Rusko vs ukrajina
Dobry den,
Jaký máte názor na nynější situaci mezi Ruskem a Ukrajinou?
Já osobně z toho nemám dobrý pocit a furt mám nějaký takový špatný vnitřní pocit.
Kdyby došlo k nejhoršímu pochybuji že NATO dokáže Rusko udržet u hranic s Ukrajinou a musíme si uvědomit že jsme strašně blízko této lokalitě. Ukrajina a Slovensko a je Rusko u našich hranic.
Také me zneklidňuje pozitivní sympatie mezi Ruskem a Čínou, kdyby se tyhle dvě velmocí spojili tak jsou obavy určitě na místě
Je hodně lidi co tuto situaci nevidí a žijí si bezstarostný život. Ale stačí, aby pár vysoce postaveným lidem ruplo v bedně a věřte že ve válce nikdo z nás nechce žít. Naši předci byli chudáci. Umění survivalu se nikdy nezdálo tak aktuální jako teď, už jsme kdysi viděli prázdné pulty bez trvanlivých potravin. Co si o této situaci myslíte?je obezřetne se začít připravovat na to nejhorší nebo si žít bezstarostný život a doufat že se nic nestane ?
Pokračování zde: https://debaty.net/discussions/3129606-rusko-vs-ukrajina-2 (host)
Vláda pošle Ukrajině další zbraně. Jsme ve válce, řekl Fiala
Je neděle a přesto to vypadá, že stát konečně dokáže pracovat efektivně a rychle.
Dáme zbraně? Jen doufám, že JaFi nemá se svým jmenovcem nic společného
Pomoc je komplexnější; něco dělá stát, něco naši lidi, něco organizace.
Lidi nabízí ubytování u sebe (+ odvoz do vnitrozemí), ČD vypravila dva vlaky; sbírá se materiální pomoc (deky, léky, potraviny) a běží i několik finančních sbírek.
A ešče: daj si ukraince k sobě dom. Zapláčeš smutným hlasem.
Zdá sa, že ty si celkom rád, že sa tam bojuje - vypadni teda do Sojuzu - proruský TROLL.
Hovno víš a do Mifa se navážíš.
Jeho názor to vyjadril jasne! Posudzuje VŠETKÝCH Ukrajincov rovnako - naznačuje, že VŠETCI sú zlodeji, podvodníci - dokonca i matky s deťmi - tak to vyplýva z jeho vyjadrenia. Takto sa správajú práve podporovatelia toho, čo sa teraz deje!
Ano. Sú.
Svojimi názormi len dokazuješ, že SCHVAĽUJEŠ to, čo Rusi robia, že SCHVAĽUJEŠ vojnu - si hnusný proruský TROLL, šíriš klamstvá. Pokiaľ by si bol tu na Slovensku - už by ťa hľadala polícia, údaje by im ISP, admin webu musel dať - a možno by si dostal BONUS - doživotie v cele 2x2 metre, bez možnosti prepustenia, 1x mesiac balíček 5kg, 1x 3 mesiace 15 min- návšteva, prepadnutie majetku.
Takže si premysli, čo sem vypustíš - lebo i v Čechách sa asi bude konať rovnako.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/fiala-musime-byt-pripraveni-neco-obetovat-abychom-zili-v-bezpeci-40388541
Slon a mravenec jdou po dřevěném mostě a mravenec povídá: "To dupeme, co".
Putin poslal násilím na Ukrajinu „záklaďáky“. Změnili jim status na vojáky z povolání
V téhle válce snad není normální vůbec nic; pokud se to dá chápat jako válka. V. P. neničí elektrárny, přenosovou soustavu, vodní zdroje. A do první linie nenasadí profi vojáky, ale (aspoň částečně) záklaďáky.
Co se to doopravdy děje?
Taky jsem nad tím přemýšlel, když jsem to četl. Jediné, co mě napadá, že ti ještě nemají dost vymyté mozky, aby okamžitě na vše stříleli, navíc proti civilnímu obyvatelstvu. Ale znamená to mnohem větší ztráty a další odpor vlastního obyvatelstva.
Nekde na Novinkach byla zprava, jak se sla osadka tanku zeptat na ukrajinskou policejni stanici, ze jim dosel benzin, kde by si mohli natankovat. Putin i tem vojakum proste rekl, ze jedou na nejakou beznou policejni akci. Vzdyt se pdivej na CT na ty jedine zabery, ktere furt dokola vysilaji. Tank jede po ulici, stoupne si pred nej chlap a tank zastavi. Tam proste zadnej pokyn k zasahu proti civilnimu obyvatelstvu neexistuje.
Cele je to fraska, nakonec se ukaze, ze je Putin agent CIA a Rusaci ho odstranej sami.
Ruským vojákům došla u Charkova nafta, tak se šli zeptat na policii
Otázka je, do jaké míry je to autentický. Pokud jo, je to totálně absurdní. Pošlete do válečnýho konfliktu vojáky a neřeknete jim proč tam jsou a co je cílem?
Paradox: podobné to bolo i v 1968 v ČSSR! Ruskí vojačikovia nevedeli absolútne NIČ. Nevedeli, prečo sú u nás, nevedeli, kam idú, nevedeli, čo majú robiť. Nevedeli absolútne NIČ. A aj Čechoslováci (Češi a Slováci) bojovali, ako vedeli - nemali zbrane, tak jednoducho premaľovali, odstránili, otočili značky. Žiaľ - v tej dobe u nás "vládli" komunisti - tí komunisti, ktorí zradili svoj národ. A ako sme vtedy dopadli? 23 rokov nám tu robili bordel! 23 rokov sa tu správali, ako keby im ČSSR patrila. Nemohli sme vyvinúť aktívny odpor (česť tým, čo sa Rusom postavili).
, alebo "uvedomelosťou" niekoho, čo s tým nesúhlasil) a uniklo to na web. I keď to o chvíľu stiahli - internet si vždy niečo pamätá a tak sa to našlo.
Ukrajinci vedia, za čo bojujú - za svoju slobodu, za svoju vlasť, pretože LiliPutovi o nejakých Rusav na Ukrajine ani nejde! Jemu ide o iné - RIA Novosti už mali pripravené prehlásenie LiliPuta pre prípad, že by Ukrajina padla (a buď ruskou lajdáckosťou
https://web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html
Tam LiliPut (alebo ten, čo mu to píše) spomína OBNOVU Zväzu - chce pod seba VŠETKY štáty, kde kedysi "vládli". Teda nielen Ukrajinu, ale i Bielorusko (to už majú, Lukašenko to ale ešte netuší), Lotyšsko, Litvu, Estónsko, Gruzínsko, Kazachstán, Moldavsko, Turkménsko.... Toto je práve najväčšia hrozba! Veľkomocenské plány. Preto si kladie také požiadavky, aby mu nikto v ceste nestál!
Opusťte Kyjev, vyzvalo ruské velení Ukrajince
V. P. se evidentně snaží vyhnout se ztrátám na civilistech; pokud v tom ale není něco ďábelskýho, to dnes fakt nikdo neví.
Ten krpatý diabol LiliPut to len tak prehlásil. Ale mal asi niečo iné v pláne - civilisti by sa "vyrojili" a mal by ich ako na podnose. Veď i počas rokovaní (čo sa konalo) - ostreľovali "presnými" nepresnými zbraňami Charkov - teda raketometmi GRAD plošné ostreľovanie AJ CIVILNÝCH cieľov, civilistov. Údajne sa vraj použila (je to zatiaľ neoverené) aj termobarická munícia, vakuová bomba.
Opakujem - tieto informácie sú neoverené, plošné ostreľovanie mesta je overené a zaznamenané, podobne ako použitia kazetovej munície (mimochodom celosvetovo zakázanej).
Ruský konvoj před Kyjevem? Diletantismus pokračuje. Pro Ukrajinu snadný cíl, říká expert
Chápe to někdo? Znovu se ptám: Co se doopravdy děje?
Vzdyt to pisou, diletantismus. Staci koukat co tam za rusko bojuje, 20ti leti zakladaci co pomalu ani nevedi kde jsou.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/putin-poslal-na-ukrajinu-zakladaky-zmenili-jim-status-na-vojaky-z-povolani-40388592
Nekde psali ze rusove udelali to nejhorsi moznou chybu - uverili vlastni propagande. Mysleli, ze najedou na ukrajinu, vsichni je budou vitat a behem prvniho dne vsechno obsadi. Misto toho tu mame chudaky co si jdou na policejni stanici poprosit o naftu do tanku, nebo rovnou i lod co somruje naftu. Soudruzi se vysrali na logistiku a nemaj palivo, munici ani zradlo.
No jo, ale tomu se nechce věřit. Rusko má za sebou hodně bojových akcí, musí mít přece zkušenosti, lidi na svých místech, stratégy, plánovače, logistický odborníky.
Proč teda vypadají jako neschopní blbečci? Prostě se mi zdá, jestli nám něco podstatnýho neuniká.
Jak jsem psal drive, podezrivam ze je to cele jen fraska. Jen to tam schvalne natahuji (uz i ty vyjednavani jsou jasne jak dopadnou) protoze to hlavni se deje nekde jinde.
To je jak kouzelnici, odvadi pozornost a ukazuji jen to, co chcou aby lide videli.
Vojaci bez vycviku, pouzita technika co se v rusku valela a rozprodavala desitky let a podobne.
Ta zakladni taktika je ze se odtrihne cele mesto, elektrika a podobne, pak se zautoci, vse je jakoby jen na oko.
Ale no tak hosi snad tomu neverite.
Problemom je, ze ste asi uverili dlhorocnej propagande o zazracnej ruskej armade, ich novych superzbraniach zbraniach a o tom ako sa vyrovnaju zapadu.
Trt sa vyrovnaju, a keby ho hoci len dobiehali je to stale malo.
Staci sa pozriet na amikov a ich tazenia v Iraku a v Afganistane.
Prepracovane metody, najmodernejsie zbrane a trt vyhrali.
Preco si myslite, ze rusaci su nejaki geniovia?
Staci si pozrie ta vykriky Kadirova, ktory par dni dozadu povedal, ze obsadit Kyjev, ci Charkov prenho nie je problem.
Cecenci tam poslali par stoviek bojovnikov, co mali robit skazu v Kyjeve a kde su?
Ich velitel, Kadirovove eso Magomed pravdepodobne mrtvy (ukazovali jeho visacku vo videu...telo nie), ich konvoj rozbombadovany a cela slavna cecenska komanda je v prdeli.
Proste su to chvastuni, spolu so sebavedomymi rusakmi, ktori bojuju stylom ako v 2.svetovej....nedivil by som sa keby pri ustupe strielali do vlastnych ako kedysi...alebo ty mas pusku a ty naboje...a utekajte vsade spolu.
Btw len dodam, cim vzdy vyhrali vojnu Rusi.
Nikdy nie taktikou, ci vyraznym vojenskym umenim, ale vzdy brutalnou silou.
Ukrajina asi padne tiez, ale to nemeni nic na tom, ze keby mali Ukrajinci napriklad viac TB2, ci Javelynov nepomohla by im ani ta hruba sila.
Putin sa mohol navyše ešte chytiť do vlastnej pasce prináležiacej každému diktátorovi. Celý čas bol obklopený pritakávačmi podobne ako Hitler, ktorý mu na všetko pritakávali a chlácholili ho veľkosťou a schopnosťou ruskej armády - pritom realita mohla byť úplne iná, no Vladko sa do toho hovno vyznal, preto svojim generálom bojacim sa priznať nedostatky všetko zožral. To je ako keď je šéf firmy presvedčený o jej dokonalosti a potom je sklamaný, keď sa pozrie na svojich zamestnancov zblízka.
Myslis, ze ako vysoko cviceny agent KGB nerozpozna "ojeby"?
Tak on uz neni nejmladsi. Navic nekdo prisel s hypotezou, ze muze mit vybrakovano po covidu.
Kyjev live kamery 28.2.2022: https://www.youtube.com/watch?v=x3yMxxAkN4w
To nie su vsetko kamery z Kyjeva btw.
Žeby? 9 Cameras of Kyiv Ukraine LIVE Camera Kiev
Tieto kamery sledujem uz par dni, boli asi 2 dni ako hlavna stranka na Funkeri a vravim ti, ze nie su vsetky z Kyjeva. Tam boli totiz pomenovane vsetky, aj ked to neboli vsetko tieto kamery, ale min 5 je totoznych.
To, ze to tam napisali je problem debilka, co skopiroval odnekial vycuc live kamier z Ukrajiny.
Ked budes snazivy zistis, ktore to nie su.
Neznám Kyjev tak, abych poznal, které jsou místní a které ne (pokud). A je mi to taky jedno.
Něco pozitivního z ČR: Češi i stát přispěli Ukrajině přes miliardu, od běžných lidí po magnáty. Rekordní dar je 125 milionů
Díky všem!
Prispevky ze soukromych zdroju jsou veci prispevatele, do toho nemam co kecat, ale pomoc od ceskeho statu s letosnim zarezem 330 miliard si dokazu vysvetlit jedine tak, ze tento nepredvidany vydaj bude navysenim a teda se pravdepodobne dostaneme i nad zarez dua hičkok (Babiš + Schillerová). Ti kvuli tomu skoncili ve vlade, takze ocekavam, ze vypuknou masivni demonstrace na Vaclavaku, kde bude lid pozadovat tez konec Mlčocha ze stejneho duvodu!
ONLINE: Kyjev poslal do akce drony, útočí na ruské konvoje. Ten nejdelší má 27 km
Uvidíme, co přinesou bližší informace.
Preboha, co to je za blabol???
Ukrajinci pouzivaju drony od zaciatku konfliktu, aka tajna zbran?
Ved ja sam ich tu uz niekolko dni spominam.
Kua, kde je JaFi, aby sa tu rozculoval, co to zase raz pisalek napisal?
Dnes moze pisat na net a tvarit sa ako novinar asi kazdy nouma.
Me uz nebavi se s tebou hadat, ty se budes za pisalky bit do krve bez ohledu na kravinu, kterou vypusti do eteru.
Ukrajina mela 6 tureckych dronu, v roce 2021 udajne kouoila 15 dalsich. To je celkem 21 dronu, mozna koupila neco letos.
Me spis udivuje, ze se nikde neobjevil S400 nebo i S300, aby zajistil vzdusny prostor.
Cele je to od zacatku divne...
JaFi ty aj rozumies uplne dobre pisanemu textu, ci uz tak pomenej;o)?
Ja si robim srandu z pisalka za blbot co napisal a ty mi napises, ze sa ho zastavam?
Rada na uvod...citaj radsej 2x a az potom odpovedaj.
Dokonca som pisal aj o tom, preco Ukrajinci nepouzivaju protilietadlove zbrane a preco maju Rusi tak relativne malo zostrelenych lietadiel a vrtulnikov.
Ukrajinci nemaju uz ziadne vacsie protilietadlove zbrane. S300-400 sa nezjavovali od zaciatku ziadne (ak nejake boli znicene boli hned v uvode), tych zopar BUKov len v prvych dnoch, teraz je uz asi 3-4 dni klud a nie su hlasene ziadne nove letecke straty na strane Ruska.
Videa co su na nete ukazuju maximalne pesiakov s MANPADSmi.
Tolko k tvojim podivnostiam.
To nebylo na tento příspěvek, ale jako reakce na:
Predstav si, ze zahajis invazi. Pak budes chtit mit pokryty vzdusny prostor a budes chtit sledovat, co se ve vzduchu deje. na to je S400 ideální. Nepotáhneš pouze s několika BUKy nebo z ramene odpalovanymi strelami. Nebudes se spolehat, ze jsi prvnim uderem znicil letiste a vetsinu letadel. Nebudeš riskovat ztrátu techniky jen proto, že se odněkud vynoří letadlo nebo dron.
Tohle povazuju za "podivnost"
550 prispevku - mohla by se teda zacit aplikovat praxe jako u covidu a udelat Ukrajinu 2 a tohle zamknout?
To co se děje na Ukrajině se mi vůbec nelíbí, raději ani nečtu zprávy z bojů. Ale samotné titulky mne deprimují dost. Hádám, že pěkných pár ruských generálů přijde o chlebíček.
Docela by mne zajímalo, co vedlo pana Putina k tomu, že dal povel k útoku, ale asi se to nedozvím, možná, že se to nedozvědí ani naši politici (jednou jsem četl článek od někoho kdo dělal podržtašku komusi z naší vysoké politiky, prý pokud politici povídají, že na mezinárodních jednání hájili naše zájmy, tak kecají, že když se naši takového jednání zúčastní, ta akorát, že jim tam někdo ukáže, kde se mají podepsat a pokud jde o něco skutečně důležitého, tak k tomu naše politiky ani nezvou). Tuším, že Rusko chtělo něco po Ukrajině, ať je to cokoliv, Ukrajina se zpěčovala, na hrozby nereagovala a doufala, že Rusové se neodváží. A Rusové se odvážili.
Doufám, že se najde ten moudřejší co ustoupí.
Ale toho letadla je škoda
https://www.forum24.cz/rusove-u-kyjeva-znicili-nejvetsi-letadlo-sveta-ukrajina-po-nich-chce-zaplatit-opravu/
Už aby tam byli, doufám, že to bude poslední hřebíček do rakve téhle Bohu milé instituce.
Vzpomněl jsem si na vtip "O zlatou mříž":
Budujeme komunismus.
Svou prací.
Pro naše děti.
Ti haranti si nic lepšího nezaslouží.
Pokud nahradíme slovo "komunismus" slovy "Green Deal", tak je to žhavě aktuální.
Možná jaderný arzenál, ke kterému jestli se nepletu se už dostal.
Zcela ti rozumím a soucitím s tebou. Pustím TV, rádio , otevru noviny, internet, nastoupím na šmirg tak mám pocit že ně zbývá tyden života :)
Ale myslím že kazdy racionalni člověk má oprávněné obavy z toho co se děje nebo možná ani nedeje (nebo jak to je). Jestli to dostane v Evropě vetší omplér, kam půjdeme my ?
Popis dnešní i dřívější reality z oblasti Donbasu; obyčejnej člověk popisuje život v posledních letech a v posledních dnech: Ukrajinec z Donbasu: Celé nebe u nás ozařují výbuchy, lidi umírají. Putin je masový vrah
Je to hodně smutný čtení.
Prosím tě, buď aspoň trošku soudný a vyvaz to válečný zpravodajství výpovědí Ukrajinců z druhého tábora a klidně taky z Donbasu. Po netu se toho válí mraky. Díval jsem s enanten výbuch na náměstí a dnešní rakety umí padat vertikálně?
Narazil jsem na článek relevantní k situaci, vložil jsem na něj odkaz.
Já nejsem novinář, abych si ověřoval zdroje a sháněl vyjádření jedné a druhé strany. To si mne s někým pleteš.
Nepletu, to's ty jen špatně pochopil. Poslední tvoje zprávy jsou pouze z jednoho tábora a je jich několik po sobě. Narážel jsem jen na to, na nic jiný. Přispívas jen k tomu, že dnes bys dostal medaili za umlácení občana jedné země dlažební kostkou.