ja jsem pouze psal, ze by se stejny mechanizmus dal uplatnit na podvodne weby. A ze nic, ani prislusne urady v tomto pripade nekonaji, protoze nejde o utok na jedinou a spravnou pravdu, ale pouze na penezenky sprosteho lidu. Pritom by to blokovani bylo mnohem smysluplnejsi a uzitecnejsi.

Prosim netahej sem ORG, ja nemluvil o vypinani webu, ale o blokaci na urovni DNS, cehoz se ucastnili i provideri. Jen se tim sam shazujes

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru